ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ: “Μαζί, τους Αγκαλιάζουμε” Προσφέρουμε στέγη σε παιδιά και μητέρες πρόσφυγες από την Ουκρανία

Η Κατάσταση

Ένα εκατομμύριο παιδιά έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την Ουκρανία σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η UNICEF. Παιδιά που λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στη χώρα τους αναζητούν ασφάλεια  και καταφύγιο σε γειτονικές χώρες με κύριους προορισμούς την Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, τη Μολδαβία και τη Ρουμανία. Ωστόσο και η χώρα μας έχει δεχτεί, χιλιάδες προσφυγόπουλα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το τελευταίο διάστημα  έχουν περάσει τα σύνορα χιλιάδες παιδιά πρόσφυγες από την Ουκρανία. Τα παιδιά αυτά συνοδεύονται αν όχι από τις ίδιες τις μητέρες τους, από κάποια γυναίκα γειτόνισσα, συγγενή, ή οικογενειακή φίλη. Σύμφωνα με εκπροσώπους της Ελληνο-Ουκρανικής κοινότητας και των αρχών, ο αριθμός των προσφύγων αναμένεται να αυξηθεί όσο συνεχίζεται ο πόλεμος. 


Η Ανάγκη: Δημιουργία Ξενώνα Φιλοξενίας

Στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί», εργαζόμαστε με εντατικούς ρυθμούς για να δημιουργήσουμε έναν ξενώνα φιλοξενίας για αυτά τα παιδιά και τις μητέρες /ή τις συνοδούς τους, προσφέροντας τους στέγη, σίτιση, είδη πρώτης ανάγκης,  συμβουλευτικές υπηρεσίες και εκπαίδευση. Πρόκειται για έναν ξενώνα στο κέντρο της Αθήνας, με δυναμικότητα φιλοξενίας 16-20 ατόμων με στόχο να προσφέρει στήριξη και ασφάλεια σε γυναίκες με ανήλικα παιδιά που προσέφυγαν στην Ελλάδα για να ξεφύγουν από την δίνη του πολέμου. 

Το κόστος για τον εξοπλισμό και τη λειτουργία του ξενώνα για 6 μήνες ανέρχεται συνολικά στις 150.000€. Πρώτος μας στόχος είναι να συγκεντρώσουμε με τη δική σας βοήθεια 50.000€.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε αυτήν την προσπάθειά μας, να προσφέρουμε υποστήριξη και μια μεγάλη αγκαλιά στον άμαχο κι ευάλωτο πληθυσμό της Ουκρανίας,  που δοκιμάζεται!  

Ο Στόχος μας

Με την πολύτιμη βοήθεια σας έχουμε ως αρχικό στόχο να συγκεντρώσουμε το ποσό των 50.000 ευρώ για να εξασφαλίσουμε ολιστική στήριξη σε  16 έως 20 άτομα, ανήλικα παιδιά και μητέρες πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Τι πρέπει να κάνω;

Με ένα απλό κλικ μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς ουσιαστικά στην προσπάθεια μας #MazitousAgaliazoume  για να προσφέρουμε ασφάλεια και τα απαραίτητα είδη στα παιδιά και τις οικογένειες που υποδεχόμαστε.

Επιλέξτε το ποσό της δωρεάς σας και μοιραστείτε την κίνηση σας με τους φίλους σας στο Facebook για να διαδώσουμε το μήνυμα.

•    • Με 5€ συμμετέχω στον βαθμό που μπορώ
•    • Με 20€ εξασφαλίζω προϊόντα προσωπικής υγιεινής για 1 γυναίκα για 1 μήνα  
•    • Με 50€ εξασφαλίζω τις πάνες ενός βρέφους για 1 μήνα
•    • Με 100€ καλύπτω τη σίτιση ενός παιδιού για 1 μήνα 
•    • Με 300€ προσφέρω εκπαίδευση σε 10 παιδιά για 1 μήνα

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πηγή άρθρου και εικόνας: Δελτίο Τύπου/Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ