Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Μουσική Παράσταση, αφιερωμένη στην Εαρινή Ισημερία, στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

22 Μαρτίου 2010 @ 00:00

Μία ειδική μουσική παράσταση αφιερωμένη στην Εαρινή Ισημερία, φιλοξενείται στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, μία ημέρα μετά, δηλαδή τη Δευτέρα, 22 Μαρτίου και ώρα 20:30 (Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11).

Η ιδιαίτερη αυτή μουσική εκδήλωση, με τον τίτλο «Π Y P A E I Z Ω O N», φέρει την υπογραφή του συνθέτη κυρίου Αλέξανδρου Χάχαλη, ενώ με τη φωνή της «ντύνει» την παράσταση η σοπράνο κυρία Μαρία Κανελλοπούλου.

Στην εκδήλωση, ο λόγος, η μουσική και η εικόνα δημιουργούν -κάτω από το θόλο του πλανηταρίου- μία ατμόσφαιρα μοναδική. Ο συνθέτης κύριος Αλέξανδρος Χάχαλης προτείνει στο κοινό ένα πολυμεσικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο. Συνολικά, το μουσικό έργο του Αλέξανδρου Χάχαλη, έχοντας ως βάση τον Ηράκλειτο, ταξιδεύει στον ανεξάντλητο πλούτο του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και μέσα από τη δική του μουσική «γλώσσα» «συνδιαλέγεται» με την επιστήμη.

Ο Αλέξανδρος Χάχαλης, Θεατρικός Συνθέτης και Ποιητής, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1960. Σπούδασε μουσική στις Η.Π.Α., όπου και εργάστηκε επί σειρά ετών. Συνέθεσε έργα για το θέατρο (ανάμεσά τους το διάσημο θέατρο LA MAMA στη Νέα Υόρκη) και τον κινηματογράφο, ενώ πλούσια είναι και η δισκογραφική του δουλειά. Στην Ελλάδα επέστρεψε το 2000 και συμμετέχει σε συναυλίες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Μαρία Κανελλοπούλου είναι μέλος του σωματείου των σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Ε.Λ.Σ.), αν και ζει και εργάζεται στο Βέλγιο. Ανάμεσα στα άλλα, έχει συνεργαστεί με την Ε.Λ.Σ., με καλλιτέχνες του ελαφρού τραγουδιού, με την ΕΡΤ και έχει συμμετάσχει στην ηχογράφηση και παρουσίαση της Μυθωδίας του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
22 Μαρτίου 2010
Ώρα:
00:00