Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εθελοντικός Καθαρισμός στον Υγρότοπο της Αρτέμιδας

7 Μαρτίου 2010 @ 00:00

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σε συνεργασία με το Δήμο Αρτέμιδας οργανώνει εθελοντικό καθαρισμό στον παραλιακό Υγρότοπο της Αρτέμιδας (γνωστό και ως Αλυκή Λούτσας) στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, την ερχόμενη Κυριακή, 7 Μαρτίου 2010, ώρες 10:30-13:30.

Το Σημείο Συντονισμού θα είναι στο παραλιακό εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα, ανάμεσα στον Υγρότοπο και τη θάλασσα (μετά το γήπεδο), από το οποίο οι εθελοντικές ομάδες θα παραλάβουν γάντια και σάκους. Πριν τον καθαρισμό θα γίνεται ενημέρωση για την οικολογική αξία του Υγρότοπου σε όλους τους συμμετέχοντες.

Θα συμμετέχουν γυμνάσια, λύκεια και σχολεία της περιοχής, πολιτιστικοί και περιβαλλοντικοί σύλλογοι, τοπικοί φορείς και η περιβαλλοντική οργάνωση «Μία Φύση».

Τον συντονισμό της δράσης έχει η Ορνιθολογική σε συνεργασία με τον Δήμο Αρτέμιδας, ο οποίος θα διαθέσει όλα τα τεχνικά μέσα και υλικά καθώς και την υπηρεσία καθαριότητας για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Στην διάρκεια του καθαρισμού θα γίνεται ξεχωριστή συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών, τα οποία θα τοποθετούνται σε μπλε κάδους, ενώ τα μη ανακυκλώσιμα θα απομακρύνονται από τα φορτηγά του Δήμου.

  • Η δράση στοχεύει στην αναβάθμιση, ανάδειξη και προστασία του Υγρότοπου, ο οποίος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους υγρότοπους της Αττικής με καταγραμμένα συνολικά περισσότερα από 170 είδη πουλιών! Η αξία του είναι μεγάλη μια και αποτελεί σταθμό για τα μεταναστευτικά, προσφέρει χώρο για φωλιές σε υδρόβια πουλιά ενώ κατά τους θερινούς μήνες είναι από τους ελάχιστους στην Αττική που διατηρεί το υγρό στοιχείο και πλούσια βιοποικιλότητα. 

Η συγκεκριμένη δράση ελπίζουμε να αποτελέσει την αφετηρία για περαιτέρω αξιοποίηση του χώρου στον τομέα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και της ευαισθητοποίησης του κοινού.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με τον κ. Σπύρο Ψύχα, Υπεύθυνο Εθελοντών της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας στα τηλ: 210 231 6977 και 6974 510 976 ή με μήνυμα στο Ε-mail: spsychas@ornithologiki.gr.

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
7 Μαρτίου 2010
Ώρα:
00:00