Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2013-2014 | Παράταση Υποβολής Προτάσεων

13 Δεκεμβρίου 2013 @ 00:00

Υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Παρατείνεται η διαδικασία υποβολής προτάσεων για τις εταιρίες που επιθυμούν να διεκδικήσουν μια υποψηφιότητα στα Ευρωπαϊκά και στα Ελληνικά Βραβεία Περιβάλλοντος

Ο ΠΑΣΕΠΠΕ ανακοινώνει την παράταση έως και την Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013 της προθεσμίας για την υποβολή προτάσεων, τόσο για το θεσμό των Ευρωπαϊκών Βραβείων ελληνικών επιχειρήσεων για το Περιβάλλον όσο και για το θεσμό των Ελληνικών Βραβείων για το Περιβάλλον. Η παράταση δίδεται μετά από αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τα κράτη μέλη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρώτος θεσμός διοργανώνεται στην Ελλάδα για 4η συνεχόμενη φορά από τον ΠΑΣΕΠΠΕ, ενώ ο δεύτερος θεσμός αποτελεί καινοτομική πρωτοβουλία του Συνδέσμου και διοργανώνεται για 1η φορά. Και οι δύο θεσμοί τελούν υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Εσωτερικών και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Στόχος των Ευρωπαϊκών Βραβείων είναι αφενός να αναδειχθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις με σημαντικές περιβαλλοντικές επιδόσεις στη χώρα μας και αφετέρου να επιτραπεί στις βραβευμένες ελληνικές επιχειρήσεις να διαγωνισθούν σε δεύτερο στάδιο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο με άλλες Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Οι τέσσερεις κατηγορίες των Ευρωπαϊκών βραβείων είναι οι ακόλουθες:
1. Βραβείο Οργάνωσης και Διοίκησης
2. Βραβείο Προϊόντος και Υπηρεσιών
3. Βραβείο Διεργασίας
4. Βραβείο Διεθνούς  Επιχειρηματικής Συνεργασίας

  • Υποκατηγορία:

Βραβείο Βιοποικιλότητας (Απονέμεται σε Επιχείρηση βραβευμένη σε οποιαδήποτε κατηγορία)

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα και ανήκουν στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα. Στον δημόσιο τομέα, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι φορείς, επιχειρήσεις, κλπ. Δήμων, Περιφερειών ή κρατικών φορέων αλλά όχι ο ίδιος ο δημόσιος φορέας. Η κάθε επιχείρηση μπορεί να υποβάλλει πρόταση για κάθε κατηγορία Βραβείου και για όσα βραβεία επιθυμεί, συμπληρώνοντας το αντίστοιχο έντυπο.

Στα πλαίσια της απονομής των Ευρωπαϊκών Βραβείων για το Περιβάλλον, ο ΠΑΣΕΠΠΕ καινοτομεί εισάγοντας δύο νέες κατηγορίες Βραβείων σε ελληνικό επίπεδο:

1. Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης
2. Βραβείο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄και Β΄βαθμού

Στα Βραβεία αυτά δύνανται να πάρουν μέρος δημόσιοι φορείς, οργανισμοί, επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, κλπ. που έχουν έμπρακτη συνεισφορά στην προαγωγή των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης, στην κοινωνική ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Οι ΟΤΑ καθώς και οι οργανισμοί αυτών μπορούν να βραβευθούν για αποτελεσματικές δράσεις υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος ως Δήμοι, Περιφέρειες, Σύνδεσμοι και επιχειρήσεις αυτών (π.χ. ΦΟΔΣΑ).

Η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων και στους δύο θεσμούς θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου 2013, ενώ τα σχετικά έντυπα των διαγωνισμών διατίθενται μέσω της ιστοσελίδας του ΠΑΣΕΠΠΕ (www.paseppe.gr).

Από το 2004, οπότε και ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήρθε στην Ελλάδα, έχουν διακριθεί για τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις πολλές ελληνικές επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, έχουν βραβευθεί οι ακόλουθες εταιρίες: ALDEMAR HOTELS SPA, AIR LIQUIDE HELLAS ΑΕΒΑ, COCO-MAT, COMPOST HELLAS Ο.Ε, EFG EUROBANK ERGASIAS, FRIGOGLASS, GEOMORPH, INTERAMERICAN, PISCINES IDEALES, SUNWING RESORT KALLITHEA, VODAFONE ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΕΕΤ, ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΝ Α.Ε, ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε., ΒΙΒΕΧΡΩΜ Α.Ε., ΕΛΒΑΛ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε., ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε., ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε., ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. και ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΪΡΙΔΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε., ΔΕΗ Α.Ε, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε, VITEX, B/S/H Α.Β.Ε, ROLCO, NANOPHOS Α.Ε, ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΑΜΑΛΙΑ HOTELS, ΑΡΓΩ, J&P ΑΒΑΞ Α.Ε

Τα κριτήρια αξιολόγησης των επιχειρήσεων έχουν αναπτυχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος. Την Επιτροπή αξιολόγησης απαρτίζουν εκπρόσωποι φορέων του Κράτους, της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και του Ιδιωτικού Επιχειρηματικού Τομέα με γνώση και αποδεδειγμένη εμπειρία σε θέματα περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης, τα ονόματα και οι ιδιότητες των οποίων θα ανακοινωθούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των προτάσεων των επιχειρήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ απευθυνθείτε στο site του ΠΑΣΕΠΠΕ www.paseppe.gr και στην επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Ε. www.ebae.eu ή επικοινωνήστε με την τον κ. Μ. Βασιλόπουλο στα τηλ. 211 715 6321, 694 347 0281, 697 305 4955, Ε-mail: mvassilopoulos@paseppe.gr, info@paseppe.gr.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
13 Δεκεμβρίου 2013
Ώρα:
00:00