Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Έκθεση φωτογραφιών Τάκη Τλούπα στο Mουσείο Μετάξης

9 Οκτωβρίου 2009 @ 00:00 - 31 Ιανουαρίου 2010 @ 00:00

Η περιοδική έκθεση «Τάκης Τλούπας: Η φωτογραφία είναι φως» μεταφέρεται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Mουσείου Μετάξης, στο Σουφλί.

 

Ο Τάκης Τλούπας (1920 – 2003) ακολούθησε αρχικά την τέχνη του πατέρα του ο οποίος ήταν ξυλογλύπτης, όταν όμως ήρθε σε επαφή με τη φωτογραφία «λοξοδρόμησε» για να αφεθεί, όπως έλεγε, στη γοητεία των αντικατοπτρισμών, των καθρεφτισμάτων και των αντανακλάσεων.

Φωτογραφίζει τα τοπία και τους ανθρώπους της Ελλάδας, αιχμαλωτίζει με το φακό του ματιές σκληρές αλλά αληθινές, απαθανατίζει έθιμα της ελληνικής υπαίθρου και συμπεριφέρεται καλλιτεχνικά με συνέπεια και ειλικρίνεια. Περιπλανιέται σε όλη την Ελλάδα για να φωτογραφίσει «πράγματα που δεν έβλεπαν οι άλλοι και που ένιωθε πως θα χαθούν». Το σύνολο των φωτογραφιών του συνιστά ένα μοναδικής αξίας ντοκουμέντο αφού ακολουθεί την πορεία της χώρας για περίπου τέσσερις δεκαετίες. Θέλοντας να διασώσει το σπάνιο αυτό υλικό έχει ξεκινήσει την ψηφιοποίησή του και με την ολοκλήρωσή του σημαντικού αυτού έργου θα δημιουργηθεί μια ιστοσελίδα μέσα από την οποία θα μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να περιηγηθεί και να ενημερωθεί για το έργο και τη ματιά του σημαντικού αυτού φωτογράφου.

Οι επισκέπτες της έκθεσης «Τάκης Τλούπας: Η φωτογραφία είναι φως» θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αντιπροσωπευτικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την ευρεία θεματολογία του. Σύμφωνα με το μουσειολογικό σκεπτικό, οι φωτογραφίες εκτίθενται σε αντιθετικά ζεύγη – άνθρωποι εν ώρα εργασίας και ανάπαυλας, παιδιά και ηλικιωμένοι, σπίτια χωριάτικα και αστικά, εικόνες από λίμνες και θάλασσες κ.ο.κ. – ώστε να αναδεικνύεται, μέσα από την αντίθεση, το πρωταγωνιστικό στοιχείο κάθε μιας από αυτές.

Διάρκεια έκθεσης: 09 Οκτωβρίου 2009 – 31 Ιανουαρίου 2010

Λεπτομέρειες

Αρχή:
9 Οκτωβρίου 2009 @ 00:00
Τέλος:
31 Ιανουαρίου 2010 @ 00:00