ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ: Συμβάλλοντας σε μία Καλύτερη Ζωή για όλους!

Με όχημα το πρόγραμμα «Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια», η Κωτσόβολος προχώρησε σε μια ακόμα σημαντική δράση, την οποία αποτύπωσε στο ντοκιμαντέρ «ΔΥΝΑΤΗ. Μια αληθινή ιστορία για την τεχνολογία και τον άνθρωπο».

Περισσότερα σχετικά με το ντοκιμαντέρ «ΔΥΝΑΤΗ» μοιράζονται μαζί μας η Κωνσταντίνα Λεβαντή PR, CSR and Internal Communication Manager, Κωτσόβολος – Dixons South East Europe, Ευάγγελος Δεσύπρης, Head of Engineering, VETA, και Δημήτρης Πετρωτός, Αρχιτέκτονας και εμπνευστής του Ladd/roller.

DF: Ποιο είναι το θέμα του ντο-κιμαντέρ «ΔΥΝΑΤΗ. Μια αληθινή ιστορία για την τεχνολογία και τον άνθρωπο»;Δημήτρης Πετρωτός: Δυνατή είναι η Κωνσταντίνα με την αστείρευτη θέλησή της για ζωή, παιχνίδι και χαρά, η οικογένειά της που την περιβάλει με αγάπη και φροντίδα, η ομάδα της ΕΛΕΠΑΠ που φροντίζει παι-
διά σαν την Κωνσταντίνα. Δυνατή έγινε και η υλοποίηση μιας πρωτότυπης συσκευής σαν το Ladd/roller που βελτιώνει την καθημερι-νότητα όλων όσων αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες, χάρη σε τεχνολογίες που έγιναν πιο προσβάσιμες στην ομάδα μας. Δυνατή είναι η Κωτσόβολος, η οποία δείχνει πώς ο άνθρωπος και η τεχνολογία μπορούν να κάνουν μικρά θαύματα.

Ευάγγελος Δεσύπρης: Το θέμα του ντο-κιμαντέρ είναι η περιγραφή της συλλογικής προσπάθειας της Κωτσόβολος, της ΕΛΕ-ΠΑΠ, της VETA και του Δημήτρη Πετρωτού στο να γίνει η καθημερινότητα της Κωνστα-ντίνας καλύτερη. Έτσι, δημιουργήσαμε ένα όχημα, το οποίο βοηθά την Κωνσταντίνα να είναι λειτουργική σε όλες τις καθημερινές δραστηριότητές της. Λειτουργίες οι οποίες συμβάλλουν στο να μπορούν όλοι οι άνθρω-ποι να έχουν τις ίδιες δυνατότητες ακόμη και σε απλά, αυτονόητα καθημερινά πράγματα.

Πώς αποφασίσετε να προχωρήσετε σε αυτήν την πρωτοβουλία; Κωνσταντίνα Λεβαντή: Στην Κωτσόβολος δεν είμαστε απλώς παρατηρητές όσων συμ-βαίνουν. Μας αρέσει να γινόμαστε έμπρακτα μέρος των δράσεων, προσπαθώντας κάθε πρωτοβουλία μας που υλοποιείται κάτω από το πρόγραμμα «Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια» να προσφέρει μία Καλύτερη Ζωή. Έτσι, για ακόμα μία φορά αποφασίσαμε να δράσουμε, αξιοποιώντας τις εταιρικές μας συνεργασίες και την πρόσβασή μας σε καινοτόμες τεχνο-λογίες. Κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να βοηθήσουμε τον κ. Πετρωτό και την ομάδα του, να εξελίξει το Ladd/roller και να το καταστήσει κατάλληλο και για παιδιά. Ένα αμαξίδιο που φτιάχτηκε για να δώσει «φτερά» στην κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων με κινητικές αναπηρίες και που δίνει ουσιαστική αξία στο ταξίδι του προγράμματος «Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια».

Μιλήστε μας λίγο για το ίδιο το ντοκιμαντέρ, πώς δημιουργήθηκε και ποιος ο στόχος του;Δ.Π.: Όταν αποφασίσαμε να δωρίσουμε ένα πρωτότυπο αμαξίδιο Ladd/roller στην μικρή Κωνσταντίνα, σκεφτήκαμε να απαθα-νατίσουμε όλη τη διαδρομή, από την αρχική ιδέα μέχρι την ημέρα που θα έμπαινε στην καθημερινότητά της. Είναι μια αφήγηση που παρουσιάζει τους ανθρώπους και τα εργαλεία τεχνολογίας που λειτουργούν ως μέσα, ώστε η ζωή των συνανθρώπων μας να γίνεται λίγο καλύτερη, δίνοντάς τους ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, στην κοινωνία, στην ίδια τους τη ζωή.
Ε.Δ.: Το ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκε από τη δημιουργική ομάδα της Κωτσόβο-λος, από ανθρώπους με πολλή αγάπη για αυτό που κάνουν και με τη βοήθεια όλων των συμμετεχόντων στο εγχείρημα. Απει-κονίζει δηλαδή τα συναισθήματα και τις αγωνίες όλων μας στο να βοηθήσουμε την Κωνσταντίνα, δίνοντάς της ένα έναυσμα για κάτι ακόμη μεγαλύτερο και καλύτερο.

Η Κωτσόβολος παραμένει πιστή στην υλοποίηση δράσεων «Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια». Τι σας παρακινεί να συνεχίζετε και ποιο το όραμά σας πίσω από την πρωτοβουλία αυτή; Κ.Λ.: Η πρωτοβουλία «Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια» δεν αποτελεί για εμάς απλώς ένα πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύ-νης, αλλά ένα ταξίδι, η πορεία του οποίου ενισχύει τη φιλοσοφία της Κωτσόβολος για το ότι η κοινωνία μας μπορεί να γίνει Καλύ-τερη μέσω της τεχνολογίας. Οι άνθρωποί μας είναι αυτοί που έχουν πιστέψει πιο πολύ στο πρόγραμμα και με πείσμα δουλεύουν σκληρά, ώστε να το εξελίξουν και να το πάνε κάθε φορά ένα βήμα παραπέρα, μέσα από μικρές και μεγάλες πράξεις. Έτσι, δημιουρ-γήσαμε το ντοκιμαντέρ «ΔΥΝΑΤΗ» που έχει ως όραμα να εμπνεύσει και να αποδείξει, πως όσοι χρησιμοποιούν την τεχνολογία για καλό σκοπό, μπορούν να συμβάλλουν σε μία Καλύτερη Ζωή για όλους!

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ