Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εγκαίνια της ανακαινισμένης Α' Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

22 Οκτωβρίου 2009 @ 00:00

Εγκαινιάζεται την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, η ανακαινισμένη Α' Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος ενέκρινε τον Οκτώβριο του 2007 την ανακαίνιση της πτέρυγας όπου στεγάζεται η κλινική και την αγορά εξοπλισμού.

Δεδομένου ότι ο ρόλος του νοσοκομείου και οι «υποχρεώσεις» του συνεχώς αυξάνονται, η ανακαίνιση αυτή ήταν επιτακτική ανάγκη. Η δωρεά βοήθησε στη ριζική αναδιαρρύθμιση της πτέρυγας, καθώς επίσης και στο να βελτιωθεί αισθητά η μόνωση της κλινικής, να γίνει η κατάλληλη ανακατανομή θαλάμων και η απαιτούμενη απομόνωση των ασθενών• επίσης, στο να δημιουργηθούν επιπλέον μπάνια.

Το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης είναι ένα από τα τρία νοσοκομεία Παίδων της ευρύτερης Αττικής και καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών που διαμένουν στην βορειοανατολική Αττική, η οποία εξελίσσεται ραγδαία. Αριθμεί δύο παιδιατρικές κλινικές, νευρολογική, χειρουργική, ορθοπεδική, οφθαλμολογική, ωτορινολαρυγγολογική, καθώς και μονάδα εντατικής θεραπείας.

Επίσης, στο νοσοκομείο λειτουργούν τα ακόλουθα τμήματα: αλλεργιολογικό, δερματολογικό, ψυχιατρικό, αιματολογικό, καρδιολογικό και οδοντιατρικό, όπως και τρία εργαστήρια: αιματολογικό, ραδιολογικό και μικροβιολογικό.

Η Α' Παιδιατρική Κλινική, με εμβαδόν 750 τ.μ., έχει δυνατότητα φιλοξενίας 40 παιδιών. Το προσωπικό της στελεχώνουν πέντε γιατροί πλήρους απασχόλησης και οκτώ νοσηλεύτριες αδελφές, καθώς επίσης και εννέα γιατροί που ολοκληρώνουν την ειδικότητά τους στην κλινική. Το 2005 εισήχθηκαν 2.126 παιδιά στο νοσοκομείο και το 2006 ο αριθμός κατήλθε στα 1.955 παιδιά. Κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, ο ρυθμός εισαγωγών στο νοσοκομείο μειώνεται κατά 50%.

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
22 Οκτωβρίου 2009
Ώρα:
00:00