Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

«Ταξιδεύοντας με τα πουλιά»

22 Οκτωβρίου 2009 @ 00:00 - 31 Ιανουαρίου 2010 @ 00:00

Μια φωτογραφική περιήγηση στο αεροδρόμιο (22 Οκτωβρίου 2009 – 31 Ιανουαρίου 2010)

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών καλωσορίζουν επιβάτες και επισκέπτες του αεροδρομίου στη νέα φωτογραφική έκθεση «Ταξιδεύοντας με τα Πουλιά», μια μοναδική περιήγηση στον μαγευτικό κόσμο των πουλιών της Ελλάδας.

Μέσα από 30 σπάνιες εικόνες που συνέλαβε ο φακός 12 Ελλήνων φωτογράφων και πλούσιο συνοδευτικό οπτικοακουστικό υλικό, οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στο πολύτιμο οικοσύστημα των πουλιών της ελληνικής άγριας φύσης. Παράλληλα, δίνεται στο κοινό η ευκαιρία να γνωρίσει τη σημασία της προστασίας των άγριων πουλιών και των βιοτόπων τους, όπως επίσης και τις δράσεις που πρέπει να πραγματοποιήσουμε για τη διασφάλιση ενός βιώσιμου περιβάλλοντος, τόσο για τα πουλιά όσο και για τον άνθρωπο.

Η έκθεση είναι ανοικτή στο κοινό από την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου και για τρεις μήνες, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης του αεροδρομίου (Αναχωρήσεις, Είσοδος 3). Η έκθεση είναι προσβάσιμη για όλους τους επιβάτες και τους επισκέπτες του αεροδρομίου και παραμένει ανοικτή καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου.

 Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών υλοποιούν από το 2008 το «Πρόγραμμα Προστασίας και Ανάδειξης του Υγροτόπου της Βραυρώνας». Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για την επαναφορά της αρμονίας ανάμεσα στον άνθρωπο και στο φυσικό πλούτο του υγροτόπου, μέσω του καθαρισμού της περιοχής, φύτευσης, σήμανσης, περίφραξης, δημιουργία προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, κ.λπ.

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία δραστηριοποιείται από το 1982 με αντικείμενο την προστασία των άγριων πουλιών και των βιοτόπων τους. Από τότε έχει συνεχή και επιτυχημένη δραστηριότητα στην προστασία απειλούμενων ειδών και στην προστασία και διαχείριση Σημαντικών Περιοχών για τα Πουλιά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Για να επιτύχει την αποτελεσματική προστασία των πουλιών και των βιοτόπων τους, δραστηριοποιείται στους τομείς της έρευνας, προστασίας και διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος, ενημέρωσης των πολιτών και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, παρεμβάσεων σε θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής, αλλά και αντιμετώπισης παραβιάσεων περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

 

Λεπτομέρειες

Αρχή:
22 Οκτωβρίου 2009 @ 00:00
Τέλος:
31 Ιανουαρίου 2010 @ 00:00