Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ημερίδα για τις Αειφόρες και Υπεύθυνες Επενδύσεις από το Ινστιτούτο Κοινωνικής Καινοτομίας

26 Μαΐου 2010 @ 00:00

Το Ινστιτούτο Κοινωνικής Καινοτομίας οργανώνει στις 26 Μαΐου 2010, στην Αθήνα εργαστήριο συζήτησης – ημερίδα με θέμα τις Υπεύθυνες και Αειφόρες Επενδύσεις (Sustainable and Responsible Investments). Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστούν οι οικονομικές διαστάσεις και οι προοπτικές ανάπτυξης των υπεύθυνων και αειφόρων επενδύσεων σε διεθνές, αλλά και σε εθνικό επίπεδο και θα συζητηθούν τρόποι μέτρησης και ποσοτικοποίησης των μη οικονομικών ρίσκων (περιβαλλοντικών, κοινωνικών και κινδύνων διακυβέρνησης) κατά τη λήψη επενδυτικών αποφάσεων.

Στην ημερίδα που οργανώνεται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα μιλήσει εκτός των άλλων ο κ. Matt Cristensen, Εκτελεστικός Διευθυντής του Eurosif, που αποτελεί το κορυφαίο Ευρωπαϊκό think tank και επαγγελματική ένωση για τις αειφόρες επενδύσεις, με πάνω από 80 μέλη που εκπροσωπούν επενδυμένα κεφάλαια άνω του ενός τρισεκατομμυρίου Ευρώ. Επίσης θα μιλήσουν για τις προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα των αειφόρων επενδύσεων εκπρόσωποι επενδυτών και επενδυτικών φορέων και θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα σχετικού ερευνητικού προγράμματος, αλλά και ένα εξειδικευμένο εργαλείο αξιολόγησης των μη-οικονομικών ρίσκων (ESG Risks Mitigation Tool) που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Κοινωνικής Καινοτομίας.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε μέχρι τις 21 Μαΐου 2010 με την κ. Χρυσαυγή Κώτση στο τηλ.: 210 698 4822 ή στο E-mail: info@isi.org.gr.

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
26 Μαΐου 2010
Ώρα:
00:00