SCHNEIDER ELECTRIC: Παρείχε καινοτόμες λύσεις για την ανακαίνιση του ιστορικού κτιρίου της Ελευθεροτυπίας

Η εταιρεία  διέθεσε λύσεις διανομής ισχύος, αυτοματισμού και ΙΤ λύσεις για αδιάλειπτη παροχή ενέργειας για το νέο σύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο γραφείων.

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, παρείχε τις εξειδικευμένες λύσεις και διαχείρισης ενέργειας με τα καινοτόμα προϊόντα της για την ανακαίνιση του ιστορικού κτιρίου της Ελευθεροτυπίας, στον Νέο Κόσμο. Πρόκειται για το METROPOLIS, μία εντυπωσιακή ανακατασκευή του πρώην κτιρίου της Ελευθεροτυπίας, που παραδόθηκε στο νέο του ένοικο, την γαλλικών συμφερόντων εταιρεία εξυπηρέτησης πελατών, Webhelp Hellas.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανέλαβε τη διανομή ισχύος με πιστοποιημένους πίνακες Μέσης Τάσης SM6, καθώς και διασυνδεδεμένους πίνακες χαμηλής τάσης με έξυπνους μετρητές ενέργειας, εξασφαλίζοντας ασφάλεια και αξιοπιστία για το κτίριο. Επιπλέον, οι λύσεις αυτοματισμού BMS και KNX της Schneider Εlectric συνέβαλαν στον ολοκληρωμένο έλεγχο του Η/Μ εξοπλισμού του κτιρίου.  

Ειδικότερα, μέσω της BMS πλατφόρμας EcoStruxure Building Operation παρέχεται πλήρης έλεγχος του κεντρικού εξοπλισμού όπως κεντρικές κλιματιστικές μονάδες, αντλίες θερμότητας, ανεμιστήρες αερισμού κ.ά., καθώς και  του περιφερειακού εξοπλισμού που περιλαμβάνει αντλίες λυμάτων, ανελκυστήρες, fire alarm system, UPS, H/Z και άλλα.

Ταυτόχρονα, χάρη στο σύστημα ΚΝΧ επιτεύχθηκε έλεγχος του Dali φωτισμού του κτιρίου καθώς και η εφαρμογή αντιστάθμισης φυσικού φωτισμού (Constant light control) βελτιώνοντας την ενεργειακή απόδοση και εξασφαλίζοντας  παράλληλα τις υψηλές προδιαγραφές επιπέδων άνεσης. Τα συστήματα ΚΝΧ και διαχείρισης κλιματισμού VRV είναι οπτικοποιημένα και πλήρως ενοποιημένα  με το Building Management System (BMS), ώστε να συμβάλλουν στον  ολοκληρωμένο και συνδυαστικό έλεγχο τους για ορθολογική χρήση ενέργειας. Η διασύνδεση με τους δικτυακούς μετρητές ενέργειας και η ενσωμάτωση των δεδομένων τους στον μηχανισμό καταγραφής, ιστορικότητας και αναφορών του BMS,  θα διαμορφώσουν καθοριστικά την ενεργειακή αποτύπωση του κτιρίου και την εφαρμογή και αξιολόγηση νέων πρακτικών εξοικονόμησης ενέργειας.

Στο πλαίσιο της ανακαίνισης του κτιρίου και του σχεδιασμού των ΙΤ συστημάτων με στόχο την αδιάλειπτη λειτουργία του κρίσιμου φορτίου, η Schneider Electric διέθεσε επίσης, δύο νέα συστήματα αδιάλειπτης παροχής ισχύος Easy UPS 3L ισχύος 500kVA/500kW το καθένα, που βρίσκονται σε παράλληλη λειτουργία για επαύξηση ισχύος, προσφέροντας συνολική διαθέσιμη ισχύ εξόδου προς το φορτίο 1MVA/1MW. Tα Easy UPS 3L, προσφέρουν λύσεις υψηλής διαθεσιμότητας και fault tolerant αρχιτεκτονική,  χάρη στη modular σχεδίαση των power modules,  καθώς και στις υψηλές ηλεκτρολογικές προδιαγραφές τους. Ο ρόλος τους είναι καίριος, καθώς προστατεύουν τον απαραίτητο εξοπλισμό από ζημιές που προκαλούνται κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος ή σε περιπτώσεις αυξομείωσης της ηλεκτρικής τάσης σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών.

Τα Easy UPS 3L με τον υψηλό βαθμό απόδοσης τους, έως και 96%, συμβάλλουν στην βελτιστοποίηση του λειτουργικού κόστους, ενώ περιλαμβάνουν μια ποικιλία μπαταριών και μια ευρεία γκάμα συνοδευτικών εξαρτημάτων και εξοπλισμών, που διευκολύνουν την ενσωμάτωσή τους σε κάθε περιβάλλον. Παράλληλα, υποστηρίζουν την εύκολη παρακολούθηση και την απομακρυσμένη διαχείριση τους, μέσα και από την cloud σουίτα εφαρμογών EcoStruxure IT της ολοκληρωμένης λύσης EcoStruxure που διαθέτει η Schneider Electric.

Το επτά ορόφων ακίνητο ανήκει στην εταιρεία Value Τουριστική Α.Ε., υπεύθυνη για το project management του έργου ήταν η εταιρεία Dimand ενώ η ανακατασκευή του πραγματοποιήθηκε από την κατασκευαστική εταιρία Eλιν Τεχνική. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κτίριο έχει πλέον αναβαθμιστεί σε βιοκλιματικό κτίριο με πιστοποίηση LEED.

Σχετικά με την Schneider Electric
Σκοπός της Schneider Electric είναι να ενθαρρύνει όλο τον κόσμο να αξιοποιεί στο έπακρο την ενέργεια και τους πόρους που διαθέτει, γεφυρώνοντας την πρόοδο και τη βιωσιμότητα για όλους. Αυτό, το ονομάζουμε ‘Life Is On’. Αποστολή μας είναι να αποτελούμε τον ψηφιακό σας συνεργάτη για την Aειφορία και την Aποδοτικότητα. 
Προωθούμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό συνδυάζοντας παγκοσμίως κορυφαίες τεχνολογίες διεργασιών και ενέργειας, συνδεσιμότητα προϊόντων από end-point έως cloud, ελέγχους, λογισμικά και υπηρεσίες, σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής, συνθέτοντας ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης, για Κατοικίες, Κτίρια, Data Centers, Υποδομές και Βιομηχανίες. Είμαστε μία πολυεθνική εταιρεία, ωστόσο δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε τοπικό επίπεδο. Είμαστε υπέρμαχοι των ανοιχτών προτύπων και των συνεργατικών οικοσυστημάτων που εργάζονται με πάθος για τις αξίες μας για έναν ουσιαστικό επιχειρηματικό σκοπό και ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς που προωθεί τη συμμετοχή και την πρωτοβουλία από όλους. 
www.se.com www.se.com/gr   

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ