Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εγκαίνια Νέας Πτέρυγας στο Γενικό Νοσοκομείο Ληξουρίου «Μαντζαβινάτειο»

23 Ιανουαρίου 2010 @ 00:00

Ανεγέρθηκε με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

 

Το Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 12.00, θα πραγματοποιηθεί η τελετή εγκαινίων της Νέας Πτέρυγας στο Γενικό Νοσοκομείο Ληξουρίου «Μαντζαβινάτειο», που ανεγέρθηκε με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Τα εγκαίνια θα τελεστούν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, κ.κ. Σπυρίδωνα.

Η Νέα Πτέρυγα, η οποία εκτείνεται σε 300 τ.μ., βρίσκεται παραπλεύρως του κεντρικού κτιρίου του Νοσοκομείου και πρόκειται να στεγάσει το Παιδιατρικό Τμήμα, με Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας, το Τμήμα Μαιευτικής Φροντίδας, τις Διοικητικές Υπηρεσίες του Νοσοκομείου, Αξονικό Τομογράφο και Ιατρική Βιβλιοθήκη. Η επέκταση αυτή συμβάλλει ούτως ώστε το κεντρικό κτίριο του Νοσοκομείου να αποκτήσει πρόσθετο αναγκαίο χώρο, ενώ ιδιαιτέρως σημαντικό είναι το γεγονός πως, πλέον, θα είναι εφικτή η νοσηλεία των παιδιών σε χώρο διαφορετικό από των ενηλίκων. Την υλοποίηση της δωρεάς ανέλαβε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Σύλλογος Φίλων του Ασθενούς», ο οποίος ιδρύθηκε με σκοπό την πολύπλευρη στήριξη του Νοσοκομείου.

Το Γενικό Νοσοκομείο Ληξουρίου «Μαντζαβινάτειο» ιδρύθηκε με πόρους από το κληροδότημα του Παναγή και της Αντωνίας Μαντζαβινάτου και λειτουργεί από το 1957. Το νοσοκομείο εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους του Δήμου Παλικής, οι οποίοι ανέρχονται σε περίπου 8.000 ενώ, κατά τους θερινούς, τουριστικούς μήνες, ο αριθμός αυτός τριπλασιάζεται. Σε ετήσια βάση, το νοσοκομείο δέχεται περίπου 27.000 επισκέψεις, εκ των οποίων οι 4.000 αφορούν παιδιατρικές περιπτώσεις.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δωρεά είναι διαθέσιμες στην Ιστοσελίδα: www.SNF.org.

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
23 Ιανουαρίου 2010
Ώρα:
00:00