Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ArtUP! HOME/S

11 Οκτωβρίου 2013 @ 00:00 - 17 Νοεμβρίου 2013 @ 00:00

Εγκαίνια: 11 Οκτωβρίου 2013
Διάρκεια έκθεσης: 12 Οκτωβρίου-17 Νοεμβρίου 2013
Κτήριο οδού Πειραιώς


Μια πρωτοβουλία του Goethe-Institut
.

Το πρότζεκτ ArtUP! συνεργάζεται με καλλιτέχνες και επιμελητές από τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Τουρκία με στόχο να δημιουργήσει τοπικές και διαδικτυακές εκθέσεις. Το ArtUP! διερευνά τις καλλιτεχνικές σκηνές της media art σε Βουλγαρία, Ελλάδα και Τουρκία έτσι ώστε να εξετάσει τοπικά και διεθνή ζητήματα, να ενδυναμώσει τους πολιτιστικούς δεσμούς καθώς και να δώσει το έναυσμα για νέες συνεργασίες μεταξύ καλλιτεχνών, επιμελητών και κοινού.

Μετά την έκθεση “Γειτονιά Χ.0” (2012) στην Άγκυρα και μετά από μια σειρά εκθέσεων υπό τον τίτλο “PARABOLE” (2013) σε διάφορες πόλεις στη Βουλγαρία, το ArtUP! παρουσιάζει την επόμενη έκθεση με τον τίτλο Home/s σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη. Η έκθεση επιχειρεί να εξετάσει την έννοια του «σπιτιού» στην εποχή της συνεχούς συνδεσιμότητας και να σχολιάσει τις πιθανές μετατοπίσεις και τροποποιήσεις του. Προσφέροντάς μας την απαραίτητη αίσθηση του ανήκειν, το σπίτι παρέχει ένα καθησυχαστικό περιβάλλον μέσα από το οποίο μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο αλλά την ίδια στιγμή μας εμποδίζει από το να τον δούμε πραγματικά. Φτιαγμένο όχι τόσο «από συνειδητούς κανόνες» αλλά κυρίως από «ασυνείδητες συνήθειες» που μας καλύπτουν σαν μια «ζεστή κουβέρτα», το σπίτι παρέχει μια βάση, η οποία όσο ασφαλής και αν μοιάζει, αναπόφευκτα αφήνει μικρό περιθώριο για μεταβολές και αλλαγές. Αλλά πού βρίσκεται το σπίτι μας σήμερα; Ποιες είναι οι συνήθειες που μας συνδέουν με αυτό; Πώς αντιλαμβανόμαστε τις συνήθειες μας μέσα από την τεχνολογία; Με ποιόν τρόπο αλλάζουν; Και πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε τους περιορισμούς τους;

Η νέα έκθεση στα πλαίσια του ArtUP! επιδιώκει να παρουσιάσει πιθανές απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και να προκαλέσει μία συζήτηση γύρω από τους διαφορετικούς τρόπους που μπορεί να αισθανόμαστε «σπίτι μας» στη δικτυωμένη εποχή. Ο επαναπροσδιορισμός αυτός της έννοιας του σπιτιού θα επιχειρηθεί μέσα από την παρουσίαση διαφορετικών καλλιτεχνικών έργων και δημιουργικών πρακτικών από τις τρεις συμμετέχουσες χώρες, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Τουρκία.

Επιμέλεια: Δάφνη Δραγώνα και Κατερίνα Γκουτζιούλη.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
11 Οκτωβρίου 2013 @ 00:00
Τέλος:
17 Νοεμβρίου 2013 @ 00:00