- This event has passed.
Η KPMG στην Ελλάδα οργανώνει ημερίδα με θέμα «Vijay Govindarajan on Innovation»
4 Νοεμβρίου 2008 @ 00:00
Ένας από τους «σημαντικότερους διανοητές στο χώρο των επιχειρήσεων» (BusinessWeek) σε μια μοναδική ημερίδα!
Η KPMG, με ιδιαίτερη υπερηφάνεια, ανακοινώνει την διοργάνωση ενός μοναδικού γεγονότος, την ημερίδα με προσκεκλημένο τoν παγκοσμίου φήμης Vijay Govindarajan, o οποίoς έχει χαρακτηριστεί από το Forbes ως «ένας από τους πέντε καλύτερους συμβούλους σε θέματα στρατηγικής παγκοσμίως». Η ξεχωριστή αυτή ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου 2008.
Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πολύ επιτυχημένης σειράς των ετήσιων μεγάλων εκδηλώσεων με κορυφαίους στο χώρο τους επαγγελματίες σε παγκόσμιο επίπεδο, την οποία καθιέρωσε η KPMG στην Ελλάδα. Σε συνέχεια των επιτυχημένων ημερίδων «Porter on Strategy», «Mintzberg on Management», «Kotler on Marketing», «Welch on Leadership», «Rosabeth Moss Kanter On Sustained Success» και «Ram Charan on Profitable Growth», η KPMG δίνει την ευκαιρία στα ανώτατα και ανώτερα στελέχη των επιχειρήσεων να παρακολουθήσουν την κορυφαία ημερίδα για το 2008, με θέμα «Vijay Govindarajan on Innovation».
Ο Vijay Govindarajan, γνωστός και ως VG, είναι Καθηγητής Διεθνούς Διοίκησης στο Tuck School of Business και ιδρυτής του Κέντρου Διεθνούς Ηγεσίας του Tuck. Είναι, επίσης, διευθυντής του εκπαιδευτικού προγράμματος διεθνούς management «Global Leadership 2020» του Tuck, το οποίο απευθύνεται σε στελέχη και εφαρμόζεται, μέχρι στιγμής, σε τρεις διαφορετικές ηπείρους.
Αναγνωρισμένος παγκοσμίως ως ένας από τους σημαντικότερους διανοητές και επαγγελματίες στον τομέα της επιχειρησιακής στρατηγικής, ο VG έχει τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, συνεργαστεί ως σύμβουλος με πολλές επιχειρήσεις (British Telecom, Ford, Hewlett-Packard, The Home Depot, IBM, J.P. Morgan Chase, Johnson & Johnson, Kodak, New York Times, Sony, κ.α). Στη δεκαετία του '80, ερεύνησε τον τρόπο με τον οποίο εκατοντάδες στελέχη εταιρειών που ανήκαν στη λίστα Fortune 500 υλοποιούσαν την επιχειρηματική στρατηγική σε όλες τις μονάδες μιας επιχείρησης. Στη δεκαετία 1990-2000 συνεργάστηκε με πολλές αναπτυσσόμενες παγκοσμίως εταιρείες για να βοηθήσει τις θυγατρικές τους ανά τον κόσμο να διατηρήσουν ισορροπία σε θέματα διαφοροποίησης σε τοπικό επίπεδο και ενσωμάτωσης στις πολιτικές του κεντρικού οργανισμού. Από το 2000, ο VG έχει επικεντρωθεί στο ζήτημα της καινοτομίας μέσα στις επιχειρήσεις, θέμα που πραγματεύεται και στο τελευταίο του βιβλίο «Ten Rules for Strategic Innovators: From Idea to Execution» (Harvard Business School Press, Δεκέμβριος 2005). Από τις αρχές του 2008, ο VG έχει εγκαταλείψει προσωρινά τα ακαδημαϊκά του καθήκοντα, καθώς η General Electric τον διόρισε ως Ανώτερο Σύμβουλο Καινοτομίας στην εταιρεία και ως τον πρώτο «Professor in Residence» στο Πανεπιστήμιο της GE. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα της General Electric, στο πλαίσιο του οποίου ο «Γιατρός της Καινοτομίας», όπως έχει χαρακτηριστεί από το περιοδικό Business Week, θα διδάξει στα στελέχη την έννοια της καινοτομίας και θα συνεργαστεί με τη διοίκησή της παρέχοντας συμβουλές και κατευθύνσεις για καινοτομικές ιδέες και πρωτοποριακά έργα. ?ρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε πολλά μεγάλα περιοδικά, ενώ έχει συγγράψει και έξι βιβλία.
Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, ο VG, βασιζόμενος στο best seller βιβλίο του «Ten Rules for Strategic Innovators: From Idea to Execution», θα αναλύσει τη στρατηγική «Box 1-2-3» που ανέπτυξε ο ίδιος, για τις επιχειρήσεις που προσπαθούν να ενσωματώσουν στον οργανισμό τους νέες πρωτοβουλίες. Το πρώτο κουτί αντιπροσωπεύει το παρόν, το οποίο οι εταιρείες πρέπει να διαχειριστούν και που οι περισσότερες θεωρούν ότι είναι αρκετό. Ο VG θα δείξει πως είναι μεν σημαντικό ωστόσο τα άλλα δυο κουτιά είναι ζωτικότερης σημασίας. Το Νο 2 αντιπροσωπεύει το παρελθόν, το οποίο πρέπει επιλεκτικά να ξεχαστεί και το Νο 3 αντιπροσωπεύει το μέλλον, το οποίο χρειάζεται να δημιουργηθεί. Ο VG θα δείξει μέσα από την παρουσίασή του ότι, για να εφαρμοστεί επιτυχώς η καινοτομία, δε φτάνει οι εταιρείες να κάνουν κάτι παραπάνω από το να εισάγουν απλά νέες ιδέες, αλλά χρειάζεται επίσης να επενδύσουν σημαντικά στην οργανωσιακή δομή τους.