Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων – Περιφερειακή Υπουργική Διάσκεψη με θέμα «Η Ενέργεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη»

4 Μαρτίου 2010 @ 00:00 - 5 Μαρτίου 2010 @ 00:00

Παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού
Θεσσαλονίκη, 4-5 Μαρτίου 2010

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων διοργανώνει περιφερειακή υπουργική διάσκεψη στη Θεσσαλονίκη, στις 4 και 5 Μαρτίου 2010, με θέμα την Ενέργεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στη διάσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου και του Προέδρου της ΕΤΕπ κ. Philippe Maystadt, διακεκριμένοι ομιλητές θα αναλύσουν τις ανάγκες και τις προτεραιότητες όσον αφορά την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ενεργειακή απόδοση.

Την Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010, η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κα Τίνα Μπιρμπίλη, θα εκφωνήσει την εναρκτήρια ομιλία στο πάνελ υπουργών που θα παρουσιάσει την πολιτική διάσταση του ενεργειακού περιβάλλοντος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, κ. Πλούταρχος Σακελλάρης, θα ανοίξει τη δεύτερη μέρα της διάσκεψης, το πρωί της Παρασκευής, 5 Μαρτίου 2010. Οι παρεμβάσεις θα αφορούν τα κύρια θέματα της διάσκεψης, ήτοι την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού, με κύριο ομιλητή τον κ. Nobuo Tanaka, Εκτελεστικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, και την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και την ενεργειακή απόδοση, με κύρια ομιλήτρια την κα Christine Lins, Γενική Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Για το απόγευμα της ίδιας μέρας έχουν προγραμματιστεί διάφορα εργαστήρια και παρουσιάσεις συγκεκριμένων έργων, ώστε να δοθούν στο κοινό ποικίλες δυνατότητες αλληλόδρασης με το διεπιστημονικό σώμα των ειδικών που θα είναι παρόντες. Το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι να διαμορφωθεί ένα κοινό όραμα για το μέλλον, που θα συμβάλει στην άρση των εμποδίων για την εφαρμογή μέτρων, θα βοηθήσει στην εξεύρεση λύσεων συνεργασίας και θα φέρει πιο κοντά μεταξύ τους τα μέλη της ενεργειακής κοινότητας.

Στη διάσκεψη θα συμμετάσχουν κορυφαίες προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, της τεχνολογίας, της βιομηχανίας και της οικονομίας, με σκοπό τη διερεύνηση λύσεων για την αντιμετώπιση των πλέον επειγόντων ενεργειακών ζητημάτων στον πλανήτη. Οι ανησυχίες για το περιβάλλον και την ασφάλεια έχουν δημιουργήσει μια ευκαιρία για ριζικές αλλαγές στον τρόπο παραγωγής και κατανάλωσης της ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η διάσκεψη θα εστιαστεί στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, μια περιοχή με περιορισμένους εγχώριους ορυκτούς πόρους, που υφίσταται σημαντικές συνέπειες από την κλιματική αλλαγή και που ήδη λειτουργεί ως ενεργειακό σταυροδρόμι. Οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν από κοινού τις υπάρχουσες δυνατότητες και θα παρουσιάσουν πολλά υποσχόμενες τεχνολογίες και στρατηγικές κατευθύνσεις που μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση των ενεργειακών ζητημάτων σε αυτό το περιφερειακό τοπίο ενεργειακής αλληλεξάρτησης.

Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης -το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί από την ΕΤΕπ- και θα είναι η πρώτη εκδήλωση, με την οποία θα εγκαινιαστεί το νεόδμητο συνεδριακό κέντρο. Η διάσκεψη διοργανώνεται στην Ελλάδα, καθώς η χώρα στοχεύει να καταστεί μείζων ενεργειακός κόμβος και προάγει ενεργά την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές εφαρμόζοντας πολιτική «Πράσινης Οικονομίας».

Σε ποιους απευθύνεται η διάσκεψη;
Διευθυντές έργων ΣΔΙΤ, κρατικούς φορείς, εκπροσώπους του δημόσιου τομέα, αλλοδαπούς και ημεδαπούς επενδυτές, τράπεζες επενδύσεων, ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνων (hedge funds), φορείς παροχής επιχειρηματικών κεφαλαίων, διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, τοπικούς επιχειρηματίες, εταιρείες διαχείρισης κινδύνων, δικηγόρους, οικονομικούς συμβούλους και αναλυτές, διεθνείς οικονομολόγους, και κατασκευαστικές εταιρείες.

Εγγραφή
Η συμμετοχή στη διάσκεψη είναι με πρόσκληση ή κατόπιν αιτήσεως. Εάν επιθυμείτε να λάβετε πρόσκληση, παρακαλείσθε να συμπληρώσετε την αίτηση προσκλήσεως:

Η εγγραφή για τη διάσκεψη και το γεύμα είναι δωρεάν. Ωστόσο, οι συμμετέχοντες πρέπει να καλύψουν οι ίδιοι τα έξοδα ταξιδίου και/ή διαμονής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Υπηρεσία Πρωτοκόλλου της ΕΤΕπ:

Τηλ.: +352 43 79 84206
Fax: +352 43 79 64280
E- mail: prot.events@eib.org

 

Λεπτομέρειες

Αρχή:
4 Μαρτίου 2010 @ 00:00
Τέλος:
5 Μαρτίου 2010 @ 00:00