ΠΕΚ/ΑμεΑ: Ιδρύει την 1η του Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Το ΠΕΚ/ΑμεΑ ιδρύει την 1η του Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για 4 ενήλικες με νοητική αναπηρία!

Έπειτα από δωρεά δύο διαμερισμάτων από ιδιώτη, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, ένα από τα μεγαλύτερα εγχειρήματα έως τώρα, για να κάνουμε πραγματικότητα όχι μόνο ένα όνειρο αλλά και μία πραγματική ανάγκη των ενηλίκων με νοητική αναπηρία : τη διαβίωση σε ένα περιβάλλον που θα τους παρέχει τη δυνατότητα αυτονομίας και αυτοεξυπηρέτησης, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, όταν η οικογένεια δεν υπάρχει ή δεν μπορεί να συνεχίσει να τους παρέχει τη δια βίου προστασία που χρειάζονται.

Η Στέγη “ΙΩΑΝΝΑ” αναμένεται να λειτουργήσει περί τα τέλη του 2023. Μέχρι τότε, χρειάζεται να γίνει συνένωση και ανακαίνιση των διαμερισμάτων, ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον σύγχρονο και λειτουργικό, απολύτως προσαρμοσμένο τόσο στις ανάγκες των ενηλίκων με νοητική αναπηρία, όσο και στις κείμενες διατάξεις.

Ενισχύστε την προσπάθειά ή επικοινωνήστε το βίντεο που ακολουθεί σε όποιον πιστεύετε πως θα μπορούσε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα!

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ