Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

«Ταξίδι στην Άγρια Ζωή»

4 Φεβρουαρίου 2010 @ 00:00 - 30 Απριλίου 2010 @ 00:00

%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%af%ce%b4%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ac%ce%b3%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%b6%cf%89%ce%ae

Μια νέα οικολογική περιήγηση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών σε συνεργασία με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ
4 Φεβρουαρίου – 30 Απριλίου 2010

Ένα νέο προγραμματισμένο δρομολόγιο με προορισμό την «Άγρια Ζωή» εγκαινιάζει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών σε συνεργασία με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για την έκθεση φωτογραφίας «Ταξίδι στην Άγρια Ζωή», με θέμα την άγρια ζωή και τις ορεινές περιοχές που αποτελούν το αντικείμενο της δράσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Φωτογράφοι φύσης, εθελοντές και ερευνητές του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, αναλαμβάνουν να σας συστήσουν τους πρωταγωνιστές των ελληνικών ορεινών δασών, τις μοναχικές αρκούδες και τους παρεξηγημένους λύκους, υπό την ισχυρή προστασία ελληνικών ποιμενικών σκύλων και σε φόντο σπάνιων οικοτόπων.

Τα ίχνη της αρκούδας θα μας οδηγήσουν σε αυτό το συναρπαστικό «Ταξίδι στην Άγρια Ζωή» που συμπληρώνεται με ενημέρωση σχετικά με την απειλούμενη άγρια ζωή και το φυσικό περιβάλλον, τις δράσεις για τη διατήρησή τους και την αρμονική συνύπαρξη με τον άνθρωπο.

Από το χώρο της έκθεσης δεν θα μπορούσε να λείπει και η μυθολογική σύνδεση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με την περιοχή της Βραυρώνας, όπου στην αρχαιότητα νεαρές ιέρειες, οι «Μικρές Άρκτοι», λάτρευαν τη θεά Άρτεμη στο ομώνυμο ιερό. Τη Βραυρώνα, περιοχή με μεγάλη οικολογική αξία, προστατεύει το αεροδρόμιο με περιβαλλοντικές δράσεις, ενώ στους εξωτερικούς χώρους του φιλοξενούνται μόνιμα πιστά αντίγραφα αγαλματιδίων που αναπαριστούν τις «Μικρές Άρκτους».

Η έκθεση είναι ανοικτή στο κοινό από την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου και για τρεις μήνες, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης του αεροδρομίου (Αναχωρήσεις, Είσοδος 3). Η έκθεση είναι προσβάσιμη για όλους τους επιβάτες και τους επισκέπτες του αεροδρομίου και παραμένει ανοικτή καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου.

 


Λεπτομέρειες

Αρχή:
4 Φεβρουαρίου 2010 @ 00:00
Τέλος:
30 Απριλίου 2010 @ 00:00