GENESIS Pharma: Η ελληνική φαρμακευτική εταιρεία με τις περισσότερες εγχώριες διακρίσεις

Η ακεραιότητα, η ποιότητα και η δημιουργία προστιθέμενης αξίας είναι επιλογή ανάπτυξης

Δελτίο Τύπου

Η GENESIS Pharma είναι μια από τις πρώτες φαρμακευτικές εταιρείες σε ευρωπαϊκό επίπεδο με εξειδίκευση σε προϊόντα φαρμακευτικής βιοτεχνολογίας και η μεγαλύτερη μεταξύ των ελληνικών εταιρειών που εξειδικεύονται σε καινοτόμα φάρμακα, βάσει κύκλου εργασιών. Μέσω των μακροχρόνιων στρατηγικών συνεργασιών της με μερικές από τις κορυφαίες διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες που πραγματοποιούν σημαντικές επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη θεραπειών αιχμής, η GENESIS Pharma έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο καινοτόμων και υψηλής αξίας φαρμακευτικών προϊόντων για περισσότερες από 30 σοβαρές και σπάνιες ασθένειες. Συνολικά, το αποτύπωμά της GENESIS Pharma στην εθνική οικονομία και την κοινωνία ξεπερνά ετησίως το 30% του κύκλου εργασιών της.

Στις βασικές της προτεραιότητες είναι η Εταιρική Υπευθυνότητα μέσω της οποίας οι ασθενείς έχουν άμεση πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και προϊόντα, ενώ οι εργαζόμενοί της απολαμβάνουν ένα πρότυπο εργασιακό περιβάλλον. Η υπεύθυνη περιβαλλοντική πολιτικής, καθώς και ένα εκτεταμένο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς στον τομέα της υγείας την έχουν φέρει στην κορυφή των διακρίσεων στην Ελλάδα.

Πρόσφατα απέσπασε μία ακόμα διάκριση λαμβάνοντας το Platinum του Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης για τη διαρκή ενίσχυση των δράσεών της, αλλά και ειδικό έπαινο «Best Progress Award» ως η εταιρεία με τη μεγαλύτερη πρόοδο στην κατηγορία της.

Να σημειωθεί ότι μέσω του CR Index, του πρώτου εθνικού δείκτη εταιρικής ευθύνης, ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες αξιολογούν βάσει διεθνών προτύπων και κριτηρίων τις επιδόσεις των επιχειρήσεων στον τομέα της εταιρικής ευθύνης και την επίδρασή τους στην κοινωνία, το περιβάλλον, την αγορά και στους εργαζομένους. Η GENESIS Pharma υπήρξε η πρώτη φαρμακευτική εταιρεία που συμμετείχε και διακρίθηκε στη συγκεκριμένη διαδικασία ήδη από το 2009, βελτιώνοντας διαρκώς τις επιδόσεις της έως σήμερα.

Η GENESIS Pharma, πάνω από 15 χρόνια τώρα, ενισχύει δεκάδες συλλόγους ασθενών και φορείς που βοηθούν πάσχοντες και πραγματοποιεί δράσεις ευαισθητοποίησης, με έμφαση στους τομείς της πολλαπλής σκλήρυνσης και του καρκίνου. Πραγματοποιεί έργο στήριξης δομών για παιδιά και νέους, με κύριους στόχους την ενίσχυση της εκπαίδευσης, την επιβράβευση της αριστείας και την προαγωγή του αθλητισμού. Επίσης, μέσα από το Πρόγραμμα «Generous School», κάνει δράσεις ανάπλασης και αναβάθμισης σχολείων της Αττικής και «τρέχει» το «Generous Γνώση», για την ενίσχυση ακριτικών σχολείων με υποστηρικτικό εξοπλισμό διδασκαλίας και τεχνολογίας, με τελευταίους σταθμούς την Κάλυμνο, την Τέλενδο, τη Νίσυρο και την Τήλο. Επιπλέον, συμμετέχει στο Πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» του Ινστιτούτου Prolepsis για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανασφάλειας παιδιών, μέσω του οποίου έχει προσφέρει 40.260 υγιεινά γεύματα σε περισσότερα από 450 παιδιά σε σχολεία της Αττικής. Τέλος, οι εθελοντές εργαζόμενοί της έφτιαξαν την ομάδα GENEROUS για να βοηθήσουν ΜΚΟ και φορείς που έχουν ανάγκη, είτε μέσα από εθελοντικό έργο είτε μέσω κάλυψης υλικών αναγκών.

Αναφερόμενος στις νέες αυτές διακρίσεις, ο διευθύνων σύμβουλος της GENESIS Pharma, Κωνσταντίνος Ευριπίδης, επεσήμανε ότι όλα οφείλονται στη μεθοδικότητα και την επιμονή όλων των εργαζομένων σε θέματα εταιρικής υπευθυνότητας. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η ακεραιότητα, η ποιότητα και η δημιουργία προστιθέμενης αξίας για την ιατρική κοινότητα και τους ασθενείς, τους δικούς μας ανθρώπους, τους διεθνείς μας συνεργάτες είναι επιλογή ανάπτυξης για εμάς. Ενισχύουμε διαρκώς το κοινωνικό μας έργο που αφορά τόσο θέματα υγείας-πρόληψης, όσο και την υποστήριξη παιδιών και νέων, κυρίως σε θέματα εκπαίδευσης και ίσων ευκαιριών. Επίσης, προσπαθούμε να ανταποκρινόμαστε άμεσα σε ειδικές κοινωνικές ανάγκες, όπως οι δωρεές σε εξοπλισμό που πραγματοποιήσαμε πρόσφατα στο Σύστημα Υγείας και η στήριξη δράσεων που πραγματοποίησαν Σύλλογοι Ασθενών λόγω της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού».

Πηγή Άρθρου και Εικόνας: 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ