ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ: Μαζί προσφέραμε γεύματα σε 629 παιδιά σε ανάγκη

 

Το Μαζί για το Παιδί προσέφερε γεύματα για ένα μήνα σε 629 παιδιά που φιλοξενούνται σε φορείς παιδικής προστασίας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας μέσω της Πασχαλινής του καμπάνιας.

 

Με την πολύτιμη βοήθεια επώνυμων και ανώνυμων υποστηρικτών, το Μαζί για το Παιδί κατάφερε να ξεπεράσει τον αρχικό του στόχο και να στηρίξει περισσότερα από 600 παιδιά. Οι ωφελούμενοι φορείς έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται τρόφιμα μέσω διατακτικών σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ για 1 μήνα προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των φιλοξενούμενων παιδιών.

 

Οι φορείς παιδικής προστασίας αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις. Η αύξηση των τιμών στα βασικά αγαθά έχει δυσκολέψει περαιτέρω την καθημερινή τους διαχείριση. Στόχος της ενέργειας ήταν να ενισχυθούν οι φορείς και ταυτόχρονα να προσφερθεί χαρά στα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτούς.

 

Η επιτυχία της ενέργειας αυτής δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση και τη γενναιοδωρία των υποστηρικτών του Μαζί για το Παιδί. Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν 139 ιδιώτες δωρητές και εταιρείες. Συγκεκριμένα, οι εταιρείες Mymarket, efood, Raycap, Hellafarm, Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ., Qualco Foundation, Nueria Properties MAE, Emicert, Environmetrics και Real Media Group.

 

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι», του Μαζί για το Παιδί

Το πρόγραμμα «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» δημιουργήθηκε το 2012 για να υποστηρίξει τα παιδιά που ζουν σε δομές ή/και υποστηρίζονται από φορείς παιδικής προστασίας.

 

Περισσότεροι από 200 φορείς σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στο δίκτυο του προγράμματος, το οποίο ενισχύει 18.000 παιδιά ετησίως με την παροχή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης, σχολικών ειδών, παιχνιδιών, ρουχισμού, υπόδησης και επίπλων.

 

Σκοπός του προγράμματος είναι η μείωση των κοινωνικο-οικονομικών ανισοτήτων και η δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, ενώ παράλληλα βοηθά και στην αναβάθμιση των δομών.

 

Τα αγαθά συγκεντρώνονται στις εγκαταστάσεις του Μαζί για το Παιδί, σε όλη τη διάρκεια του έτους, σε συνεργασία με σχολεία όλων των βαθμίδων, εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, ιδιώτες, καθώς και με την Τράπεζα Τροφίμων. Στη συνέχεια, αξιολογούνται, ταξινομούνται και προσφέρονται στους συνεργαζόμενους φορείς πανελλαδικά, σε αντιστοιχία με τις ανάγκες τους.

 

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ