Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εταιρική Υπευθυνότητα στην Πράξη 2014

25 Φεβρουαρίου 2014 @ 00:00

25 Φεβρουαρίου 2014
Αμφιθέατρο Maroussi Plaza

Ένα πανόραμα δράσεων ΕΚΕ στην Ελλάδα
Η Εταιρική Υπευθυνότητα μπαίνει σήμερα σε μια νέα εποχή. Η εντατικοποίηση του διαλόγου για το CSR σε θεσμικό επίπεδο, η διαφοροποίηση των κοινωνικών αναγκών, η οριστική σύνδεση της έννοιας CSR με την επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων, η αύξηση του βαθμού συνείδησης των συμμετόχων για την Εταιρική Υπευθυνότητα, είναι μερικές από τις παραμέτρους που ορίζουν αυτή τη νέα εποχή.

Παράλληλα, είναι γεγονός ότι η επιχειρηματικότητα έχει ανέκαθεν βασίσει την εξελικτική πορεία της στην ανταλλαγή ιδεών και πρακτικών, στην «εκπαίδευση» μέσα από την παρατήρηση και ανάλυση των καλύτερων παραδειγμάτων, σε κάθε τομέα.

Στο μεταίχμιο των αλλαγών που αφορούν στην Εταιρική Υπευθυνότητα και με βάση το παραπάνω σκεπτικό, η διοργάνωση «Η Εταιρική Υπεθυνότητα στην Πράξη», έρχεται να προσφέρει την αναγκαία πλατφόρμα αποτύπωσης των δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά.

Το συνέδριο

Ταυτότητα της διοργάνωσης
Το αντικείμενο του Συνεδρίου είναι η συγκέντρωση πολύτιμης γνώσης μέσα από πραγματικά παραδείγματα των πιο δραστήριων εταιρειών στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας. Για πρώτη φορά, οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις δράσεις τους αναλυτικά, σε αντίθεση με την απλή αναφορά που γίνεται συνήθως στο θεωρητικό πλαίσιο των πολυπληθών συζητήσεων γύρω από την Εταιρική Υπευθυνότητα. Το αποτέλεσμα είναι ένα πανόραμα της Εταιρικής Υπευθυνότητας, που θα λειτουργήσει ως ορόσημο για την εξέλιξή της στην ελληνική πραγματικότητα.
Δομή

Οι εταιρείες καλούνται να συμμετάσχουν και να παρουσιάσουν μία ή και περισσότερες πρακτικές τους Εταιρικής Υπευθυνότητας, στις παρακάτω κατηγορίες:

  •     Άνθρωπος
  •     Κοινωνία
  •     Περιβάλλον
  •     Στρατηγική*
  •     Απολογισμός**

*Στην κατηγορία «Στρατηγική», οι εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να αναλύσουν και να παρουσιάσουν τη συνολική τους κατεύθυνση στον τομέα της ΕΥ, πέρα από συγκεκριμένα παραδείγματα πρακτικών.

**Στην κατηγορία «Απολογισμός», οι εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να αναφερθούν στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν το ζήτημα της διάχυσης των αποτελεσμάτων των δράσεων τους στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Κάθε μία παρουσίαση είναι αυστηρά διάρκειας 8 λεπτών
Η δομή του Συνεδρίου στηρίζεται στην ταχύτητα και στην διαδραστικότητα, φέρνοντας στο επίκεντρο το διάλογο και την ανταλλαγή γνώσης και απόψεων. Μέσα από τις παρουσιάσεις και τη συνεπακόλουθη συζήτηση, θα απαντηθούν ερωτήματα αλλά και να δοθούν νέες ιδέες σε όσους εντάσσουν την εταιρική ευθύνη στο στρατηγικό τους σχεδιασμό.

Σε ποιους απευθύνεται
Το Συνέδριο απευθύνεται σε όλα τα Ανώτατα και Ανώτερα Στελέχη του χώρου της Εταιρικής Επικοινωνίας, Εταιρικής Υπευθυνότητας, Marketing, HR καθώς και σε συμβούλους επιχειρήσεων.

Για δηλώσεις συμμετοχής δείτε εδώ.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
25 Φεβρουαρίου 2014
Ώρα:
00:00