KOTSOVOLOS: Η ανάπτυξη της Κωτσόβολος μετά το επιτυχημένο 2022!

Πορεύεται στη νέα χρονιά με ένα ισχυρό επενδυτικό σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού

Στη δημιουργία ενός μεγάλου logistic center 56.000 τ.μ. στο Θριάσιο Πεδίο, στη διεύρυνση της γκάμας των προσφερόμενων προϊόντων και στην περαιτέρω αύξηση των επενδύσεων εστιάζει το ενδιαφέρον της η Κωτσόβολος, έχοντας στη φαρέτρα της ένα εξαιρετικό 2022 από άποψη εσόδων και την πρόσφατη συμφωνία για την έκδοση ομολογιακού δανείου που θα καλυφθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και την Alpha Bank.

Στον επενδυτικό σχεδιασμό της Κωτσόβολος βρισκόταν ήδη από πέρυσι η δημιουργία ενός νέου logistic center. Το χρηματοδοτούμενο επενδυτικό σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού, όμως, τής δίνει τώρα τη δυνατότητα να υλοποιήσει τη δημιουργία ενός νέου αποθηκευτικού, διανεμητικού και επισκευαστικού κέντρου έκτασης 56.000 τ.μ. σε μια έκταση 120 στρεμμάτων στο Θριάσιο Πεδίο. Εκεί θα εφαρμοστεί ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα αποθήκης και μεταφοράς, με την αξιοποίηση εξειδικευμένου λογισμικού, υποδομής τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας και ρομποτικής, για τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης, της αποθήκευσης και της ανάκτησης αντικειμένων/αγαθών από την αποθήκη, στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός

Με την υπογραφή της συμφωνίας για την έκδοση ομολογιακού δανείου που θα καλυφθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και την Alpha Bank, επιταχύνεται η υλοποίηση του πλάνου ψηφιακού μετασχηματισμού της, μειώνοντας τα λειτουργικά της έξοδα, εισάγοντας νέες υπηρεσίες και προϊόντα, υπό το πρίσμα της καλύτερης διαχείρισης τρεχόντων και μελλοντικών λειτουργικών κινδύνων, και εκσυγχρονισμού του λειτουργικού και επιχειρηματικού μοντέλου της. Η επένδυση επικεντρώνεται στην αυτοματοποίηση και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας της εταιρείας, καθώς και στην αναβάθμιση των λειτουργικών συστημάτων της.
Ενώ ανοίγει ο δρόμος για την εισαγωγή ενός τελευταίας τεχνολογίας αυτοματισμού, όπου ειδικά ρομπότ θα αποθηκεύουν και θα συλλέγουν προϊόντα, καθώς υπερσύγχρονοι σταθμοί picking & packing του συστήματος θα προσφέρουν αυξημένη παραγωγικότητα και εργονομία για τους εργαζομένους, καθώς και υψηλή ποιότητα στην εκτέλεση παραγγελιών.

Διεύρυνση προϊοντικού χαρτοφυλακίου

Βασική επιδίωξη της αλυσίδας είναι να αυξηθούν σταδιακά οι περισσότεροι από 15.000 κωδικοί που έχει σήμερα, φτάνοντας έως και τις 35.000 σε βάθος χρόνου. Ήδη στο κατάστημα της Αγίας Παρασκευής και στο kotsovolos.gr διατίθενται σε πιλοτικό επίπεδο έπιπλα εσωτερικού χώρου. Το νέο της επενδυτικό πλάνο εξάλλου προβλέπει την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών “Logistics As a Service”, διασφαλίζοντας υψηλού επιπέδου αποτελέσματα και ενισχύοντας τις προσφερόμενες after sales υπηρεσίες.

Νέα καταστήματα και e-commerce

Προκειμένου να προσφέρει συνολικά την γκάμα των υπηρεσιών της, η Κωτσόβολος στοχεύει στη λειτουργία νέων καταστημάτων σε περιοχές όπου δεν δραστηριοποιείται, αλλά και την ενίσχυση τοπικών αγορών και μεγάλων αστικών κέντρων με το άνοιγμα νέων σημείων ή το επαναλανσάρισμα παλαιών. Όλα, συνδυάζοντας την τεχνολογία με τις σύγχρονες υπηρεσίες, τους άνετους χώρους πώλησης και μία σειρά από παροχές για όλους τους πελάτες, όπως η αυθημερόν επισκευή κινητού τηλεφώνου.

Ήδη στο επίκεντρο των νεοπαγών καταστημάτων, όπως σε αυτό της Καλλιθέας και στο River West Open, τίθενται ειδικά σχεδιασμένες γωνιές για ξεχωριστές στιγμές εμπειρίας, προϊόντα gaming, και συσκευές για “Έξυπνο Σπίτι”, σε συνδυασμό με την ευρύτερη γκάμα λευκών συσκευών και μικροσυσκευών. Ειδικά εφοδιασμένοι χώροι εμπειρίας δίνουν επίσης τη δυνατότητα στους καταναλωτές, μέσα από διαδραστικές τεχνολογίες, να δοκιμάσουν τη συσκευή που επιθυμούν.
Από τον σχεδιασμό της αλυσίδας δεν λείπει η ενίσχυση του δικτύου της και μέσω franchise, καθώς σε αυτόν τον τομέα διερευνώνται πιθανότητες συνεργασιών με δικαιοδόχους που θα μπορούσαν να πληρούν τα κριτήρια που θέτει η Κωτσόβολος.

Πριν την λήξη του 2022, η εταιρεία εγκαινίασε τη συνεργασία της με την Wolt, μειώνοντας το χρόνο παράδοσης πάνω από 3.000 προϊόντων στους πελάτες τους. Επιλέγοντας από μία πληθώρα κατηγοριών όπως computing, εικόνας & ήχου, gaming και συσκευές προσωπικής φροντίδας, οι πελάτες της Wolt έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την πορεία της παραγγελίας τους σε πραγματικό χρόνο, μέσω του live tracking της εφαρμογής. Ήδη 7 καταστήματα Κωτσόβολος στην Αθήνα, 2 στη Θεσσαλονίκη και συνολικά 6 επιπλέον καταστήματα σε Πάτρα, Λάρισα, Βόλο, Ηράκλειο, Χανιά και Κοζάνη είναι διαθέσιμα στην εφαρμογή της Wolt.

Πηγή άρθρου και εικόνας: Δελτίο Τύπου/Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ