Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Έκθεση «Μέλινα – Παιδεία – Πολιτισμός» στο Ίδρυμα Ευγενίδου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

9 Μαρτίου 2010 @ 00:00 - 8 Απριλίου 2010 @ 00:00

Με την ιδιαίτερα σημαντική έκθεση «ΜΕΛΙΝΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» το Ίδρυμα Ευγενίδου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας καλωσορίζοντας το 2010 και εγκαινιάζοντας το εκθεσιακό πρόγραμμά του. Με την έκθεση αυτή σηματοδοτείται μία διάθεση διατήρησης της μνήμης των πηγαίων κωδίκων της Μελίνας και των μονίμων αναζητήσεών της, στους τομείς της Παιδείας και του Πολιτισμού.

Φωτογραφίες και video, «δοκίμια» της πολύπλευρης ζωής της, κοσμούν τους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου -ένα ταξίδι στο χρόνο- εμπνευσμένο από τη μεγάλη Ελληνίδα και τη ζωή της, διαμορφώνοντας αντίσταση στην αμνησία μας, αλλά και μια εμπεριστατωμένη αναφορά στο έργο της αλλά και στη θηλυκότατα παλικαρίσια παρουσία της Μελίνας.

Μιάμιση δεκαετία (16 χρόνια ακριβώς) από την αναχώρησή της, οι φιλόξενοι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου αξιοποιήθηκαν ιδανικά, χωρίς να υστερούν από το κοινό τίποτα σε αντίληψη αισθητική, ενώ τα εμβόλιμα κείμενα δημιουργούν μια «ιστορική» θεματική αναλογία συναισθημάτων, τόσο ιδιαίτερων όσο και η Μελίνα, σχολιάζοντας συγχρόνως τη σχέση της με την Τέχνη και τον Πολιτισμό.

Η πρόταση της έκθεσης στηρίχθηκε στο φωτογραφικό υλικό του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη και συνθέτει την πορεία μιας ζωής με ανεξάντλητη ενέργεια, ενός ακραίου παιχνιδιού αντοχής και πείσματος, καταγράφοντας με μοναδικό τρόπο μια δημιουργική μυθική προσωπικότητα. Την προσωπικότητα Μελίνα.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει η Υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, υπογραμμίζοντας με την παρουσία της τον πρωτεύοντα λόγο αλλά και την αξία της μνήμης της ταυτότητας του πολυεδρικού έργου της Μελίνας στην Παιδεία και στον Πολιτισμό.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 9 Μαρτίου μέχρι 8 Απριλίου 2010 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα και Τρίτη 10:00-15:00 και Τετάρτη έως Κυριακή 10:00-20:00.

 

Λεπτομέρειες

Αρχή:
9 Μαρτίου 2010 @ 00:00
Τέλος:
8 Απριλίου 2010 @ 00:00