ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ: «Τρέχει» με +3% – Οι εξελίξεις με την διαδικασία πώλησης

Τι ανακοίνωσε ο όμιλος Currys

Συνεχίζει να κινείται σε ανοδική τροχιά η Κωτσόβολος, όπως προκύπτει και από τα οικονομικά στοιχεία, που ανακοίνωσε ο Όμιλος Currys για το πρώτο τετράμηνο της χρήσης Μάιος 23 – Απρίλιος 24 (Μάιος-Αύγουστος)

Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις της Κωτσόβολος ως και την εβδομάδα που έληξε στις 26 Αυγούστου κατέγραψαν αύξηση 3% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι. «Η δραστηριότητα συνεχίζει να είναι ισχυρή παρά τον βραχυπρόθεσμο αντίκτυπο που είχαν στην καταναλωτική ζήτηση οι δασικές πυρκαγιές τον Αύγουστο», σημειώνει η διοίκηση του Ομίλου Currys αναφερόμενη για τις δραστηριότητες στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία πώλησης της Κωτσόβολος επισημαίνει ότι «η στρατηγική αναθεώρηση για την Κωτσόβολος είναι σε εξέλιξη, μέσα στα πλαίσια του σχεδίου» και τονίζει πως θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για το θέμα «εν ευθέτω χρόνω».

‘Όπως όλα δείχνουν, πάντως, η διαδικασία έχει περάσει στην επόμενη φάση της, με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να αξιολογούν τα οικονομικά δεδομένα της Kωτσόβολος. Στην φάση αυτή συμμετέχει επιβεβαιωμένα η Quest, η οποία είναι και η μόνη που έχει δηλώσει δημόσια και ανοιχτά το ενδιαφέρον της. Στην συνέχεια και όπως φαίνεται από τον Οκτώβριο αναμένεται να ακολουθήσει η φάση των δεσμευτικών προσφορών, που, λογικά, θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Κωτσόβολος ήταν η μόνη από τις θυγατρικές της Curry’s που κατέγραψε άνοδο πωλήσεων στο πρώτο τετράμηνο της χρήσης. Οι πωλήσεις στη Σκανδιναβία εμφανίζονται μειωμένες κατά 8% σε και στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία κατά 2%, με αποτέλεσμα η Currys συνολικά να καταγράφει μειωμένες πωλήσεις 4% για το πρώτο τετράμηνο της χρήσης.

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ