Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Δωρεάν σεμινάριο “Psychological & Physical First Aid” από τη GEP & την Hellas EAP

26 Οκτωβρίου 2018 @ 00:00

Νέα Υπηρεσία – Psychological & Physical First Aid 
Managers στην 1η γραμμή: Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού σε αιφνίδια & τραυματικά γεγονότα εντός κι εκτός εργασιακού χώρου

26/10/2018, ώρα 10πμ – 3μμ, Λεωφ. Ανδρ. Συγγρού 193 – 195, Νέα Σμύρνη

Γιατί χρειάζεται να ξέρω Psychological & Physical First Aid

Οι επείγουσες καταστάσεις που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις στο χώρο εργασίας περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων, όπως η κρίση πανικού, η λιποθυμία, η πνιγμονή, η καρδιακή ανακοπή ή ακόμη και μια  ληστεία, τρομοκρατική ενέργεια ή φυσική καταστροφή. Οι managers είναι στη 1η γραμμή αντιμετώπισης των καταστάσεων αυτών, χωρίς τις περισσότερες φορές να έχουν λάβει εκπαίδευση και καθοδήγηση στο πώς να τις διαχειριστούν ή να γνωρίζουν ενδεχομένως το πρωτόκολλο που θα πρέπει να ακολουθήσουν.

Το σεμινάριο Psychological & Physical First Aid θα σου δώσει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που χρειάζεσαι για να ανταπεξέλθεις αποτελεσματικά σε κρίσιμες καταστάσεις, προσφέροντας τη βοήθειά σου σε έναν άνθρωπο ή μια ομάδα εργαζομένων που το έχουν ανάγκη. Κατά αυτό τον τρόπο  διασφαλίζεται η αποκατάσταση της συνοχής, η σταθερότητα και ασφάλεια στην επιχείρησή σου συμβάλλοντας έτσι στην επιχειρησιακή συνέχεια και στην ανάκαμψη του εργασιακού χώρου.

Επιπλέον, τις ίδιες γνώσεις και δεξιότητες θα μπορέσεις να αξιοποιήσεις και στην καθημερινή σου ζωή, διαχειριζόμενος ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει κάποιος στην οικογένεια, στο σπίτι, στις διακοπές ή ακόμα και μετά από μια ληστεία  ή την απώλεια ενός ανθρώπου.

Σε ποιους απευθύνεται:

Το σεμινάριο Psychological & Physical First Aid απευθύνεται σε στελέχη εταιριών που είναι στην 1η γραμμή διαχείρισης κρίσεων & τραυματικών γεγονότων, όπως τα στελέχη διευθύνσεων:
  • Υγείας & Ασφάλειας
  • Ανθρώπινου Δυναμικού
  • Φυσικής Ασφάλειας
  • Διοικητικά Στελέχη
  • καθώς και τα Μέλη της ομάδας Πρώτων Βοηθειών στο χώρο εργασίας.
Οφέλη Συμμετεχόντων:

Οι συμμετέχοντες μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα αποκτήσουν βασικές αρχικές δεξιότητες: Στο πώς να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα δύσκολα συναισθήματα και συμπεριφορές όπως σοκ, πανικός, φόβος, συναισθηματικά ξεσπάσματα, πάγωμα, κ.α.

Στην ανάπτυξη κατάλληλης & υποστηρικτικής επικοινωνίας: τι λέμε και τι δεν λέμε (Dos & Donts) όταν προσεγγίζουμε αυτά τα άτομα

Στην παροχή της «πρώτης» φροντίδας προς τα άτομα που έχουν εκτεθεί σε κρίσιμο περιστατικό Στην υιοθέτηση των απαραίτητων ενεργειών «την επόμενη από το συμβάν ημέρα», προκειμένου να επιτευχθεί όσο γίνεται πιο άμεσα η ομαλοποίηση στον εργασιακό χώρο

Στο πώς να προσεγγίσουν με ασφάλεια ένα θύμα που έχει καταρρεύσει Στο πώς πρέπει να επικοινωνήσουν με το ΕΚΑΒ

Στο να κάνουν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση

Στην τοποθέτηση ενός αναίσθητου θύματος που αναπνέει σε θέση ανάνηψης

Στην παροχή βοήθειας σε ένα θύμα που πνίγεται

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
26 Οκτωβρίου 2018
Ώρα:
00:00