ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS: Ένα συναρπαστικό employee experience με φροντίδα για τις δεξιότητες των ανθρώπων μας

Παρέχουμε μια διαφορετική εμπειρία, με τη συνεχή δημιουργία career paths σε όλες τις δομές μας.

Αποτελούμε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brands στην Ελλάδα, συνδεδεμένο στη συνείδηση των καταναλωτών με την τεχνολογία, την εξυπηρέτηση, την άμεση και αξιόπιστη διανομή και την επιχειρηματική αριστεία. Είμαστε ένα από τα success stories της ελληνικής αγοράς, όχι μόνο επειδή η πορεία μας ξεκίνησε από ένα κατάστημα 12 τ.μ. πριν 54 χρόνια, αλλά και γιατί στηρίζουμε την εμπορική μας επιτυχία και ανάπτυξη, με τη διατήρησή μας ως ενός εκ των κορυφαίων εργοδοτών στην αγορά.

Προοπτικές καριέρας

Στο Πλαίσιο σήμερα απασχολούνται περισσότεροι από 1.500 συνεργάτες, σε 4 διαφορετικές δομές (Καταστήματα, Headquarters, Direct Sales, Logistics), με τo 11% των plaisiopeople να αναλαμβάνουν, μόνο κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, έναν υψηλότερο ρόλο και θέση εντός της εταιρείας. Το στοιχείο αυτό αναδεικνύει ένα σημαντικό κομμάτι της κουλτούρας μας, το οποίο αφορά στη βιωματική εμπειρία των ανθρώπων μας μέσα στην εταιρεία αλλά και το πως τους στηρίζουμε να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους, μακριά από στεγανά και check boxes.

Στον σημερινό κόσμο όπου η τεχνολογία εξελίσσεται με εκθετικούς ρυθμούς, η ευρύτερη εφαρμογή του reskilling & upskilling δεν είναι ένα trend της εποχής, αλλά βασική προϋπόθεση της ανάπτυξης των ανθρώπων μας και της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας στην μεταβαλλόμενη αγορά. Η επιτυχία, άλλωστε, βρίσκεται ήδη …in-house. Γι’ αυτό, επενδύουμε συστηματικά στην ανάπτυξη δεξιοτήτων των plaisiopeople, μέσα από μια σειρά εκπαιδεύσεων που έχουν εφαρμογή σε όλες τις δομές μας.

«Δεν υπάρχει κάτι που να σε γεμίζει περισσότερο από το να ενθαρρύνεις τους ανθρώπους να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και να εργάζονται σε ένα ευχάριστο περιβάλλον που τους εμπνέει».

Η εμπειρία Plaisio Academy

Το 2022, καταγράψαμε 6.502 ανθρωποώρες εκπαίδευσης μόνο για το upskilling τους, μέσω του Plaisio Academy. Πρόκειται για ένα «In-House Πανεπιστήμιο», το οποίο διαθέτει πάνω από 800 θεματικές ενότητες που καλύπτουν hard & soft skills, με σκοπό να εξελιχθούν οι δεξιότητες τους και να ξεδιπλωθούν τα ταλέντα τους. Λειτουργεί υβριδικά: δια ζώσης, online αλλά και ασύγχρονα μέσω του Plaisiopedia. Σε αυτή την πλατφόρμα κάθε συνεργάτης μπορεί να παρακολουθήσει έως επτά κύκλους μαθημάτων, ανάλογα με τις δεξιότητες που απαιτούνται για τον νέο του ρόλο, ξεκινώντας από τις βασικές γνώσεις για την ανάληψη μιας θέσης. Άλλες θεματικές που μπορεί να συναντήσει αφορούν την εταιρική κουλτούρα, managerial learnings, talent development courses, που απευθύνονται σε νέα ταλέντα όλων των τμημάτων και δομών καθώς και τα leadership development courses, για τους plaisiopeople που αναλαμβάνουν ομάδες για πρώτη φορά.

Παράλληλα, έχουμε δημιουργήσει ακόμα δύο talent management προγράμματα: Αφενός το «Leadership stores», τη δομημένη και βιωματική προσομοίωση για κάθε νέα θέση στο retail channel, έτσι ώστε να μειώνεται σημαντικά ο χρόνος προσαρμογής στις διοικητικές θέσεις και αφετέρου τους «Plaisionomads», τους συνεργάτες που θέλουν να κάνουν στροφή στην καριέρα τους με την ανάληψη νέων ρόλων σε οποιαδήποτε άλλη δομή, ανεξάρτητα από τα χρόνια εμπειρίας τους στην εταιρεία.

Μέσω του πολυεπίπεδου αυτού μηχανισμού, μόνο για το 2022, είδαμε 84 συνεργάτες από τα καταστήματα να αναλαμβάνουν μεγαλύτερο ρόλο, 36 έγιναν Plaisionomads, ενώ άλλοι 43 από τις υπόλοιπες δομές ανέλαβαν υψηλότερα καθήκοντα, σε συνέχεια των προγραμμάτων ανάπτυξης δεξιοτήτων και εσωτερική εξέλιξης.

Κι έρχονται τα νούμερα να μας δείξουν ότι το 80% των συνολικών θέσεων του Πλαισίου αυτή τη στιγμή καλύπτεται από συνεργάτες που ξεκίνησαν χωρίς προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία. Αυτή είναι και η δέσμευσή μας προς τους συνεργάτες μας, σημερινούς ή μελλοντικούς: να έρχονται συνεχώς σε επαφή με ό,τι πιο καινοτόμο, σύγχρονο και εκπαιδευτικό υπάρχει κι εμείς θα συνεχίσουμε να βασίζουμε το talent acquisition μας στην πρόσληψη νοοτροπίας και όχι εμπειρίας. Η εμπειρία, όπως και η τεχνολογία, απαξιώνονται γρήγορα.

Σεβασμός στη διαφορετικότητα

Όντας ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στην ελληνική αγορά, έχουμε στο DNA μας τις αξίες του σεβασμού και της διαφορετικότητας, οι οποίες αποτυπώνονται στην αναλογία των δύο φύλων στην εταιρεία (48% γυναίκες – 52% άντρες), στη διατήρηση των γυναικών στο 1/3 των ρόλων στην ηγετική μας ομάδα καθώς και στη συμπαγή μας κατεύθυνση κάθε αξιολόγηση να πραγματοποιείται αποκλειστικά βάσει απόδοσης και ρόλου και όχι βάσει φύλου, εθνικότητας ή προτιμήσεων. Στηρίζοντας την παραπάνω θέση μας, προχωρήσαμε πρόσφατα στην υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με σκοπό όχι μόνο να αναδείξουμε αυτά που κάνουμε αλλά και να επενδύσουμε ακόμα περισσότερο στις πρακτικές και τις πρωτοβουλίες που διασφαλίζουν την αποδοχή, το σεβασμό και τη διαφορετικότητα του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, χωρίς διακρίσεις.

Βασικός μας προσανατολισμός παραμένει η αρμονική σύνδεση της ανάπτυξής με τη διατήρησή μας στους κορυφαίους Έλληνες εργοδότες, δημιουργώντας ένα διευρυμένο employee experience, που μας επιτρέπει να είμαστε εργοδότης επιλογής.  Άλλωστε, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι συγκαταλεγόμαστε σταθερά στις Most Admired Companies, για την ελληνική αγορά, ενώ έχουμε διακριθεί δύο φορές στη λίστα με τα καλύτερα περιβάλλοντα εργασίας, στο θεσμό Great Place to Work, τα τελευταία χρόνια.

Πηγή Άρθρου: Fortune Greece, από τον Τάσο Τσουμάνη, PEOPLE HEAD

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ