Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η «Γειτονιά της Δράσης» και πάλι εδώ!

8 Νοεμβρίου 2009 @ 00:00 - 11 Νοεμβρίου 2009 @ 00:00

Το μοναδικό θεματικό πάρκο Υγείας και Ευεξίας καλωσορίζει μικρούς & μεγάλους για δεύτερη συνεχή χρονιά

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ανοίγει τις πύλες της για το κοινό η «Γειτονιά της Δράσης», το μοναδικό θεματικό πάρκο στην Ελλάδα για την Υγεία και Ευεξία. Μικροί και μεγάλοι προσκαλούνται από τις 8 έως και τις 11 Νοεμβρίου στο σταθμό Μετρό του Συντάγματος (10.00 – 20.00, είσοδος δωρεάν) σε ένα μαγικό ταξίδι στις έννοιες τις Ισορροπημένης Διατροφής και Σωματικής Δραστηριότητας.

Η «Γειτονιά της Δράσης» μεγαλώνει φέτος ακόμα περισσότερο και υποδέχεται τους κατοίκους της πρωτεύουσας κάθε ηλικίας καθώς περιλαμβάνει:

Α) βιωματικές δραστηριότητες για τα παιδιά μέσα από τις οποίες μαθαίνουν παίζοντας τη σημασία των σωστών διατροφικών επιλογών και την επιτακτική ανάγκη για σωματική άσκηση. Το θεματικό πάρκο θα επισκεφθούν σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσα από προγραμματισμένες επισκέψεις (καθημερινά 10.00 – 13.00)

Β) happenings για τους ενήλικες σχετικά με το χορό, τη γυμναστική, τη φυσική κατάσταση, την υγεία (15.00 – 20.00)

γ) ολοήμερη Έκθεση για την Υγεία και Ευεξία με τη συμμετοχή ΜΚΟ, σχετικών φορέων αλλά και εταιρειών.

Πρόκειται για μία συντονισμένη κίνηση μεταξύ θεσμικών φορέων, ιδιωτικής πρωτοβουλίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με στόχο την ενημέρωση κι ενεργοποίηση μικρών και μεγάλων σε θέματα Διατροφής και Σωματικής Δραστηριότητας. Αποτελεί μέρος του θεσμού «Ενεργός Τρόπος Ζωής» -μίας πρωτοβουλίας του QualityNet Foundation- και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Στις δράσεις του θεσμού «Ενεργός Τρόπος Ζωής» περιλαμβάνεται η δωρεάν διανομή του Οδηγού Προσωπικής Υπευθυνότητας με τίτλο: «Διατροφή και Σωματική Δραστηριότητα». Η μεγάλη απήχηση που είχε ο Οδηγός το 2008 και τα αιτήματα των καταναλωτών οδήγησαν στη δημιουργία δεύτερης έκδοσης που θα διανεμηθεί στον σταθμό του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος. Στο ίδιο πλαίσιο, τον Οδηγό θα λάβουν και 20.000 εργαζόμενοι σε μεγάλες εταιρείες οι οποίοι με ειδικά σεμινάρια θα ενημερωθούν για τις σωστές διατροφικές συνήθειες και τους τρόπους που μπορούν να τις εντάξουν στην καθημερινή τους ζωή.

Χορηγοί της «Γειτονιάς της Δράσης» είναι: το «Σύστημα» της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Hellas και Coca-Cola Τρία Έψιλον), η εταιρεία δημητριακών KELLOGG’S και το La Vache Qui Rit.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι ΑΝΤ1 TV, ANT1 Radio, oι ραδιοφωνικοί σταθμοί Best, VFm & Εν Λευκώ, η εφημερίδα «CITY PRESS» και το περιοδικό «KIDS FUN».

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το QualityNet Foundation στο 210 689 8594.

 

Λεπτομέρειες

Αρχή:
8 Νοεμβρίου 2009 @ 00:00
Τέλος:
11 Νοεμβρίου 2009 @ 00:00