Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Σεμινάριο “Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο” από τη ΔΙΑΔΡΑΣΙΣ

9 Φεβρουαρίου 2019 @ 00:00

«Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο: Όσα πρέπει να ξέρουν παιδιά και γονείς»: Δωρεάν σεμινάριο στα Public Συντάγματος

Δεν υπάρχει παιδί στις μέρες μας που να μην έχει επαφή με τις οθόνες και πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ήδη από πολύ μικρή ηλικία. Το κατά πόσο αυτό είναι καλό ή κακό δεν έχει και πολύ νόημα να το κρίνουμε, καθώς, είτε μας αρέσει είτε όχι, είναι αναπόφευκτο. Το μέτρον άριστον είναι ένας ασφαλής κανόνας που ταιριάζει και σε αυτή την περίπτωση –αλλά όχι ο μοναδικός. Το να είμαστε δίπλα στα παιδιά μας, κατά την πλοήγησή τους στο άγνωστο διαδικτυακό σύμπαν, και να γνωρίζουμε πώς να τα καθοδηγήσουμε και να τα κρατήσουμε ασφαλή είναι σημαντικότερο.

Πώς θα κρατήσουμε τα παιδιά μας ασφαλή στο Διαδίκτυο;

Grooming, sexting, cyber-bullying, σελίδες με κακόβουλο περιεχόμενο, online games στα οποία καραδοκούν παιδόφιλοι, youtube videos με αμφιλεγόμενα μηνύματα, «προκλήσεις» τύπου «Μπλε Φάλαινα» που απειλούν ακόμα και ανθρώπινες ζωές, ηλεκτρονικός εθισμός… οι κίνδυνοι που καραδοκούν στο Διαδίκτυο είναι πολλοί και διαρκώς εμφανίζονται νέοι.

«Αχαρτογράφητα νερά ή μήπως όχι;», «Υπάρχουν και ποιοι είναι οι κίνδυνοι πίσω από το κάθε κλικ;», «Πώς μπορώ να θέσω όρια στο παιδί μου κατά την πλοήγηση του στο ίντερνετ και πώς θα ξέρω πού μπαίνει ανά πάσα στιγμή»; Αναμφισβήτητα τα παραπάνω ερωτήματα «βασανίζουν» πολλούς γονείς που τα παιδιά τους χάνονται και «απορροφούνται» στις οθόνες.

Απάντηση σε αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα θα δωθούν στο σεμινάριο «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο: Όσα πρέπει να ξέρουν παιδιά και γονείς», το οποίο θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο στα Public Συντάγματος (αίθουσα εκδηλώσεων – 5ος όροφος), το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019, στις 12:00.

Σε αυτό ο πρόεδρος του φορέα πρόληψης ηλεκτρονικού εθισμού για παιδιά και εφήβους «Διάδρασις» κ. Σταύρος Θεοδωρακόπουλος θα απαντήσει σε καίρια ερωτήματα και θα ενημερώσει τους γονείς για τις εξελίξεις στον χώρο του διαδικτύου και τι πρέπει να προσέξουν έτσι ώστε να θωρακίσουν «άμυνες» και να αντιμετωπίσουν θέματα που αφορούν τον ηλεκτρονικό εθισμό. H παιδοψυχίατρος κ. Κατερίνα Καλογεροπούλου θα μας βοηθήσει να «ερμηνεύσουμε» τις συμπεριφορές των παιδιών μας και κατά πόσο αυτές έχουν επηρεαστεί από την έκθεσή τους στο διαδίκτυο. Μαζί τους στο πάνελ σχολιαστής ο γνωστός σκηνοθέτης Νίκος Κροντηράς, που θα παρουσιάσει και το τηλεοπτικό σποτ του φορέα.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΕΔΩ.

Η εκδήλωση αφορά κυρίως γονείς, αλλά όσοι φοιτητές ή εκπαιδευτικοί επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ομιλία, θα λάβουν στο τέλος βεβαίωση συμμετοχής.

Στο σεμινάριο αυτό μπορείτε να φέρετε και τα παιδιά σας, εφόσον έχουν τακτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν και τα δικά τους ερωτήματα στους ειδικούς.

Πηγή: infokids.gr

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
9 Φεβρουαρίου 2019
Ώρα:
00:00