Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ο ιδρυτής της TOMS έρχεται στην Ελλάδα

2 Ιουνίου 2014 @ 00:00

%ce%bf-%ce%b9%ce%b4%cf%81%cf%85%cf%84%ce%ae%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-toms-%ce%ad%cf%81%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1
2 Ιουνίου 2014
Μουσείο Μπενάκη


O ιδρυτής της TOMS, και φαινόμενο των επιχειρήσεων, Blake Mycoskie έρχεται στην Ελλάδα να μιλήσει για το πώς κατάφερε να κάνει ένα brand μόδας, το πιο εμπνευσμένο φιλανθρωπικό project!

Για αυτό το μεγάλο ταξίδι και πως γεννήθηκε αυτή η ιδέα, θα  βρεθεί στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138,  στις 2 Ιουνίου στις 19:30 για μία μοναδική ομιλία.

Τα εισιτήρια στοιχίζουν 8 ευρώ και το σύνολο των χρημάτων θα δοθεί στην ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Το 2006 ο Αμερικανός Blake Mycoskie ταξιδεύοντας σε ένα χωριό της Αργεντινής, διαπίστωσε ότι τα παιδιά δεν είχαν παπούτσια για να προστατεύσουν τα πόδια τους. Θέλοντας να τα βοηθήσει δημιούργησε την TOMS, μια εταιρεία όπου για κάθε ζευγάρι παπούτσια που πουλάει προσφέρει ένα καινούριο ζευγάρι σε ένα παιδί που το έχει ανάγκη. One for One. Το 2011 η TOMS ανακοίνωσε και το δεύτερο προϊόν της, τα γυαλιά ηλίου και οράσεως, όπου για κάθε ζευγάρι που πουλάει αποκαθιστά την όραση ενός ενθρώπου που το έχει ανάγκη.

Μέχρι το 2013 είχαν ήδη διανεμηθεί με τη συνεργασία 75 μη κερδοσκοπικών οργανισμών όπως η Unicef και η Save the Children 10.000.000 ζευγάρια παπούτσια σε 60 χώρες μεταξύ των οποίων η Αργεντινή​, το Περού, ο Λίβανος, η Συρία, η Αλβανία, η Ρουμανία, η Ουκρανία και​ η Τανζανία, και είχε αποκατασταθεί η όραση σε περισσότερους από 200.000 ανθρώπους. Η πρόβλεψη είναι ότι έως το τέλος του 2014 θα έχουν δοθεί άλλα 10.000.000 ζευγάρια παπούτσια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.  Μέχρι το τέλος του 2015, το 1/3 των παπουτσιών που χαρίζει η TOMS θα παράγονται στις χώρες που δίνονται βοηθώντας στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στηρίζοντας την τοπική οικονομία.

Το success story της TOMS και του ιδρυτή της, αναγνωρίστηκε από όλο τον κόσμο. O πρόεδρος Bill Clinton στην απονομή του Βραβείου ​Επιχειρηματικής Αριστείας του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών παρουσίασε τον Blake Mycoskie ως έναν από τους πιο ενδιαφέροντες επιχειρηματίες που έχει γνωρίσει ποτέ. Μπήκε στη λίστα “40 κάτω των 40” του περιοδικού «Fortune» ως ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες παγκοσμίως. Πέρυσι στη λίστα του «Forbes» με τις εταιρείες που εμπνέουν τον κόσμο (the most inpirational companies in the US) – ανάμεσά τους η Apple, η Disney και η Google – η TOMS κατέλαβε την 10η θέση!

Ο Blake Mycoskie πρόσφατα έγινε το νεότερο μέλος της B Team, μιας μη κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας που ξεκίνησε ο Richard Branson και έχει στόχο να δημιουργήσει ένα μέλλον όπου η επιχείρηση θα έχει ως κίνητρο το κοινωνικό, περιβαλλοντικό και οικονομικό αγαθό. ​Το έργο της TOMS στηρίζουν πολλοί αστέρες του Hollywood όπως η Charize Theron,​ o Ben Affleck και ο Lenny Kravitz οι οποίοι έχουν σχεδιάσει και παπούτσια TOMS.

Ηλεκτρονική κράτηση εισιτηρίων: http://www.viva.gr/tickets/seminar/omilia-blake-mycoskie-toms/


Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
2 Ιουνίου 2014
Ώρα:
00:00