INTERAMERICAN: Παρουσιάστηκε στο «2ο Ψηφιακό Πανόραμα Επιχειρηματικότητας»

Η INTERAMERICAN συμμετείχε και φέτος στο 2ο Ψηφιακό Πανόραμα Επιχειρηματικότητας, που πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου μέσω της διαδραστικής πλατφόρμας, με συμμετοχή στελεχών της στις θεματικές συζητήσεις, καθώς και ως χορηγός της μεγάλης εκδήλωσης. Το ενδιαφέρον της εταιρείας για την πιο σημαντική συνάντηση στον τόπο μας της νέας γενιάς με τον κόσμο των επιχειρήσεων είναι συναφές με την εταιρική στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης και την προοπτική για την εργασία, όπως αποτυπώνεται και στο σύγχρονο οργανωσιακό μοντέλο της.

Φέτος, η INTERAMERICAN ολοκλήρωσε μια βαθειά τομή αλλαγών στον τρόπο εργασίας με έναν δομικό μετασχηματισμό, ο οποίος στηρίχθηκε στην αντίληψη μιας περισσότερο ευέλικτης λειτουργίας με στόχο την υψηλότερη απόδοση και την ικανοποίηση των εργαζομένων, σε συνδυασμό με τη βελτίωση της ικανοποίησης των πελατών. Αυτή η μεγάλη αλλαγή για καλύτερη απόδοση προϋποθέτει ισχυρότερη σχέση αμοιβαίων δεσμεύσεων και εμπιστοσύνης μεταξύ εταιρείας -ανθρώπινων πόρων-ασφαλισμένων.

Το νέο μοντέλο στην INTERAMERICAN περιορίζει τα επίπεδα ηγεσίας, προάγει την ομαδικότητα και αξιοποιεί τη συμμετοχή, ενώ βασίζεται στον παράλληλο και συνεχή ψηφιακό μετασχηματισμό και τις αναδυόμενες ανάγκες για νέες δεξιότητες στην εργασία, με έμφαση στην καινοτομία. Παράλληλα, καλλιεργεί μια νέα αντίληψη για το εργασιακό περιβάλλον και τους όρους απασχόλησης, με συμπερίληψη, σεβασμό στη διαφορετικότητα και παροχή ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων στο προσωπικό, χωρίς διακρίσεις.

Η INTERAMERICAN εκπροσωπήθηκε από τη Δροσιά Καρδάση, επικεφαλής του Ανθρώπινου Δυναμικού του οργανισμού, σε πάνελ που αφορά στις ευκαιρίες σταδιοδρομίας στις ασφαλιστικές εταιρείες. Συζητήθηκε το μέλλον της εργασίας, τόσο στα παραδοσιακά επαγγέλματα, όσο και στα αναδυόμενα που αφορούν περισσότερο στην εξειδίκευση σχετικά με την τεχνολογία, τη διαχείριση δεδομένων κ.ά.

Ειδικότερα, η κ. Καρδάση αναφέρθηκε στον νέο τρόπο εργασίας στην εταιρεία και στη σχέση του μετασχηματισμού με την ψηφιοποίηση και τη χρήση νέων τεχνολογιών. «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι μονόδρομος. Μέσω του insurtech, του cloud, της ψηφιακής καινοτομίας, έχουμε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας τη νέα εμπειρία των ασφαλισμένων μας και την καλύτερη υποστήριξη των συνεργατών μας. Γι’ αυτό επενδύουμε συνεχώς στην ανάπτυξη νέων ανθρώπων, με την προοπτική να υπηρετήσουν ένα σύγχρονο επιχειρηματικό μοντέλο σε ένα ελκυστικό περιβάλλον εργασίας, με ανατροφοδότηση, σεβασμό στην προσωπικότητα και τα δικαιώματα, ικανοποιητική ανταμοιβή, συνεχή εκπαίδευση και εξαιρετικές παροχές» επεσήμανε στην τοποθέτησή της η επικεφαλής του Ανθρώπινου Δυναμικού της INTERAMERICAN. Ακόμη, τόνισε πως ο ασφαλιστικός κλάδος είναι περιοχή συνάντησης διαφόρων επιστημών και δεξιοτήτων, προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας και περιθώρια εξέλιξης σε ένα θετικό, δημιουργικό περιβάλλον.

Σε άλλο πάνελ συνομιλητών, με θέμα τις απαιτούμενες δεξιότητες στον τομέα των Analytics, συμμετείχε ο Μπάμπης Μπαμπίλης, Data & Analytics Leader της εταιρείας. Ο κ. Μπαμπίλης ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο η INTERAMERICAN χρησιμοποιεί τα analytics στην καθημερινότητα των λειτουργιών της, «ενσωματώνοντας τη χρήση predictive analytics, machine learning και artificial intelligence στη λήψη αποφάσεων». Όπως υπογράμμισε, «οι δεξιότητες της αναλυτικής σκέψης, της ευχέρειας στη λύση προβλημάτων και της γνώσης στατιστικών εργαλείων είναι απαραίτητες για να εργαστεί ένας νέος σε αυτό το αντικείμενο».

Η παρουσία της εταιρείας ολοκληρώθηκε σε δύο ακόμα σημεία των εργασιών του τριήμερου Πανοράματος. Αφ’ ενός με workshops δύο ομάδων, στα οποία όσοι νέοι έλαβαν μέρος, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν εκ των έσω την καθημερινότητα των εργαζομένων και τον νέο τρόπο εργασίας και αφ’ ετέρου με απευθείας διάδραση, μέσω chatting, με εκπροσώπους της INTERAMERICAN.

H εκδήλωση «Ψηφιακό Πανόραμα Επιχειρηματικότητας» αποτελεί τη συνέχεια των αντίστοιχων εκδηλώσεων που διεξάγονταν κατά τα προ πανδημίας χρόνια στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και θεωρείται ως η πιο σημαντική διαδικτυακή συνάντηση νέων 18-30 ετών, με επιχειρήσεις. Στόχος είναι να ενημερώνονται για τις τάσεις και ευκαιρίες στην αγορά εργασίας και να εμπνέονται από success stories, ώστε να ανακαλύψουν την επαγγελματική πορεία που τους ταιριάζει πραγματικά. Στα Career Days, που φιλοξένησαν ενδιαφερόμενους με εκπαιδευτικό υπόβαθρο από το Πολυτεχνείο, την Πληροφορική, τις Οικονομικές Σχολές, τις Θετικές Επιστήμες και τη Γεωπονική, συμμετείχαν περί τους 220 εισηγητές και περισσότερες από 40 επιχειρήσεις με τα ψηφιακά τους περίπτερα.

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ