ΟΜΙΛΟΣ ΥΓΕΙΑ: Πραγματοποήθηκε η πρώτη στην Ελλάδα διαδερμική εμφύτευση τριγλώχινας βαλβίδας

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε στο ΥΓΕΙΑ, η πρώτη στην Ελλάδα διαδερμική εμφύτευση τριγλώχινας βαλβίδας σε ασθενή με βαριά συμπτωματική ανεπάρκεια της γηγενούς βαλβίδας που ήταν ακατάλληλη για οποιαδήποτε άλλη χειρουργική ή επεμβατική θεραπεία. Η επέμβαση διενεργήθηκε από τους ιατρούς του Τμήματος Διαδερμικών Βαλβίδων του ΥΓΕΙΑ, που τελεί υπό τη Διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Σπάργια.

Η νέα μέθοδος της διαδερμικής εμφύτευσης τριγλώχινας βαλβίδας πραγματοποιείται χωρίς χειρουργείο και τομές, αλλά με καθετήρα από τη φλέβα του μηρού, προσφέροντας μία εναλλακτική θεραπεία ελαχίστου κινδύνου σε επιλεγμένους ασθενείς, με όφελος τόσο στην κλινική τους κατάσταση, όσο και στην ποιότητα ζωής τους. Αξίζει να σημειωθεί πως η ανεπάρκεια της τριγλώχινας βαλβίδας είναι η δεύτερη συχνότερη βαλβιδοπάθεια στον αναπτυγμένο κόσμο, και οι ασθενείς αυτοί σπάνια υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση επιδιόρθωσης ή αντικατάστασης, διότι το ρίσκο της επέμβασης είναι μεγάλο και τα αποτελέσματα επισφαλή.

Ο κ. Κωνσταντίνος Σπάργιας, Επεμβατικός Καρδιολόγος, Διευθυντής του Τμήματος Διαδερμικών Βαλβίδων ΥΓΕΙΑ, τονίζει: «Η μέθοδος της ετεροτοπικής εμφύτευσης τριγλώχινας βαλβίδας (TricValve, OrbusNeich P&F) έλαβε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2021 και έκτοτε έχει εφαρμοστεί σε περίπου 1.000 ασθενείς παγκοσμίως. Οι μελέτες της έχουν καταδείξει σημαντική υποχώρηση των συμπτωμάτων και βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών που συνοδεύτηκαν από βελτιώσεις σε πολλές παραμέτρους καρδιακής λειτουργίας και απόδοσης. Η μέθοδος αυτή έρχεται να προσφέρει μία σχετικά απλή και ακίνδυνη θεραπευτική λύση σε ασθενείς που η χειρουργική επέμβαση κρίνεται υψηλού κινδύνου και η διαδερμική μέθοδος επιδιόρθωσης με κλιπς ως αναποτελεσματική».

Το Τμήμα Διαδερμικών Βαλβίδων του ΥΓΕΙΑ, προσφέρει ολοκληρωμένη και αξιόπιστη αντιμετώπιση όλων των παθήσεων των καρδιακών βαλβίδων με διακαθετηριακές μεθόδους. Οι Ιατροί του Τμήματος έχουν εισαγάγει στην Ελλάδα όλες τις καθιερωμένες πλέον διαδερμικές επεμβάσεις βαλβίδων, όπως η εμφύτευση Αορτικής βαλβίδας (TAVI), η επιδιόρθωση μιτροειδούς και τριγλώχινας βαλβίδας με κλιπς (MitraClip, Pascal) και η εμφύτευση μιτροειδούς και τριγλώχινας βαλβίδας, καθιστώντας το Τμήμα Διαδερμικών Βαλβίδων του ΥΓΕΙΑ Κέντρο Αναφοράς και Εκπαίδευσης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πηγή άρθρου και εικόνας: Δελτίο Τύπου/Newsletter
<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ