ΠΛΑΙΣΙΟ : Δυναμική παρουσία στον κλάδο HORECA

Δυναμική είσοδο στον κλάδο HORECA πραγματοποιεί η Πλαίσιο, αξιοποιώντας την μεγάλη εμπειρία που έχει αναπτύξει στα 53 χρόνια πορείας της στην εξυπηρέτηση επαγγελματιών και επιχειρήσεων. Στόχος της αλυσίδας είναι να παραμείνει ο Νο1 προορισμός και για τους επαγγελματίες της καφεστίασης και του ξενοδοχειακού κλάδου, που μπορούν πλέον να έχουν έναν προμηθευτή για όλες τις ανάγκες της επιχείρησής τους.

Δεδομένης αυτής της στρατηγικής η Πλαίσιο φέτος βρέθηκε για πρώτη φορά στην έκθεση Horeca. Το περίπτερο της εταιρείας  επισκέφθηκαν πάνω από 26.000 επισκέπτες της έκθεσης, ενώ μοιράστηκαν περισσότερες από 15.000 τσάντες με καταλόγους. 

Οι επισκέπτες του περιπτέρου περιηγήθηκαν  στην απόλυτη Business τεχνολογία αλλά και στις έξυπνες λύσεις που παρέχει η Πλαίσιο για τις επιχειρήσεις. Μεταξύ άλλων, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλα τα “technology must haves” που μπορούν να κάνουν την διαφορά στην επιχείρησή τους, όπως:

– Smart living solutions που θα αναβαθμίσουν την εμπειρία των πελατών τους 

– Τηλεοράσεις για κάθε χώρο με ενσωματωμένο το hotel menu

– Hi-tech κλιματισμό και υγιεινή στη μετά-covid εποχή 

– Τα βασικά και όχι μόνο για το Front Desk, που αποτελεί και το αρχηγείο και πυρήνα της κάθε επιχείρησης 

Εμπειρία μισού αιώνα 

Αξίζει να αναφερθεί πως η Πλαίσιο ξεκίνησε ως προμηθευτής επαγγελματιών, εξυπηρετώντας μηχανικούς και αρχιτέκτονες από το πρώτο κιόλας μαγαζί, χτίζοντας γερά θεμέλια στον απαιτητικό αυτό κλάδο.

To 1996 δημιουργήθηκε το τμήμα προσωποποιημένης εξυπηρέτησης πελατών. Σήμερα, πάνω από 360.000 επιχειρήσεις, εξυπηρετούνται από τους 300 εξειδικευμένους B2B πωλητές, 12 ώρες την ημέρα, 6 ημέρες την εβδομάδα.

Η Πλαίσιο αυτή την στιγμή εξυπηρετεί πάνω από 48.000 εταιρικούς πελάτες που ανήκουν στους κλάδους ξενοδοχείου, εστιατορίου και καφέ. Με την απόφασή της να συμμετάσχει για πρώτη φορά στην HORECA, ήθελε να δείξει έμπρακτα την στήριξή της σε αυτούς και να τους προσφέρει συνολικές προτάσεις cutting edge Business τεχνολογίας που θα τους βοηθήσουν στο να πάνε την επιχείρηση τους στο επόμενο επίπεδο. 

Παράλληλα, στόχος της Πλαίσιο είναι να ενδυναμώσει τις σχέσεις με τους επαγγελματίες και γίνει μέρος των λύσεων της καθημερινότητάς τους. 

Δίκτυο εξυπηρέτησης Plaisio Pro

Ως απόλυτος προορισμός της τεχνολογίας, η Πλαίσιο δημιούργησε ένα ψηφιακό τρόπο επικοινωνίας εξειδικευμένο για τους επαγγελματίες: την πλατφόρμα Πλαίσιο Pro, που είναι το νέο επίπεδο της επαγγελματικής εξυπηρέτησης. 

Το Πλαίσιο Pro, είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά για τις επιχειρήσεις και περιλαμβάνει προσωποποιημένη εξυπηρέτηση από εξειδικευμένες business ομάδες,  ειδικές τιμές και business προσφορές, ειδικούς όρους πληρωμής και στατιστικές αναλύσεις των αγορών.

Έτσι, με το Πλαίσιο Pro, ο επαγγελματίας έχει έναν και μόνο μοναδικό προμηθευτή για όλα. Από τις ηλεκτρονικές συσκευές μέχρι τα αναλώσιμα και από έπιπλα μέχρι καθαριστικά. Με το Πλαίσιο Pro, ο επαγγελματίας μπορεί να κάνει τις αγορές του ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσω έτοιμων λιστών διατηρώντας τις τιμές που έχουν διαμορφωθεί  με βάση τις δικές του ανάγκες.

Τέλος, ο επαγγελματίας μέσω της πλατφόρμας έχει τον τελικό έλεγχο των αγορών των επιμέρους τμημάτων της επιχείρησης του αλλά και την δυνατότητα να ελέγχει πλήρως τα έξοδα του μέσω στατιστικής ανάλυσης των αγορών.

Πηγή άρθρου και εικόνας : capital.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ