Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η ΕΔΡΑ «αγκαλιάζει» το Athens Friinge Festival '10!

17 Ιουνίου 2010 @ 00:00 - 18 Ιουνίου 2010 @ 00:00

%ce%b7-%ce%b1%ce%b8%ce%ae%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%ae%ce%ba%ce%b5%ce%b9

Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 16:30 & Παρασκευή, 18 Ιουνίου, 17:00
Κτήριο 56, Θεατρική Σκηνή Ελληνικού Κόσμου / CAID – Πειραιώς 260
(είσοδος επί της Πολυκράτους)

Η Αθήνα μας ανήκει!
Αυτό ήταν το περσινό σύνθημα για το Athens Fringe Festival, το οποίο η «ΕΔΡΑ» «αγκάλιασε» με ενθουσιασμό.

Η Δικιά μου Ελλάδα
Το 2010 η ΕΔΡΑ με τον ίδιο ενθουσιασμό συμμετέχει στο 7ιεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Athens Fringe Festival, που στόχο έχει την ανάδειξη νέων, ανερχόμενων καλλιτεχνών, ελλήνων και ξένων, στο θέατρο, τη μουσική και τις άλλες τέχνες.

Ο οργανισμός της Μ.Κ.Ο. «ΕΔΡΑ», έντονα ευαισθητοποιημένος σε θέματα πολιτιστικού ακτιβισμού και διαθέτοντας ενεργή καλλιτεχνική δράση σε όλη την διάρκεια του έτους, διοργανώνει στα πλαίσια του Athens Fringe Festival '10, σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, δύο δίωρα βιωματικά εργαστήρια κίνησης και χορού πάνω σε μύθους και λαϊκά παραμύθια με θέμα τη διαφορετικότητα. Η δράση ξεκινά με αφήγηση από τον Γεώργιο Ευγενικό (αφηγητή, ηθοποιό και πρόεδρο του Κέντρου Μελέτης & Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών) και ολοκληρώνεται με τη δημιουργία βιωματικού εργαστηρίου με την εμψυχώτρια και δασκάλα μουσικοκινητικής έκφρασης Νίκη Λουλαδάκη, συνεργάτιδα της Μ.Κ.Ο. ΕΔΡΑ.

Το κοινό που θα επισκεφτεί το Athens Fringe Festival και επιθυμεί να συμμετάσχει στο εργαστήριο μπορεί να δηλώσει συμμετοχή με κράτηση θέσης στο 6942 056 334, κ.. Μαριτίνα Κονταράτου, Υπεύθυνη Πολιτιστικών, Ε-mail: arts.edra@gmail.com.

Ώρες δράσης: Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 16:30 & Παρασκευή, 18 Ιουνίου, 17:00

Παράλληλα με το εργαστήριο, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τις δράσεις του οργανισμού και για θέματα ψυχικής υγείας, ιδιαιτερότητας, κοινωνικού αποκλεισμού και επαναφοράς της κοινωνικότητας του ατόμου από τους αντιπροσώπους της Μ.Κ.Ο. ΕΔΡΑ.

Το «Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» είναι κοινωφελής, μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση, με έδρα την Κέα του νομού Κυκλάδων. Τα μέλη του διαμένουν και δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο. Το τεράστιο ενδιαφέρον του κοινού για τις εκδηλώσεις που σχετίζονται με τα παραμύθια και την λαϊκή προφορική παράδοση δημιούργησε ένα πιο οργανωμένο σύνολο εκδηλώσεων που ονομάστηκε «Γιορτή Παραμυθιών». Το Κέντρο, γεννήθηκε από την ανάγκη ύπαρξης ενός φορέα, ο οποίος έχοντας την επιστημονική και καλλιτεχνική κατάρτιση και την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και της τεχνολογίας, να αναλάβει την διοργάνωση της Γιορτής των Παραμυθιών, καθώς και άλλων πολιτιστικών αλλά και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων, αναδεικνύοντας την πολιτιστική και πνευματική κληρονομιά και την ταυτόχρονη μετάδοση ιδεωδών, τα οποία συμβάλλουν στην ειρηνική συνύπαρξη τω λαών. Στόχος του Κέντρου είναι να τονώσει το ενδιαφέρον και την αγάπη του κόσμου, για την αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς, των λαϊκών δοξασιών και τη σημασία της προστασίας της παράδοσης των ελληνικών μύθων και παραμυθιών, συμβάλλοντας παράλληλα στη διάσωση και διάδοση τους. Οι ιδρυτές του φορέα, είναι άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, (Κοινωνικοί Ανθρωπολόγοι, Λαογράφοι, Θεατρολόγοι, Αφηγητές, Ηθοποιοί, Ζωγράφοι, Δημοσιογράφοι, Εκπαιδευτικοί κλπ). Πρόεδρος: Γιώργος Ευγενικός, Αφηγητής-Εκπαιδευτικός – Ηθοποιός, τηλέφωνο 6977 453 597 – 210 431 3322.

Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα του Athens Fringe Festival '10.

 Λεπτομέρειες

Αρχή:
17 Ιουνίου 2010 @ 00:00
Τέλος:
18 Ιουνίου 2010 @ 00:00