ΟΤΕ: 30 νέοι φοιτητές προστέθηκαν στη μεγάλη οικογένεια των 750 υποτρόφων της COSMOTE

«Μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες, για άλλη μια χρονιά, οι νέοι μας υπότροφοι αποτελούν παράδειγμα θετικής στάσης ζωής. Με ευελιξία και προσαρμοστικότητα, δεν μένουν στις δυσκολίες αλλά αντιμετωπίζουν τα εμπόδια ως ευκαιρία εξέλιξης. Με αξίες, πίστη και πάθος πετυχαίνουν τους στόχους τους. Δική μας ευθύνη είναι να στεκόμαστε δίπλα τους, επενδύοντας στο μέλλον της νέας γενιάς που ταυτίζεται με το μέλλον της χώρας. Είμαστε περήφανοι που 20 χρόνια στηρίζουμε νέους ανθρώπους να σπουδάσουν και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, συμβάλλοντας σε έναν κόσμο καλύτερο για όλους.» δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, κατά τη διάρκεια της φετινής απονομής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 40% περίπου των υποτρόφων COSMOTE έχει συνεχίσει με μεταπτυχιακές σπουδές σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, ενώ το 11% περίπου έχει συνεχίσει και για διδακτορικό. Πολλοί από τους παλαιότερους υπότροφους είναι σήμερα διακεκριμένοι επαγγελματίες με σημαντικές θέσεις ευθύνης ή έχουν δημιουργήσει τις δικές τους εταιρείες.

cosmote_ypotrofies2

Οι νέοι υπότροφοι με όραμα και στόχους για ένα καλύτερο μέλλον

Κατά τη διάρκεια της ψηφιακής εκδήλωσης για την απονομή των υποτροφιών για το 2021-2022, οι νέοι υπότροφοι παρακολούθησαν βιωματικό εργαστήριο προσωπικής ενδυνάμωσης, μοιράστηκαν σκέψεις και τα όνειρά τους για το μέλλον: Ο Στυλιανός Αποστόλου, που είναι φοιτητής στο τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών, στοχεύει μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του να πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο MIT, ενώ δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή του χωρίς την τεχνολογία, που θεωρεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Η Ειρήνη Σιμιτζή θέλει μετά τις σπουδές της στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών  και Μηχανικών  Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, να συνεχίσει με επιπλέον σπουδές στο χώρο της τεχνολογίας και να γίνει πετυχημένη επαγγελματίας. Την χρονιά που πέρασε αντιμετώπισε πολλές δοκιμασίες, αλλά είναι και περήφανη που τα κατάφερε.

Η συνολική αξία των φετινών υποτροφιών COSMOTE ξεπέρασε τις 500.000 ευρώ. Ειδικότερα, απονεμήθηκαν 12 υποτροφίες συνολικού μικτού ποσού €18.750 η καθεμία για φοιτητές πενταετούς φοίτησης, 17 υποτροφίες συνολικού μικτού ποσού €15.000 η καθεμία για φοιτητές τετραετούς φοίτησης και η τιμητική υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» συνολικού μικτού ποσού €25.000 σε φοιτητή, του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ.

Για να αξιοποιήσουν οι νέοι υπότροφοι τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες επικοινωνίας και να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες, η COSMOTE τους προσφέρει laptop και πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet και COSMOTE TV, καθώς και κουπόνι BOX.  

Για την επέτειο των 20 χρόνων του Προγράμματος Υποτροφιών COSMOTE, είκοσι υπότροφοι, που εξακολουθούν να λαμβάνουν την ετήσια οικονομική ενίσχυση και βρίσκονται ήδη στο δεύτερο έτος των σπουδών τους, θα μπορέσουν να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία στο σύγχρονο και δυναμικό εργασιακό περιβάλλον του Ομίλου ΟΤΕ.

Όραμα της COSMOTE είναι η δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους μέσα από την τεχνολογία. Με συγκεκριμένη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης και δράσεις, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες  που συμβάλλουν στην ενίσχυση του κοινωνικού και περιβαλλοντικού  αποτυπώματός της , αλλά και  στην ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στον ψηφιακό κόσμο.

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ