Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εθελοντθικός Καθαρισμός στον Υγρότιοπο της Βραυώνας, Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

6 Δεκεμβρίου 2009 @ 00:00

Με αφορμή την Ημέρα Εθελοντισμού (5/12), θα γίνει εθελοντικός καθαρισμός του υγροτόπου της Βραυρώνας, έναν από τους τελευταίους υγροβιότοπους της Αττικής, για 2η συνεχή χρονιά την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου. Ο καθαρισμός είναι μία πρωτοβουλία της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας σε συνεργασία με εθελοντές της ΑΝΙΜΑ (Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής), της WWF-Ελλάς, της Έλιξ, μέλη τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και το Δήμο Μαρκόπουλου.

Τον Δεκέμβριο του 2008 είχε υλοποιηθεί με ιδιαίτερη επιτυχία αντίστοιχη δράση με την συμβολή των εθελοντών του WWF-Ελλάς, της ANIMA, τοπικών σχολείων, του Δήμου Μαρκόπουλου, του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» καθώς και στελεχών και εθελοντών της Ορνιθολογικής. Συλλέχτηκαν περίπου 80 κυβικά μέτρα απορριμμάτων βάρους περίπου 7,5 τόνων, καθαρίζοντας μία περιοχή έκτασης περίπου 500 στρεμμάτων.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί συνέχεια του προγράμματος «Προστασίας και ανάδειξης του υγροτόπου της Βραυρώνας» που υλοποιείται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σε συνεργασία με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το Δήμο Μαρκοπούλου.

Περιλαμβάνει δράσεις που βοηθούν στην αποκατάσταση του υγροτοπικού οικοσυστήματος, στην ανάκαμψη των πληθυσμών φυτών και ζώων του υγροτόπου και της ευρύτερης περιοχής, στην ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του τοπικού πληθυσμού και των επισκεπτών, καθώς και στην ανάδειξη της περιοχής με τρόπο συμβατό προς τη διατήρηση της τοπικής φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Βασική επιδίωξη του προγράμματος αποτελεί η δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για την επαναφορά της αρμονίας ανάμεσα στον άνθρωπο και στο φυσικό πλούτο του υγροτόπου. Αυτό προϋποθέτει τη συνεργασία της τοπικής κοινωνίας αλλά και των επισκεπτών της περιοχής.

Ας βοηθήσουμε όλοι σήμερα για να μπορέσουμε να χαρούμε αύριο την επιτυχία της προσπάθειας. Χρειάζονται όλοι οι εθελοντές και η θετική σας ενέργεια!

Φέρτε τους φίλους σας, αδιάβροχα ρούχα και παπούτσια, την καλή σας διάθεση και ελάτε!

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
6 Δεκεμβρίου 2009
Ώρα:
00:00