Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Δώδεκα «κλειδιά» για την οδική ασφάλεια

31 Μαρτίου 2014 @ 00:00 - 6 Απριλίου 2014 @ 00:00

31 Μαρτίου-6 Απριλίου 2014
Πάτρα

Με αφορμή την εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (16-23 Μαρτίου), η INTERAMERICAN υπενθυμίζει, στο πλαίσιο της πολυετούς εκστρατείας της για τον περιορισμό των τροχαίων δυστυχημάτων, τα βασικά που πρέπει να έχουν υπ’ όψιν τους όσοι οδηγούν.

Όσον αφορά τον έλεγχο του αυτοκινήτου, η εταιρεία επισημαίνει ότι πρέπει να ελέγχεται τακτικά η θέση και στάση οδήγησης, οι καθρέφτες και τα τζάμια, οι τροχοί (φθορά, πίεση ελαστικών), τα φρένα και το σύστημα διεύθυνσης, ενώ θα πρέπει να γίνεται απαρέγκλιτα το περιοδικό σέρβις. Εξίσου σημαντικό θεωρεί η INTERAMERICAN το θέμα της συμπεριφοράς του οδηγού, τονίζοντας την ανάγκη της τήρησης των οδικών σημάνσεων, της ζώνης ασφαλείας, την αποφυγή κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών, τον σεβασμό για πεζούς με ιδιαίτερη προσοχή στα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Η εταιρεία συνιστά, επίσης, αμυντική οδήγηση και σχεδιασμό πορείας-ταξιδίου πριν το ξεκίνημα.  

Σημειώνεται ότι η INTERAMERICAN, με γνώμονα την πρόληψη των οδικών κινδύνων στο πλαίσιο των κοινωνικών πρωτοβουλιών εταιρικής υπευθυνότητας, υλοποιεί εδώ και 10 χρόνια οργανωμένο πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής μαθητών και πολιτών στην Αττική και στην περιφέρεια, σε συνεργασία με τη Σχολή Ιαβέρη, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και τις υποδομές βοήθειας που διαθέτει στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου. Εταίροι σε αυτή την προσπάθεια της INTERAMERICAN είναι οι κατά τόπους Διευθύνσεις Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ οι απολήπτες των μηνυμάτων και γνώσεων για την οδική ασφάλεια από το 2004 έως σήμερα, που αναπτύσσεται οργανωμένα το πρόγραμμα, υπολογίζονται σε περισσότερα από 300 χιλιάδες άτομα.

Η εταιρεία, συμμετέχοντας ως κύριος χορηγός στην Εβδομάδα Πρόληψης και Αλληλεγγύης από 31 Μαρτίου έως 6 Απριλίου στη Πάτρα, σχεδιάζει ένα διήμερο εκδηλώσεων στην αχαϊκή πρωτεύουσα και για την οδική ασφάλεια.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
31 Μαρτίου 2014 @ 00:00
Τέλος:
6 Απριλίου 2014 @ 00:00