Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ

Έγραψα τον «Πλούτο» επειδή πιστεύω με όλη μου την καρδιά πως μπορούμε να έχουμε πολύ περισσότερη ουσιαστική αφθονία και ευημερία στη ζωή μας, διασφαλίζοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας.

Καταλαβαίνω, ακούγεται παράδοξο. Όμως έχουμε παρανοήσει τι είναι Πλούτος. Και αυτό έχει ολέθρια σημασία: Στην πραγματικότητα αναζητούμε την ευτυχία με αναποτελεσματικό τρόπο, καταλήγοντας στερημένοι από χαρά, καταλήγοντας να καταναλώνουμε αχόρταγα τους φυσικούς πόρους του πλανήτη μας, σε μια αέναη προσπάθεια να κλείσουμε μέσω των αγορών συναισθηματικά κενά τα οποία απλά δεν κλείνουν.

Ο «Πλούτος» είναι στην πραγματικότητα ένα βιβλίο βιωσιμότητας / ESG το οποίο απευθύνεται εξ’ ίσου σε πολίτες αλλά και επιχειρήσεις. Φέρνει στην επιφάνεια το θέμα το οποίο δεκαετίες τώρα κρατάμε καλά κρυμμένο «κάτω από το χαλάκι»: Την κατανάλωση.

Η κατανάλωση φυσικών πόρων δε μπορεί να συνεχιστεί ως έχει. Δε μπορούμε να καταναλώνουμε ετησίως 2.4 φορές του φυσικούς πόρους. Απλά μαθηματικά. Δε γίνεται. Ο χρόνος τελείωσε. To IPCC, η Διακυβερνητική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Αλλαγή του Κλίματος, ήταν ξεκάθαρη στο τελευταίο report του Απριλίου: Έχουμε 2 έως 3 χρόνια πριν οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης γίνουν ανεξέλεγκτες. Και ποια είναι η αιτία της κλιματικής κρίσης; Φυσικά η ανεξέλεγκτη κατανάλωση, σε όλες τις μορφές της.

Όμως, μια διαφορετική προσέγγιση στον πλούτο είναι εφικτή. Μπορεί τελικά να είναι πολύ πιο εύκολο να γίνουμε απεριόριστα πλούσιοι. Και ναι, δεν εξαιρώ φυσικά τον οικονομικό πλούτο.

Την επόμενη Παρασκευή 4/11 στις 20:00 θα παρουσιάσω για πρώτη φορά τον Πλούτο και τις ιδέες πίσω από το βιβλίο μου – ένα masterclass για τη βιωσιμότητα από άλλη σκοπιά, σε συνεργασία με πολύτιμους συνεργάτες. Στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144, Αθήνα).

Φιλοδοξώ η εκδήλωση αυτή να μετατραπεί σε ένα χρήσιμο masterclass για την έννοια του πλούτου. Στην εκδήλωση θα έχω τη χαρά να συζητήσω για τον πλούτο με έναν best selling συγγραφέα, μία κορυφαία life coach, έναν άστεγο ακτιβιστή που αγωνίζεται ακούραστα για την αντιμετώπιση της αστεγίας, έναν υπέροχο νέο με πολύ βαριά αναπηρία που έχει καταφέρει να διαπρέπει, μεταξύ άλλων, στον επιχειρηματικό στίβο, έναν πετυχημένο επιχειρηματία, startupper, καθώς και έναν διάσημο μαιευτήρα influencer που γνωρίζει καλά πώς πραγματικά ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή.  Θα έχω λοιπόν ως συνομιλητές τον Στέφανο Ξενάκη, τη Μάρεα Λαουτάρη, τον Μιχάλη Σαμόλη, τον Χάρη Ασλανίδη, τον Λευτέρη Παπαγεωργίου και τον Κωνσταντίνο Περιστέρη.

Θα χαρώ πολύ να σε δω από κοντά. Έχουμε προβλέψει χρόνο για να συζητήσουμε όλοι μαζί.

ΥΓ: Εάν θέλεις να βοηθήσεις ώστε το μήνυμα του «Πλούτου» να φτάσει όσο το δυνατόν πιο μακριά, μπες σε αυτό το link: https://tinyurl.com/9wejmfpt

(Link για την αγορά του βιβλίου).

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ