ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ PROLEPSIS: Πρόγραμμα “Νοιάζομαι για το παιδί μου”

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου και του βιωματικού εργαστηρίου σχετικά με την Αυτοεκτίμηση, την Αυτοπεποίθηση και τον τρόπο που επηρεάζονται τα παιδιά και οι γονείς από τα Social Media, τα οποία πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά στις 23 και 30 Νοεμβρίου 2022.

Στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: “Μιλάμε με τους ειδικούς για την Αυτοεκτίμηση, Αυτοπεποίθηση & Social Media” που πραγματοποιήθηκε στις 23 Νοεμβρίου, οι συμμετέχοντες συζήτησαν με τις ειδικούς για τη σημασία της αυτοεκτίμησης που σχετίζεται με τη γνώμη μας για τον εαυτό μας, καθώς και για τη διαφορά της με την αυτοπεποίθηση. Αναφέρθηκαν οι ενδείξεις της χαμηλής αυτοεκτίμησης και ο τρόπος που επηρεάζουν τα social media την αυτοεκτίμηση και την εικόνα σώματος.

Δόθηκε έμφαση στους τρόπους ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης των παιδιών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:

-Η αποφυγή της τελειοθηρίας και της σύγκρισης με τους άλλους.
-Η λειτουργία των γονέων ως θετικά πρότυπα.
-Η αποδοχή της απόρριψης.
-Η διατήρηση ξεκάθαρων κανόνων σχετικά με τη χρήση των social media (περιορισμός και όχι απαγόρευση ιδιαίτερα σε μεγαλύτερες ηλικίες παιδιών) που να τηρούνται και από τους ίδιους τους γονείς.
-Η συζήτηση και η εξήγηση συμπεριφορών που αποτελούν body shaming και η αποφυγή του fat talk.

Μία εβδομάδα αργότερα (30/11), στο Βιωματικό Εργαστήριο: “Αυτοεκτίμηση, Αυτοπεποίθηση & Social Media – Πρακτικές συμβουλές, ασκήσεις και εργαλεία για γονείς” πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες και συζητήσεις σε ομάδες.

Οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν πληροφορίες που αφορούν στον εαυτό τους, συζήτησαν για τα δυνατά στοιχεία του χαρακτήρα τους και τα χαρακτηριστικά που θαυμάζουν σε άλλους και σχεδίασαν θετικά μηνύματα για τον εαυτό τους. Τέλος, προτάθηκε να υλοποιήσουν τις δραστηριότητες αυτές και με τα παιδιά τους και να τα ενθαρρύνουν να φτιάξουν μαζί ένα ημερολόγιο αυτοεκτίμησης.

Το πρόγραμμα “Νοιάζομαι για το παιδί μου” υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis με την υποστήριξη της NN Hellas. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην προαγωγή της ψυχικής υγείας του παιδιού και της οικογένειας, και την ενδυνάμωση και ενίσχυση του ρόλου γονέων, κηδεμόνων και ηλικιωμένων μελών της οικογένειας στην πρόληψη των προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, πραγματοποιούνται διαδραστικά εκπαιδευτικά σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια, με τη δωρεάν συμμετοχή του κοινού, για σημαντικά ζητήματα ψυχικής υγείας που απασχολούν το παιδί, τον έφηβο και ολόκληρη την οικογένεια.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα και τις εκπαιδευτικές δράσεις που θα ακολουθήσουν, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πηγή άρθρου και εικόνας: Δελτίο Τύπου/Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ