Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Βραβεία «Μαζί για το Παιδί» 2014

30 Απριλίου 2014 @ 00:00

%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%b2%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%ce%b6%ce%af-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%af-2014
Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014, 18:30
Παλαιά Βουλή, Σταδίου 13, Πλατεία Κολοκοτρώνη

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά τα Βραβεία «Μαζί για το Παιδί», με τη συμβολή της εταιρείας Abbott Ελλάς. Σκοπός του θεσμού, που ξεκίνησε από το 2011, είναι να αναδειχτεί το έργο αφανών ανθρώπων, που προσφέρουν εθελοντικά, σημαντικό κοινωνικό έργο, ανατρέποντας τα κοινωνικά δεδομένα και αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση.

Με το Βραβείο «Έργο Ζωής» βραβεύονται προσωπικότητες οι οποίες έχουν επιδείξει, πολυετή και πολυσχιδή εθελοντική δράση και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια προσφέροντας υλική, πνευματική, ιατρική ή ηθική υποστήριξη στα παιδιά στο συνάνθρωπο σε ανάγκη. Το Βραβείο «Έργο Ζωής»  απονέμεται φέτος, στην κυρία Ελπινίκη Βελεγράκη, από τα Χανιά, που από το 1995 αφιέρωσε τη ζωή της στην ίδρυση του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ), με σκοπό να συμβάλλει, σε μια καλύτερη και αξιοπρεπή ζωή, των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Με το Βραβείο «Μάθημα Ζωής» βραβεύονται προσωπικότητες από  ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που κατά την ίδια λογική, υπερβαίνουν το «εγώ» και προσφέρουν εθελοντικά στο «εμείς», αξιόλογο και διαχρονικό έργο,  αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση. Το Βραβείο «Μάθημα Ζωής»  απονέμεται στον κύριο Αλέξανδρο Ταξιλδάρη από την Κομοτηνή και αργυρό Παραολυμπιονίκη κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ο κύριος Ταξιλδάρης, υπερβαίνοντας τους περιορισμούς της αναπηρίας του,  δεν κατάφερε να μας κάνει περήφανους μόνο με τις αθλητικές του διακρίσεις, αλλά εργάστηκε σκληρά ιδρύοντας το σύλλογο «ΠΕΡΠΑΤΩ» και το σωματείο «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» με σκοπό να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους με αναπηρίες να αυτονομηθούν και να ζουν με αξιοπρέπεια.

Στα πλαίσια της τελετής των βραβείων, η Ένωση θα τιμήσει τους χορηγούς και τους εθελοντές που στήριξαν το έργο της, μέσα στη χρονιά που μας πέρασε.

Η φαρμακευτική εταιρεία Abbott Ελλάς στηρίζει τον θεσμό για πρώτη χρονιά με αποκλειστική χορηγία της διοργάνωσης, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, η οποία αποτελεί  βασικό πυλώνα δραστηριοποίησης της, ενώ παράλληλα υποστηρίζει και άλλες δράσεις της Ένωσης μέσα από το πρόγραμμα  «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι».

Η τελετή των βραβείων θα λάβει χώρα, την Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014-6.30 μ.μ.-Παλαιά Βουλή, Σταδίου 13, Πλατεία Κολοκοτρώνη. Τα βραβεία θα απονείμει  ο Ομότιμος Καθηγητής Νικηφόρος Διαμαντούρος, τ. Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής και την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη. 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
30 Απριλίου 2014
Ώρα:
00:00