Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

 • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

«Η ελληνική ενεργειακή πολιτική προς το 2050: Αποτελεί η τεχνολογία CCS μέρος της λύσης;»

24 Σεπτεμβρίου 2009 @ 00:00

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009
10:10-13:45
Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Indianapolis
(Μάρκου Αυρήλιου 5 & Κιρίστου 2 στην Πλάκα, Αθήνα)

Το Ίδρυμα Bellona και η EuroCharity έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν σε εκδήλωση με θέμα «Η ελληνική ενεργειακή πολιτική προς το 2050: Αποτελεί η τεχνολογία CCS μέρος της λύσης;»

Αποκλειστικά βάσει προσκλήσεων

Πώς μπορούμε να καταργήσουμε τους ρύπους διοξειδίου του άνθρακα (CO2) από την παραγωγή ενέργειας στην Ελλάδα έως το 2050; Η Ελλάδα παράγει περισσότερους κατά κεφαλήν ρύπους CO2 από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι περισσότερο από το 50% του ηλεκτρισμού παράγεται από εργοστάσια λιγνίτη. Παρ' όλα αυτά δύο ακόμη λιγνιτικά εργοστάσια πρόκειται να κατασκευαστούν έως το 2016. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πως η Ελλάδα σκοπεύει να μειώσει δραστικά του ρύπους CO2 από αυτές τις νέες μονάδες.

Ένας τρόπος να επιτευχθεί αυτό θα ήταν μέσω της εφαρμογής της τεχνολογίας δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα (CCS). Καθώς απαιτείται άμεσα η χώρα να σχεδιάσει μια ρεαλιστική και φιλόδοξη μακροπρόθεσμη ενεργειακή πολιτική η Bellona σκοπεύει να ενισχύσει το διάλογο γύρω από τις δυνατότητες της τεχνολογίας CCS στην Ελλάδα και για αυτό αποφάσισε να φέρει μαζί σημαντικούς παράγοντες του κράτους, της πολιτικής, της βιομηχανίας, της κοινωνίας πολιτών και του τύπου για να συζητήσουν τις προοπτικές της.

Π.Α.: Για να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας, επικοινωνήστε στο ilias@bellona.org ή στο 697 717 3810.

 • Ilias Vazaios
  Advisor in Greece
  Bellona Europa
  61, Rue du Trône / Troonstraat 61
  Β-1050 Brussels
  Belgium
  Κιν. (στην Ελλάδα): 697 717 3810
  ilias@bellona.org
  www.bellona.org
 • Peter Michel Heilmann
  Πρόεδρος
  EuroCharity
  Αλεξανδρουπόλεως 25
  115 27 Αθήνα
  Τηλ.: 210 747 5845
  E-mail: peter.heilmann@eurocharity.org
  URL: www.eurocharity.gr / www.eurocharity.org

Οι οργανωτές

 • Σχετικά με το Ίδρυμα Bellona
  www.bellona.org
  Tο Ίδρυμα Bellona είναι μια διεθνής περιβαλλοντική μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα το Όσλο της Νορβηγίας και γραφεία στις Βρυξέλλες, στην Ουάσιγκτον, στην Αγία Πετρούπολη, στο Μουρμάνσκ και σύντομα και την Αθήνα. Μέσω της συνεχούς δράσης του αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ένας υπεύθυνος παράγοντας κατάθεσης λύσεων και πραγματιστικών προτάσεων με βάση την τεχνολογία. Το Ίδρυμα Bellona επιδιώκει τον προσδιορισμό και την εφαρμογή λύσεων σε μερικά από τα πιο κρίσιμα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, και κυρίως την κλιματική αλλαγή.
 • Σχετικά με την EuroCharity
  www.eurocharity.gr / www.eurocharity.org
  «Making a world of difference» (Να κάνουμε τη διαφορά)
  Η EuroCharity αποτελεί το σημείο αναφοράς για την Εταιρική Κοινωνική Ευκαιρία (ΕΚΕ) και την Πράσινη Οικονομία. Μέσα από το διαδικτυακό της τόπο, το δεκαπενθήμερο e-newsletter, την ετήσια έκδοση «EuroCharity Yearbook», τη διοργάνωση του ετήσιου «CEO & CSR Money Conference», τη στήριξη πολλών εκδηλώσεων, τη δικτύωση μεταξύ των μελών της («Members to Members – Μ2Μ») και τη δραστηριοποίησή της στο χώρο της έρευνας, η EuroCharity δημιουργεί δίαυλους επικοινωνίας μεταξύ όλων των κοινωνικών εταίρων (stakeholders) και προωθεί έναν εποικοδομητικό διάλογο σε φλέγοντα θέματα σχετικά με την ΕΚΕ, την πράσινη ανάπτυξη, τη διαφάνεια, την κοινωνία των πολιτών, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Είναι δεσμευμένη να συνεισφέρει ετήσια το 25% των συνδρομών των Εταιρειών-μελών της στην υποστήριξη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), είναι μέλος του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, ενώ παράλληλα, έχει υπογράψει το Διεθνές Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών «10 United Nations Global Compact principles».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 • 10:10-10:30 ‐ Εγγραφή με καφέ ή τσάι
 • 10:30-10:35 ‐ Προβολή video
 • 10:35-10:40 ‐ Καλωσόρισμα από τον κ. Ηλία Βαζαίο, Σύμβουλο της Bellona στην Ελλάδα
 • 10:40-10:50 ‐ Παρουσίαση από το Δρ Νικόλαο Κούκουζα, Διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης / Ινστιτούτου Τεχνολογίας & Εφαρμογών Στερεών Καυσίμων (ΕΚΕΤΑ/ΙΤΕΣΚ)
 • 10:50-11:00 ‐ Παρουσίαση από την κ. Βασιλική Τσάδαρη, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Παραγωγής της ΔΕΗ
 • 11:00-11:10 ‐ Παρουσίαση από τον κ. Αλέκο Μάρκελλο, Διευθυντή του περιοδικού «Περιβάλλον 21»
 • 11:10-11:20 ‐ Παρουσίαση από το Δρ Ιωάννη Δεσύπρη, Διευθυντή Θεσμικών και Ρυθμιστικών Θεμάτων της Endesa Hellas και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Ενέργειας Ν.Α. Ευρώπης (ΙΕΝΕ)
 • 11:20-11:30 ‐ Παρουσίαση από το Δρ Δημήτρη Μπέη, Επιστημονικό Γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής
 • 11:30-11:40 ‐ Παρουσίαση από τον κ. Eivind Hoff, Διευθυντή της Bellona Europa
 • 11:40-11:45 ‐ Προβολή video
 • 11:45-12:45 ‐ Ανοικτή συζήτηση σε μορφή πάνελ με ρυθμιστή τον κ. Peter Michel Heilmann, Πρόεδρο της EuroCharity
 • 12:45-13:45 ‐ Προαιρετικό γεύμα και δυνατότητα περαιτέρω συζήτησης (networking)

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης: EuroCharity, «Περιβάλλον 21»
Χορηγός φιλοξενίας: University of Indianapolis – Athens Campus

 


Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
24 Σεπτεμβρίου 2009
Ώρα:
00:00
Κατηγορία Εκδήλωση: