Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος ακαδημαϊκός συνεργάτης του SingularityU Greece Summit

19 Νοεμβρίου 2018 @ 00:00 - 20 Νοεμβρίου 2018 @ 00:00

Ένα από τα πλέον καινοτόμα συνέδρια διεθνώς έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα συγκεντρώσει ομιλητές, ειδικούς και επιχειρηματίες του σήμερα και του αύριο! 

Τεχνητή νοημοσύνη, βιοτεχνολογία, ρομποτική, «διαδίκτυο των πραγμάτων», καινοτόμες εφαρμογές και πρακτικές που έρχονται από το μέλλον και υπόσχονται να αλλάξουν τη ζωή μας, θα συζητηθούν και θα αναλυθούν από ομιλητές παγκοσμίου βεληνεκούς στο SingularityU Greece Summit, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 19 & 20 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, εκπροσωπούμενο από το Deree – The American College of Greece και το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, ως ακαδημαϊκός συνεργάτης στηρίζει έμπρακτα τη διοργάνωση με σκοπό να αποτελέσει ένα ετήσιο σημείο αναφοράς καινοτόμων και πρωτοποριακών δυνάμεων.

«Είναι μία διοργάνωση που θα λειτουργήσει ως πεδίο ανταλλαγής ιδεών ανάμεσα στον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο και ορισμένους από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της Silicon Valley» επισημαίνει η Νίκη Συροπούλου, ιδρύτρια και του TEDx Academy, η οποία έχει αναλάβει την οργανωτική ευθύνη.

Με θέμα «New Era, New Mindset» και στόχο τη «χαρτογράφηση» των εξελίξεων και των προκλήσεων που φέρνουν οι πλέον καινοτόμες τεχνολογίες στην κοινωνία και το επιχειρείν, η ατζέντα του συνεδρίου έχει ήδη τραβήξει πάνω της όλα τα βλέμματα. 

Η «Νέα Εποχή», όπως αναδύεται μέσα από τις τεχνολογικές εξελίξεις, θα απασχολήσει την 1η μέρα του συνεδρίου. Η τεχνητή νοημοσύνη, η συμβίωση με τα ρομπότ, η επιχειρηματική δράση, αλλά και η ηθική σε έναν κόσμο που ελέγχεται από μηχανήματα, είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητήσουν κοινό και ομιλητές. 

Η 2η μέρα, είναι αφιερωμένη σε τομείς επιχειρηματικότητας, όπως η ενέργεια, η βιομηχανία, η υγεία και οι μεταφορές. Στο πλαίσιο αυτό θα συζητηθεί και ο τρόπος με τον οποίο μία χώρα, όπως η Ελλάδα, μπορεί να οδηγηθεί στην ανάπτυξη και στην ευημερία.

«Οι ψηφιακές τεχνολογίες δεν είναι απλά ένα σύνολο ισχυρών εργαλείων. Φέρνουν θεμελιώδη αλλαγή στις αγορές και την οικονομία, στην κοινωνία και φυσικά στον ίδιο τον άνθρωπο. Είναι επείγον να αναλάβουμε όλοι την ευθύνη για το μέλλον που δημιουργούμε και γι’ αυτό χρειαζόμαστε μια καλύτερη κατανόηση των τεχνολογικών δυνάμεων που το διαμορφώνουν» λέει ο δρ. Νίκος Μυλωνόπουλος, Associate Professor of Digital Business του Alba Graduate Business School, The American College of Greece και τελετάρχης του καινοτόμου συνεδρίου. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, θα συμμετάσχει και μία ομάδα 24 φοιτητών του Deree, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά πώς λειτουργεί ένα συνέδριο καινοτομίας και να αλληλεπιδράσουν με σημαντικές προσωπικότητες από τον ελληνικό και διεθνή επιστημονικό και επιχειρηματικό κόσμο. 

Η συμμετοχή του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στο SingularityU Greece Summit απηχεί το στρατηγικό όραμα του Kολλεγίου να αποτελέσει παράγοντα αναζωογόνησης της ελληνικής οικονομίας και φορέα κοινωνικής αλλαγής μέσω της εκπαίδευσης και της γνώσης. 

Περισσότερα για το SingularityU Greece Summit, το πρόγραμμα και τους ομιλητές, δείτε εδώ.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
19 Νοεμβρίου 2018 @ 00:00
Τέλος:
20 Νοεμβρίου 2018 @ 00:00