Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ημερίδα με θέμα «Εργασιακές Συγκρούσεις/Εργασιακές Διαπραγματεύσεις» από το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο

25 Ιανουαρίου 2018 @ 00:00

To Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Εργασιακές Συγκρούσεις/Εργασιακές Διαπραγματεύσεις» την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 (15.00-20.00) στο N.J.V. Athens Plaza Hotel.

Σήμερα, όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι φορείς του δημόσιου τομέα, αλλά και οι υπάλληλοί τους διανύουν μία δύσκολη περίοδο, η οποία οφείλεται στις πιέσεις μείωσης του κόστους που επιφέρουν αναδιάρθρωση των δομών τους και οδηγούν αναπόφευκτα σε εργασιακές συγκρούσεις και διακινδύνευση των θέσεων εργασίας.

Η Επιτροπή Ασφαλιστικών και Εργασιακών Θεμάτων του Επιμελητηρίου, με στόχο την οικοδόμηση αρμονικών εργασιακών σχέσεων, απαντώντας στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εργασίας σήμερα και προκειμένου να βοηθήσει εργοδότες και εργαζομένους να διαχειριστούν τις αλλαγές που προκύπτουν στις εργασιακές σχέσεις διοργανώνει αυτή την ημερίδα, στην οποία θα συζητηθούν σε ομάδες (brainstorming groups) ζητήματα όπως:
  • Τεχνικές πρόληψης ή ελαχιστοποίησης των εργασιακών συγκρούσεων
  • Τρόποι διαμεσολάβησης και διαχείρισης των ατομικών ή συλλογικών συγκρούσεων
  • Διασφάλιση των διαδικασιών προαιρετικής διαιτησίας
  • Διασφάλιση των διαδικασιών υποχρεωτικής διαιτησίας
  • Διαπραγματεύσεις και συνεργασίες μεταξύ οργανώσεων εργοδοτών και εργαζομένων
Οι συμμετέχοντες στο Workshop (εκπρόσωποι επιχειρήσεων και φορέων) θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη θεματική ενότητα που επιθυμούν και χωρισμένοι σε 5 διαφορετικές /ομάδες συζήτησης (brain storming groups) να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Σκοπός της ημερίδας είναι να γίνει κατανοητός ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται ο θεσμός της διαμεσολάβησης στη χώρα μας, τα οφέλη που έχουν προκύψει από την αξιοποίησή του, καθώς και να παρουσιαστούν καλές πρακτικές από την Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίες έχουν υιοθετηθεί στον εξωδικαστικό τρόπο αντιμετώπισης προσωπικών και εταιρικών διαφορών.

Χορηγός: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Υποστηρικτές: ΔΕΗ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ 
 
Χορηγοί επικοινωνίας: οι εφημερίδες Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ και FREESUNDAY, και τα περιοδικά Ασφαλιστικό Μarketing και Business Partners
 
Χορηγοί διαδικτυακής επικοινωνίας: cnn.gr, dikaiologitika.gr, insurancedailynews.gr, insuranceworld.gr, naftemporiki.gr
 
Tv Sponsors: SBC Tv

Πληροφορίες: Β. Τσεριτζόγλου, 210 699 3559 εσωτ. 10 | v.tseritzoglou@amcham.gr


Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
25 Ιανουαρίου 2018
Ώρα:
00:00