ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ: Μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο «Μαζί για το Παιδί» και το ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ θα συνεισφέρει στην προαγωγή της επιστημονικής έρευνας σε θέματα που αφορούν παιδιά και νέους σε ανάγκη προβάλλοντας έρευνες και στοιχεία που θα προέρχονται από τον Οργανισμό «Μαζί για το Παιδί».

 

Μνημόνιο συνεργασίας, με στόχο την προβολή των δραστηριοτήτων του οργανισμού «Μαζί για το Παιδί» υπέγραψαν σήμερα η πρόεδρός του, Αλεξάνδρα Μαρτίνου και ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αιμίλιος Περδικάρης.

 

Ο οργανισμός «Μαζί για το Παιδί» έχει μέλη φυσικά πρόσωπα και αναπτύσσει κοινωνικές-εθελοντικές δραστηριότητες με στόχο την παροχή οικονομικής, υλικής, πνευματικής και ηθικής μέριμνας και φροντίδας για βρέφη, παιδιά, εφήβους και νέους που αντιμετωπίζουν οικονομικά ή άλλης φύσεως προβλήματα. Επίσης, στέκεται δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης και πραγματοποιώντας άλλες δράσεις. Πρόκειται για μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) που λειτουργεί με τις αρχές της οικονομικής διαφάνειας. Στηρίζεται σε πόρους από χορηγίες εταιρειών, δωρεές ιδιωτών, έσοδα από προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και από τη διοργάνωση πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ θα συνεισφέρει στην προαγωγή της επιστημονικής έρευνας σε θέματα που αφορούν παιδιά και νέους σε ανάγκη προβάλλοντας έρευνες και στοιχεία που θα προέρχονται από τον Οργανισμό «Μαζί για το Παιδί».

 

Σε δήλωση της η πρόεδρος του οργανισμού Αλεξάνδρα Μαρτίνου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ που βρίσκεται δίπλα μας. Μέσα από αυτή τη συνεργασία θα αναδειχθεί περαιτέρω το έργο μας και η αποστολή μας να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις, έτσι ώστε κάθε παιδί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να έχει πρόσβαση σε βιώσιμες συνθήκες διαβίωσης και σε ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης».

 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αιμίλιος Περδικάρης επισήμανε πως «στο πλαίσιο των εξωστρεφών του δραστηριοτήτων και κυρίως της πολιτικής που αναπτύσσει για την Κοινωνική Προσφορά, το ΑΠΕ-ΜΠΕ προχωράει με ιδιαίτερη χαρά σήμερα στην επισημοποίηση της συνεργασίας του με το ”Μαζί για το Παιδί”, επιδιώκοντας με τις δυνάμεις του, ως media partner του οργανισμού, να συμβάλλει στην προβολή του τόσο σημαντικού έργου που επιτελεί».

 

Υπενθυμίζεται πως το «Μαζί για το Παιδί» εργάζεται από το 1996 για την προστασία χιλιάδων παιδιών στην Ελλάδα. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών με στόχο κάθε παιδί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να έχει πρόσβαση σε βιώσιμες συνθήκες διαβίωσης και σε ίσες ευκαιρίες. Το έργο του «Μαζί για το Παιδί» επικεντρώνεται στην καταπολέμηση της φτώχειας, στην υγεία και στην ψυχική υγεία, στην εκπαίδευση, στην στήριξη των σωματείων-μελών που απαρτίζουν την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», καθώς και στην υποστήριξη πληθυσμών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

 

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter
<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ