ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ: Πως «έτρεξε» η φετινή «Peaκ» περίοδος

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Curry’s για το διάστημα που περιλαμβάνει την Black Friday και τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Οικονομικά στοιχεία για την περίοδο που χαρακτηρίζει «Peak» και περιλαμβάνει τις 10 εβδομάδες από τα τέλη Οκτωβρίου 2023 έως το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα η Curry’s.

Αν και δεν ανακοινώθηκαν ακριβή νούμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η Κωτσόβολος, που την τελευταία δεκαετία έχει υπερδιπλασιάσει τον τζίρο της, κατέγραψε επιδόσεις ανάλογες με εκείνες του συνολικού ομίλου. Συγκεκριμένα, παρουσίασε υποχώρηση συγκρίσιμων πωλήσεων (like for like) 4% για την συγκεκριμένη περίοδο, με ίδιο ποσοστό κάμψης τζίρου να καταγράφεται για την ελληνική εταιρεία και στο πρώτο εξάμηνο της χρήσης αλλά και με στοιχεία Year to Date.

H συνολική επίδοση του ομίλου, συμπεριλαμβανομένων όλων των θυγατρικών, ήταν επίσης αρνητική στην peak περίοδο (-3%) ενώ ανάλογη ήταν η εικόνα και σε Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία (-3%) και στις σκανδιναβικές χώρες (-4%)

Η περίοδος «Peak» περιλαμβάνει τις Black Friday και Cyber Monday αλλά και τις μέρες των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και για αυτό είναι εξαιρετικά σημαντική για την αγορά των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών.

Τζίρος 337,9 εκατ. το α’ εξάμηνο

Υπενθυμίζεται πως στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας (2023/2024) οικονομικής χρήσης (1η Μαΐου έως 28 Οκτωβρίου 2023) η Kωτσόβολος κατέγραψε επίσης ελαφρά υποχώρηση πωλήσεων σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε ο μητρικός όμιλος Currys. Aναλυτικότερα, ο τζίρος της αλυσίδας κυμάνθηκε στα 291 εκατ. λίρες (337,9 εκατ ευρώ) μειωμένος κατά 1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της χρήσης του 2022, κατά 2% σε ουδέτερη συναλλαγματική ισοτιμία και κατά 4% όσον αφορά τις like for like πωλήσεις. Σημειώνεται πως μέσα σε αυτό το διάστημα η αλυσίδα εγκαινίασε τέσσερα νέα καταστήματα στην Ελλάδα και 1 στην Κύπρο. Στο τέλος των 26 αυτών εβδομάδων (28/10/2023) το δίκτυο της αριθμούσε 95 καταστήματα (81 εταιρικά και 14 franchise), με τρία εξ αυτών να βρίσκονται στην Κύπρο.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2024 η ολοκλήρωση του deal με την ΔΕΗ

Στην σημερινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την «Peak» περίοδο, η Curry’s αναφέρει επίσης πως αναμένει να έχει λάβει τις αναγκαίες εγκρίσεις και να έχει ολοκληρώσει γτο deal με την ΔΕΗ για την Κωτσόβολος μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024. Με την ολοκλήρωση της διάθεσης της Κωτσόβολος, ο Όμιλος Currys αναμένει να λάβει Καθαρά Ταμειακά Έσοδα (Net Cash Proceeds) περίπου 156 εκατομμύρια λίρες, τα οποία το ΔΣ θέλει να αξιοποιήσει για την μείωση των υποχρεώσεων του Group.

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ