H Schneider Electric παρουσιάζει για πρώτη φορά Συμβουλευτικές Υπηρεσίες για την Κλιματική Αλλαγή και τη Βιωσιμότητα

H Schneider Electric παρουσιάζει για πρώτη φορά Συμβουλευτικές Υπηρεσίες για την Κλιματική Αλλαγή και τη Βιωσιμότητα 

• Οι νέες συμβουλευτικές υπηρεσίες στοχεύουν στην κατάλληλη δράση έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να επιτύχουν στόχους για το κλίμα και τη βιωσιμότητα μέσω μοναδικών στρατηγικών συνεργασιών και υλοποίησης εταιρικών σχέσεων
• Το πρόγραμμα βοηθά τους οργανισμούς να ‘συμβαδίσουν’ την τεχνολογία και τη συμπεριφορά προς την ουδετερότητα του άνθρακα μέσω ολιστικής, επιστημονικής, βέλτιστης πρακτικής προσέγγισης
• Οι εταιρείες δέχονται αυξανόμενη πίεση από επενδυτές, νομοθεσίες, αναλυτές, υπαλλήλους και καταναλωτές για να μειώσουν τους κινδύνους που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή

H Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, παρουσιάζει για πρώτη φορά τη Συμβουλευτική Υπηρεσία για την Κλιματική Αλλαγή. Πρόκειται για μια εξέλιξη των συμβουλευτικών υπηρεσιών που ήδη παρέχει η εταιρεία, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν μια ολιστική λύση στις προκλήσεις της αειφορίας των επιχειρήσεων και στις δράσεις για την κλιματική αλλαγή. Η υπηρεσία είναι η πρώτη του είδους της και συνδυάζει το στρατηγικό όραμα και τη χαρτογράφηση με την εφαρμογή απτών δράσεων και τεχνολογιών. Η πλήρως ολοκληρωμένη προσέγγιση καλύπτει τη διαχείριση της ενέργειας, την αποδοτικότητα των πόρων, την προμήθεια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την αντιστάθμιση του άνθρακα, την αφαίρεση του άνθρακα από την αλυσίδα αξίας και τη συλλογή δεδομένων με τη χρήση AI.

Παρά την κλιματική συμφωνία του Παρισιού και μια πληθώρα δεσμεύσεων από χιλιάδες παγκόσμιους οργανισμούς, η θερμοκρασία του πλανήτη εξακολουθεί να κινείται ανοδικά και αναμένεται να υπερβεί το συνιστώμενο όριο 1,5 βαθμών Κελσίου (έχοντας ήδη θερμανθεί κατά περίπου 1,2 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με την προ-βιομηχανική εποχή). Η ολοκληρωμένη συμβουλευτική υπηρεσία της Schneider Electric συνδυάζει εργαλεία αξιολόγησης και ανάπτυξης στρατηγικής με ισχυρή καθοδήγηση και υποστήριξη ώστε να διασφαλίσει ότι μεγάλες και μικρές εταιρείες μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους για βιωσιμότητα και κλιματική αλλαγή, σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Η αλλαγή του κλίματος αποτελεί την πιο σημαντική πρόκληση αυτού του αιώνα και οι επιχειρήσεις μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη μείωση της. Ως αποτέλεσμα, το C-Suite αναγνωρίζει όλο και περισσότερο ότι η βιωσιμότητα δεν είναι απλώς μια ενσυνείδητη επένδυση, αλλά ένας στρατηγικός μοχλός για την προστασία από τον κίνδυνο και την ανάπτυξη της ανθεκτικότητας», δήλωσε ο Steve Wilhite, Ανώτερος Αντιπρόεδρος των Υπηρεσιών Ενέργειας και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Schneider Electric. «Ωστόσο, για να επιταχυνθεί η δράση, θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας. Παρά την πληθώρα κλιματικών δεσμεύσεων για το 2020, υπάρχει ακόμη μεγάλο χάσμα μεταξύ πρόθεσης και δράσης. Οι υπηρεσίες μας στοχεύουν στο να καλύψουν αυτό το κενό, επιτρέποντας στους πελάτες μας να καθορίσουν, να επιτύχουν, να μετρήσουν και να παρουσιάσουν μια ανταγωνιστική και τεκμηριωμένη στρατηγική μείωσης του άνθρακα, συχνά επηρεάζοντας θετικά τα καθαρά κέρδη». 

Αν και οι εταιρικές δράσεις έχουν συμβάλλει σημαντικά στην πρόοδο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μέχρι σήμερα, μόνο το 23% από τις 500 εταιρείες που συγκαταλέγονται στη λίστα του Fortune, έχουν αναλάβει δημόσιες δεσμεύσεις για το κλίμα έως το 2030. Η συμβουλευτική υπηρεσία της Schneider Electric για την κλιματική αλλαγή θα βοηθήσει τους πελάτες να κατανοήσουν τη σημασία της δράσης για το κλίμα ως μια στρατηγική μείωσης του κινδύνου που θα καθορίσει ή θα προωθήσει το ‘ταξίδι’ τους προς την αειφορία σχεδιάζοντας την ιδανική στρατηγική για την επίτευξη των στόχων τους. Η υπηρεσία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

• Ανάπτυξη Στρατηγικής Μείωσης του Άνθρακα
• Παγκόσμια διαχείριση πόρων δεδομένων μέσω Artificial Intelligence (AI)
• Προϋπολογισμό και πρόβλεψη
• Διαχείριση κινδύνων χαρτοφυλακίου
• Στοχοθέτηση και χαρτογράφηση
• Εντοπισμό και εφαρμογή δυνατοτήτων ενεργειακής αποδοτικότητας
• Ανάπτυξη Microgrid και Clean Technology
• Αξιολόγηση και προμήθεια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
• Εθελοντική αξιολόγηση της αγοράς και της προμήθειας άνθρακα
• Λύσεις και συμφωνίες αλυσίδας εφοδιασμού

Η προσέγγιση της εταιρείας που βασίζεται στα δεδομένα, τη στρατηγική και την υλοποίηση έχει επίκεντρο τον σχεδιασμό και τη διαχείριση των σημαντικότερων στόχων για την κλιματική δράση. Η Schneider Electric, που έχει αναγνωριστεί  επανειλημμένα από καταξιωμένους φορείς για θέματα βιωσιμότητας, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έχει διπλασιάσει τη μακροχρόνια στρατηγική της για ενσωμάτωση περιβαλλοντικών, κοινωνικών και διακυβερνητικών ζητημάτων σε κάθε πτυχή των δραστηριοτήτων της – ώστε να βοηθήσει τους πελάτες και τους επιχειρηματικούς της εταίρους στην επίτευξη των δικών τους στόχων ως προς τη βιωσιμότητα. Η ανακοίνωση συνέπεσε με την είδηση ότι η Corporate Knights, μια εταιρεία μέσων και έρευνας στον Καναδά που αξιολογεί προϊόντα με βάση την απόδοση της εταιρικής βιωσιμότητας, κατέταξε τη Schneider Electric στην πρώτη θέση του ετήσιου δείκτη των «100 πιο βιώσιμων εταιρειών στον κόσμο».

Ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας της εταιρείας ως ο μεγαλύτερος σύμβουλος ‘Corporate Power Purchase Agreements’ στον κόσμο με τα καλύτερα συστήματα και εργαλεία διαχείρισης ενέργειας και βιωσιμότητας, συμπεριλαμβανομένων των EcoStruxure™ Resource Advisor, NEO Network™ και EcoStruxure Microgrid Advisor, κάνει τη Schneider Electric τον ιδανικό συνεργάτη που μπορεί να οδηγήσει προληπτικά τους οργανισμούς προς ένα βιώσιμο και ανθεκτικό μέλλον.

Τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να μάθουν περισσότερα για το πώς η Schneider Electric βοήθησε κορυφαίες εταιρείες όπως τη Faurecia και τη Charles River Labs στην πορεία τους για την κλιματική αλλαγή μέσω του διαδικτυακού σεμιναρίου, Climate Action το 2021: The Year of Breakthroughs.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συμβουλευτικές υπηρεσίες της Schneider Electric, επισκεφθείτε τη διεύθυνση schneider-electric.com/ess, ενώ για νέα σχετικά με την ενέργεια και τη βιωσιμότητα, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τις τάσεις και τις βέλτιστες πρακτικές, μπορείτε να επισκεφθείτε το παρακάτω link:  https://perspectives.se.com/ 

Σχετικά με την Schneider Electric
Σκοπός της Schneider Electric είναι να ενθαρρύνει όλο τον κόσμο να αξιοποιεί στο έπακρο την ενέργεια και τους πόρους που διαθέτει, γεφυρώνοντας την πρόοδο και τη βιωσιμότητα για όλους. Αυτό, το ονομάζουμε ‘Life Is On’.
Αποστολή μας είναι να αποτελούμε τον ψηφιακό σας συνεργάτη για την Aειφορία και την Aποδοτικότητα. 
Προωθούμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό συνδυάζοντας παγκοσμίως κορυφαίες τεχνολογίες διεργασιών και ενέργειας, συνδεσιμότητα προϊόντων από end-point έως cloud, ελέγχους, λογισμικά και υπηρεσίες, σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής, συνθέτοντας ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης, για Κατοικίες, Κτίρια, Data Centers, Υποδομές και Βιομηχανίες.
Είμαστε μία πολυεθνική εταιρεία, ωστόσο δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε τοπικό επίπεδο. Είμαστε υπέρμαχοι των ανοιχτών προτύπων και των συνεργατικών οικοσυστημάτων που εργάζονται με πάθος για τις αξίες μας για έναν ουσιαστικό επιχειρηματικό σκοπό και ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς που προωθεί τη συμμετοχή και την πρωτοβουλία από όλους. 

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ