IMPACT: B2G EINVOICING: Ολοκληρωμένη υπηρεσία για την Ηλεκτρονική Τιμολόγηση στο Δημόσιο

Η κορυφαία υπηρεσία απαντά ολοκληρωμένα στη νέα ανάγκη για υποχρεωτική αποστολή ηλεκτρονικών τιμολογίων από προμηθευτές στις αναθέτουσες Αρχές του Δημοσίου

Η IMPACT, μέλος του Ομίλου εταιρειών SOFTONE και κορυφαίος πιστοποιημένος πάροχος υπηρεσιών ηλεκτρονικής τιμολόγησης και EDI, παρουσιάζει το B2G EINVOICING, την ολοκληρωμένη υπηρεσία που διασφαλίζει την πλήρη συμμόρφωση των επιχειρήσεων, αναφορικά με την υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων για οποιαδήποτε συναλλαγή με το δημόσιο.

Σε συνέχεια της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που δημοσιεύτηκε στις 12 Απριλίου 2023 (ΦΕΚ Β’ 2385/12/4/2023) για την αποκλειστική χρήση ηλεκτρονικής τιμολόγησης μέσω παρόχου στο πλαίσιο των δημοσίων συμβάσεων, η IMPACT διαθέτει την υπηρεσία B2G EINVOICING.

Ως ο μεγαλύτερος πιστοποιημένος Πάροχος Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης στην Ελλάδα, δημιούργησε τη νέα υπηρεσία η οποία προσφέρει τη δυνατότητα αυτοματοποιημένης και ασφαλούς διαβίβασης τιμολογίων προς το Δημόσιο, με απόλυτη αξιοπιστία και άμεσα επιχειρησιακά οφέλη για τον προμηθευτή.

Οφέλη από τη χρήση της υπηρεσίας

Με τη χρήση της υπηρεσίας B2G EINVOICING της IMPACT, επιτυγχάνεται η άμεση ηλεκτρονική διαβίβαση του παραστατικού, που ελαχιστοποιεί την πιθανότητα σφάλματος και μειώνει σημαντικά το χρόνο που απαιτείται για την ανεύρεσή του σε δεύτερο χρόνο. Αντίστοιχα, η πλήρης αυτοματοποίηση των διαδικασιών μειώνει το χρόνο και το κόστος προετοιμασίας και αποστολής παραστατικών σε σχέση με ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα, ενώ η ηλεκτρονική παραλαβή από το Δημόσιο βοηθά στην άμεση και χωρίς σφάλματα επεξεργασία και πληρωμή του, χωρίς την ανάγκη για επαναποστολή λόγω πιθανής απώλειας. Ακόμη, η χρήση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης στο πλαίσιο των δημοσίων συμβάσεων προσφέρει πολλαπλά φορολογικά οφέλη για την επιχείρηση.

Ο προμηθευτής έχει άμεση ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση επεξεργασίας των παραστατικών του από την πλευρά της αναθέτουσας Αρχής, με απώτερο στόχο την αποφυγή καθυστερήσεων και την ταχύτερη εκκαθάριση και συμφωνία του υπολοίπου. Η όλη διαδικασία συμβάλλει επίσης στην ενίσχυση του θετικού κοινωνικού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος των επιχειρήσεων, μέσω της μείωσης της κατανάλωσης χαρτιού και της υιοθέτησης υπεύθυνων πρακτικών.

Ευκολία στη χρήση και συνεχής υποστήριξη υψηλού επιπέδου

Η υπηρεσία λειτουργεί στις Cloud υποδομές του Microsoft Azure, είναι συμβατή με οποιοδήποτε ERP σύστημα χρησιμοποιεί ο κάθε Προμηθευτής, ενώ μέσω του ιδιόκτητου PEPPOL Access Point της IMPACT τα τιμολόγια των επιχειρήσεων δρομολογούνται άμεσα και με ασφάλεια στην αρμόδια αναθέτουσα αρχή. Παράλληλα, η εξειδικευμένη ομάδα τεχνικών συμβούλων της IMPACT προσφέρει υποστήριξη και καθοδήγηση καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης, παρέχοντας απαραίτητες πληροφορίες.

Η αγορά ήδη δείχνει την εμπιστοσύνη της στην IMPACT στον τομέα της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, καθώς μέσω του B2B EINVOICING ήδη διαβιβάζεται περισσότερο από το 80% των ηλεκτρονικών παραστατικών της αγοράς μέσω Παρόχου (σύμφωνα με τα στατιστικά της ΑΑΔΕ). Χαρακτηριστικό είναι ότι η υπηρεσία διαχειρίζεται περισσότερα από 5 εκ. παραστατικά την ώρα, σύμφωνα με πιστοποίηση απόδοσης από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Σχετικά με το B2G EINVOICING, ο CEO της ΙMPACT Βαγγέλης Χατζηγεωργίου δήλωσε: «Η ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία κάνει πλέον υποχρεωτική την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης στο Δημόσιο, τόσο για το κράτος όσο και για τις επιχειρήσεις, ενισχύοντας τη διαφάνεια και την ταχύτητα των διαδικασιών και για τις δύο πλευρές.

Ως ο μεγαλύτερος Πιστοποιημένος Πάροχος Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης στην χώρα, η IMPACT γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες που προκύπτουν σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, φέρνοντας, για πρώτη φορά, μια ολοκληρωμένη υπηρεσία για την αποστολή ηλεκτρονικών τιμολογίων στο Δημόσιο.

Με εχέγγυο τη βαθιά τεχνογνωσία της IMPACT στην ανάπτυξη λύσεων διασύνδεσης, και αξιοποιώντας τις πλέον σύγχρονες Cloud τεχνολογίες, η υπηρεσία B2G EINVOICING επιτρέπει σε κάθε επιχείρηση που συναλλάσσεται με το Δημόσιο να συμμορφωθεί πλήρως με τις διατάξεις της νέας νομοθεσίας και να αντλήσει πολλαπλά οφέλη από τη χρήση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης».

Περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία B2G EINVOICING της IMPACT: www.einvoicing.gr/business-b2g

Πηγή άρθρου και εικόνας: Δελτίο Τύπου/Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ