SCHNEIDER ELECTRIC: απευθύνει έκκληση για δίκαιη ενεργειακή μετάβαση

Καθώς ξεκίνησε η Διάσκεψη Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα COP27, η Schneider Electric απευθύνει έκκληση για συλλογική, συστημική δράση για μια δίκαιη ενεργειακή μετάβαση


• Τα στελέχη της Schneider Electric κλήθηκαν να δώσουν συμβουλές σχετικά με τρόπους αντιμετώπισης των ενεργειακών και κλιματικών κρίσεων
• To Schneider Electric Foundation υποστηρίζει και προωθεί πρωτοβουλίες που έχουν στόχο την μεγαλύτερη συμμετοχή των νέων στη κλιματική δράση

Η Schneider Electric, ο ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, υπογράμμισε τη σημαντικότητα για άμεση δράση προς μια ισότιμη μετάβαση για μηδενικές εκπομπές άνθρακα, με κινητήρια δύναμη τη συνεργατική δράση σε ολόκληρο τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

Η έκκληση της εταιρείας για δράση έρχεται παράλληλα με τη Διάσκεψη Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα COP27, που πραγματοποιείται στην Αίγυπτο, από τις 6 έως τις 18 Νοεμβρίου, στην οποία παρευρίσκονται η Gwenaelle Avice-Huet, Chief Strategy και Sustainability Officer της Schneider Electric, και άλλα ανώτερα στελέχη της εταιρείας.

Το πόσο αποφασισμένες είναι οι κυβερνήσεις να λάβουν δράση σχετικά με τον αυξανόμενο αντίκτυπο που έχει η κλιματική αλλαγή στις πιο ευάλωτες χώρες είναι υπό εξέταση ή αλλιώς μία «λυδία λίθος», όπως ειπώθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, António Guterres. Είναι όπως καταλαβαίνουμε ένα γεγονός που λαμβάνει χώρα σε μία περίοδο που επικρατεί ένα αυξανόμενα καταστροφικό ‘τοπίο’ σε ό,τι αφορά το κλίμα και μια οδυνηρά αποδιοργανωτική παγκόσμια ενεργειακή κρίση.

Κατά τη διάρκεια της COP27, τα στελέχη της Schneider Electric συμμετέχουν σε μια σειρά συζητήσεων και έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με υπεύθυνους και φορείς λήψης αποφάσεων από τον κλάδο των επιχειρήσεων, την κυβέρνηση και την κοινωνία των πολιτών, για να τους συμβουλεύσουν σχετικά με τις λύσεις και τις προσεγγίσεις που ίσως δεν έχουν ακόμη εκτιμηθεί επαρκώς και μπορούν να βοηθήσουν άμεσα στη δράση για τη μείωση του άνθρακα. Η ανάλυση εις βάθους του ινστιτούτου Schneider Electric Sustainability Research για παράδειγμα, συμβάλλει στον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης, ο συνδυασμός του εξηλεκτρισμού και της ψηφιοποίησης.

Επίσης, στο πλαίσιο της COP27, το Schneider Electric Foundation συνεργάζεται με διάφορες ΜΚΟ – συμπεριλαμβανομένης της Art of Change 21 – για να εμπλέξει ενεργά τους νέους στην καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης. Σε αυτό το πνεύμα, η Schneider Electric αναγγέλλει μια ακόμη συνεργασία, με την RISE – Our World Heritage αυτή τη φορά. Μέσω της συνεργασίας αυτής δημιουργήθηκε ένα ντοκιμαντέρ και ένα εκπαιδευτικό project με στόχο την προώθηση του ισχυρού συνδυασμού τεχνολογίας και τοπικής δράσης για τη βιωσιμότητα.

Η Schneider Electric, ευρέως αναγνωρισμένη ως υποστηρικτής και σημαντικός συνεργάτης για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα και τον δρόμο προς τη βιωσιμότητα, πιστεύει έντονα στην ανάγκη να προχωρήσουν οι εταιρείες από την απλή «επιχειρηματική δραστηριότητα» σε μια εποικοδομητική συνεργασία με διαφορετικούς stakeholders και συνεργάτες για να δημιουργήσουν θετικό μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στον πλανήτη και την κοινωνία.

Το πρόγραμμα Access to Energy της Schneider Electric, για παράδειγμα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό -ειδικά στο πλαίσιο της COP27- καθώς προσφέρει προσιτές λύσεις ανανεώσιμης ενέργειας και εκπαίδευση σε αγροτικές και απομακρυσμένες κοινότητες, αναπτυσσόμενων χωρών στην Αφρική και αλλού.

«Οι κλιματικές και οι ενεργειακές κρίσεις, καθώς και τα συχνά άνισα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, είναι πολύ μεγάλα για να τα αντιμετωπίσει κανείς μόνος του», δήλωσε η Gwenaelle Avice-Huet, Chief Strategy and Sustainability Officer της Schneider Electric. «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ταχύτερη δράση, σε όλα τα μέτωπα και σε όλες τις πτυχές και τα επίπεδα των επιχειρήσεων, της κυβέρνησης και της κοινωνίας – μια συστημική και συνεργατική προσέγγιση που εκτείνεται τόσο σε παγκόσμιες πρωτοβουλίες μεγάλης εμβέλειας όσο και σε τοπικές δράσεις».

Σχετικά με την Schneider Electric
Σκοπός της Schneider Electric είναι να ενθαρρύνει όλο τον κόσμο να αξιοποιεί στο έπακρο την ενέργεια και τους πόρους που διαθέτει, γεφυρώνοντας την πρόοδο και τη βιωσιμότητα για όλους. Αυτό, το ονομάζουμε ‘Life Is On’.

Αποστολή μας είναι να αποτελούμε τον ψηφιακό σας συνεργάτη για την Aειφορία και την Aποδοτικότητα.

Προωθούμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό συνδυάζοντας παγκοσμίως κορυφαίες τεχνολογίες διεργασιών και ενέργειας, συνδεσιμότητα προϊόντων από end-point έως cloud, ελέγχους, λογισμικά και υπηρεσίες, σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής, συνθέτοντας ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης, για Κατοικίες, Κτίρια, Data Centers, Υποδομές και Βιομηχανίες.

Είμαστε μία πολυεθνική εταιρεία, ωστόσο δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε τοπικό επίπεδο. Είμαστε υπέρμαχοι των ανοιχτών προτύπων και των συνεργατικών οικοσυστημάτων που εργάζονται με πάθος για τις αξίες μας για έναν ουσιαστικό επιχειρηματικό σκοπό και ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς που προωθεί τη συμμετοχή και την πρωτοβουλία από όλους.

Πηγή άρθρου και εικόνας: Δελτίο Τύπου/Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ