Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και τα Βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ σας προσκαλούν σε Συνέντευξη Τύπου με θέμα: Υγρότοποι Αττικής: οάσεις ζωής με αβέβαιο μέλλον

2 Φεβρουαρίου 2010 @ 00:00

%cf%85%ce%b3%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%82

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2010 στο Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24, 105 64 Αθήνα, ώρα 12:00 μ.μ.

Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας των Υγροτόπων βρίσκει τους εναπομείναντες υγροτόπους της Αττικής να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Οι εκατοντάδες υγρότοποι της Ελλάδας είναι από τα πλέον πολύτιμα οικοσυστήματα της χώρας. Παρόλα αυτά, την χρονιά που μας πέρασε η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία έλαβε περισσότερες από τριάντα πέντε καταγγελίες που αφορούν την υποβάθμιση των υγροτόπων της Ελλάδας.

Η προστασία και διατήρηση των υγροτόπων της Αττικής έχει ζωτική σημασία – αισθητική, συναισθηματική, επιστημονική και οικονομική – για όλους μας. Οι περιοχές αυτές έχουν ιδιαίτερη αξία λόγω της γειτνίασής τους με τον αστικό κλοιό της Αθήνας. Επιτελούν μια σειρά από πολύτιμες οικολογικές λειτουργίες: στηρίζουν μεγάλη ποικιλία ζωής, συγκρατούν το νερό της βροχής, εμπλουτίζουν με αυτό τον υδροφόρο ορίζοντα, αλλά και εξασφαλίζουν την ισορροπία του κλίματος.

Οι απειλές και οι πιέσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι υγρότοποι γύρω από την Αθήνα έχουν οδηγήσει στην σοβαρή υποβάθμισή τους, και άρα την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Κακοσχεδιασμένα αντιπλημμυρικά έργα, πετρελαϊκές δεξαμενές, εκτός σχεδίου δόμηση, παράνομο κυνήγι, εκτεταμένα μπαζώματα, είναι μόνο λίγες από τις αυξανόμενες απειλές που καταγράφονται στους υγροτόπους της Αττικής.

Σε συνεργασία με πολίτες και εθελοντές που ενδιαφέρονται για το τόπο τους και το περιβάλλον της Αττικής παρουσιάζουμε την ανεκτίμητη αξία των υγροτόπων αυτών για την Αττική, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και τις λύσεις που προτείνουμε για την διατήρησή τους ως «οάσεις ζωής» στο αστικό τοπίο.

Ομιλητές

  • Θάνος Καστρίτης, Υπεύθυνος ΙΒΑ και προστατευόμενων ειδών
  • Μαλαμώ Κορμπέτη, Υπεύθυνη Θεμάτων Πολιτικής Περιβάλλοντος
  • Ανέστης Νίνος, εκπρόσωπος Φορέα Προστασίας Βουρκαρίου

Θα παραστούν επίσης εθελοντές της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας που παρακολουθούν τους Υγρότοπους της Αττικής.

Για περισσότερες πληροφορίες: Ελίνα Σαράντου, Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας, τηλ.: 210 822 8704, E-mail: esarantou@ornithologiki.gr.

 


Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
2 Φεβρουαρίου 2010
Ώρα:
00:00