Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η Novartis Hellas στηρίζει πέντε Συλλόγους Ασθενών σε μία εκστρατεία πρόληψης, με τίτλο «Ενημερώνομαι & Προλαμβάνω»

4 Δεκεμβρίου 2009 @ 00:00

 Για πρώτη φορά, πέντε Σύλλογοι Ασθενών ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ενημερώσουν το ευρύ κοινό, αναφορικά με την πρόληψη σοβαρών παθήσεων.

Προτεραιότητα της Novartis Hellas είναι η στήριξη των ασθενών και η σωστή ενημέρωσή του κοινού σε επίπεδο πρόληψης.

Την πρώτη Ημέρα Πρόληψης, με τον τίτλο «Ενημερώνομαι & Προλαμβάνω» παρουσίασαν σήμερα σε Συνέντευξη Τύπου, ο κ Κωνσταντίνος Φρουζής, Αντιπρόεδρος της Novartis Hellas και οι εκπρόσωποι πέντε Συλλόγων Ασθενών, οι οποίοι συνεργάστηκαν για την εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού.

H Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών, H Πανελλήνια Ένωση Αμφιβληστροειδοπαθών (ΠΕΑ), η Ελληνική Ομοσπονδία για το Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση και η Novartis Hellas ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο την ενημέρωση του κοινού αναφορικά με το μεγάλο θέμα της πρόληψης σοβαρών ασθενειών, όπως είναι οι παθήσεις της ώριμης ηλικίας (Νόσος Alzheimer, οστεοπόρωση, γλαύκωμα, ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας) και τα καρδιαγγειακά νοσήματα (μεταβολικό σύνδρομο, παχυσαρκία, υπερλιπιδαιμία, υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης), αλλά και η νέα γρίπη Η1Ν1.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, εθελοντές των πέντε Συλλόγων Ασθενών και της Novartis θα βρεθούν την Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, από τις 09:00 έως και τις 14:00, στο σταθμό του Metro στο Σύνταγμα, όπου μέσα από έντυπο υλικό θα ενημεώνουν το κοινό για την τεράστια σημασία της πρόληψης των προαναφερθεισών παθήσεων.

«Η πρόληψη των ασθενειών έχει πρωτεύουσα σημασία για κάθε άνθρωπο, οικογένεια, κοινωνία. Η έγκυρη ενημέρωση συμβάλλει ουσιαστικά στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση σοβαρών παθήσεων για τους πολίτες, καθώς και σε μειωμένο κόστος υγείας για τα Δημόσια Ταμεία. Οι Σύλλογοι Ασθενών επιτελούν επίμονο έργο προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνος Φρουζής, Αντιπρόεδρος της Novartis Hellas, στην εισαγωγική του ομιλία, σημειώνοντας ότι «Στη Novartis Hellas στηρίζουμε σταθερά τις προσπάθειες των Συλλόγων Ασθενών, καθώς είναι σε απόλυτη ταύτιση με την βασική προτεραιότητα μας, που είναι οι ασθενείς. Προσυπογράφουμε το δικαίωμα κάθε πολίτη στην υγεία και την άμεση και απρόσκοπτη πρόσβαση στα φάρμακα και ιδιαίτερα στα καινοτόμα. Η εκστρατεία “Ενημερώνομαι & Προλαμβάνω” πιστεύουμε πως θα γίνει θεσμός».

Σύντομη αναφορά στην σημασία της πρόληψης έκαναν οι Πρόεδροι των πέντε Συλλόγων, χαιρετίζοντας με τη σειρά τους την πρωτοβουλία της Novartis Hellas. Η εκστρατεία ενημέρωσης «Ενημερώνομαι & Προλαμβάνω» τελεί υπό την αιγίδα της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών.

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
4 Δεκεμβρίου 2009
Ώρα:
00:00