ΟΤΕ: Αυξημένα έσοδα με ώθηση από τα έργα ICT

Ισχυρή αύξηση 26,4% κατέγραψαν τα έσοδα του ΟΤΕ στην Ελλάδα από έργα ICT το 2022, σε σύγκριση με το 2021. Τα μεγάλα έργα ψηφιοποίησης έχουν δημιουργήσει μια νέα σημαντική ροή εσόδων για τον όμιλο, ο οποίος διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο την τελευταία δεκαετία στο συγκεκριμένο πεδίο. Να σημειωθεί πως τα έργα ICT συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία «λοιπά έσοδα» του ΟΤΕ, στα οποία συγκεντρώνονται τα έσοδα από εναλλακτικές πηγές, όπως οι πωλήσεις συσκευών κινητής, η ακίνητη περιουσία, η ακαδημία, κ.α. Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που δημοσιοποίησε ο ΟΤΕ, τα «λοιπά έσοδα» στην Ελλάδα απέφεραν το 2022 στο ταμείο του ομίλου 645,83 εκατ. ευρώ επί συνολικού κύκλου εργασιών 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 564 εκατ. ευρώ που ήταν διαμορφωμένα το 2021.

H εταιρεία συνεχίζει να υλοποιεί έργα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημοσίου τομέα, όπως η ψηφιακή κάρτα εργασίας, ο ψηφιακός χάρτης, το εθνικό δίκτυο τηλεϊατρικής στον κλάδο της υγείας, η ψηφιοποίηση των τεκμηρίων της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων και η ψηφιακή ανάδειξη της νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου Όρους στον κλάδο του πολιτισμού. Την ίδια ώρα αναμένεται να αναλάβει την υλοποίηση εμβληματικών έργων για όπως είναι για παράδειγμα τα έργα της Κοινωνίας της Πληροφορίας «Σχεδιασμός, Υλοποίηση, θέση και υποστήριξη της Παραγωγικής Λειτουργίας της Ενιαίας Ψηφιακής Υποδομής για την Εξυπηρέτηση Πολιτών και Επιχειρήσεων (CRM)» και «Παροχή Νεφο-Υπολογιστικών Υποδομών και υπηρεσιών (Cloud Services)». Επίσης διεκδικεί έργα όπως είναι η ψηφιοποίηση του αρχείου για 368 Δικαστήρια – Εισαγγελίες σε ολόκληρη την χώρα, η ψηφιοποίηση του αρχείου του ΔΕΔΔΗΕ, το έργο για την εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας κ.α.

Στον ιδιωτικό τομέα την περσινή χρονιά ξεχωρίζουν τα παρακάτω έργα: Next Generation Contact Center & Cloud Services στην Coca Cola Hellenic, Σύστημα Διαχείρισης Πελατειακών Σχέσεων CRM στην Philip Morris, Cloud Services στo Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Agents Portal στην Εθνική Ασφαλιστική, Δίκτυο WiFi στην Εθνική Τράπεζα, υποδομές δικτύου υψηλών ταχυτήτων στα πολυτελή ξενοδοχεία One&Only & στην Marina Αστέρα Βουλιαγμένης, καθώς και έργα στο κλάδο των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (π.χ. συστήματα CRM και τιμολόγησης, υπηρεσίες τηλεματικής, υπηρεσίες Managed Network & Security Services, δίκτυα υποστήριξης κρίσιμων υποδομών – IP MPLS, υπηρεσίες Κυβερνοασφάλειας).

Τα ενοποιημένα έσοδα του ομίλου
Τα ενοποιημένα έσοδα του ομίλου ΟΤΕ διαμορφώθηκαν σε 3,45 δισεκατομμύρια ευρώ το 2022, αυξημένα κατά 3,6% σε σύγκριση με πέρυσι, χάρη στις ισχυρές επιδόσεις στην Ελλάδα.

Πηγή άρθρου και εικόνας: Δελτίο Τύπου/Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ