SCHNEIDER: Τα Sustainability Impact Awards της Schneider Electric επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά

Τη διεξαγωγή της δεύτερης φάσης των Sustainability Impact Awards ανακοίνωσε η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού. Τα βραβεία, που θεσπίστηκαν το 2022, τιμούν τη συμβολή των συνεργατών της εταιρείας στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου και ηλεκτρικού κόσμου. Φέτος, η Schneider Electric διευρύνει το φάσμα των επιχειρήσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις, συμπεριλαμβάνοντας πελάτες και προμηθευτές. Επιπλέον, τα κριτήρια επιλογής έχουν εκσυγχρονιστεί, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ευρύτερες προσπάθειες για την επίτευξη του στόχου για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα μέσω της ηλεκτροκίνησης και της ψηφιοποίησης. Οι αιτήσεις θα είναι ανοικτές έως τις 17 Νοεμβρίου 2023 και οι νικητές θα ανακοινωθούν παγκοσμίως τον Απρίλιο του 2024.

Οι νέες κατηγορίες βραβείων περιλαμβάνουν:

  • «Impact to my Customers»: Επιβράβευση των εταίρων που επιδεικνύουν ηγετική θέση στη βιώσιμη ανάπτυξη, επιτρέποντας στους πελάτες τους να επιτύχουν τους στόχους τους για την απαλλαγή από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

  • «Impact to my Enterprise»: Επιβράβευση των πελατών που επιδεικνύουν ηγετική θέση στον τομέα της βιωσιμότητας για την απαλλαγή από τον άνθρακα στις δραστηριότητές τους.

  • «Impact to my Enterprise for Large or Midsize suppliers»: Επιβράβευση των προμηθευτών που συμμετέχουν στο Zero Carbon Project, μια πρωτοβουλία υπό την αιγίδα της Schneider Electric για τη μείωση στο μισό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε 1.000 κορυφαίους προμηθευτές της εταιρείας παγκοσμίως έως το 2025.

Ως προς τα κριτήρια επιλογής, το ενδιαφέρον εξακολουθεί να επικεντρώνεται στις προσπάθειες των συμμετεχόντων για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα, την ηλεκτροδότηση, ενώ εξετάζονται ευρύτερα οι προσπάθειές τους για τη δημιουργία ενός πιο ηλεκτρικού και ψηφιακού κόσμου (Ηλεκτρισμός 4.0). Αυτό περιλαμβάνει τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την εφαρμογή ψηφιακών εργαλείων και τεχνολογιών, καθώς και άλλα παραδείγματα αντίκτυπου και καινοτομίας.

Ο Rohan KelkarExecutive Vice President of Power Products της Schneider Electric δήλωσε σχετικά: «Είναι κοινή μας επιδίωξη να επιταχύνουμε την πορεία προς το μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Στη Schneider Electric, είμαστε υπερήφανοι που για δεύτερη συνεχή χρονιά υλοποιούμε τα Sustainability Impact Awards προκειμένου να εντάξουμε τόσο τους πελάτες, όσο και τους προμηθευτές μας. Ευελπιστούμε να ενδυναμώσουμε το οικοσύστημα των συνεργατών μας, ώστε να συνεχίσουν να πραγματοποιούν θετικές αλλαγές όσον αφορά στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες».

Πώς να λάβετε μέρος – Δηλώστε το ενδιαφέρον σας εδώ.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 17 Νοεμβρίου 2023. Θα ακολουθήσει μια λίστα με τους επικρατέστερους προτού υποβληθούν σε εξέταση για το παγκόσμιο βραβείο. Ο νικητής θα ανακοινωθεί τον Απρίλιο του 2024.

Την πρώτη χρονιά συγκεντρώθηκαν συνολικά 241 συμμετοχές από συνεργάτες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων ελληνικών επιχειρήσεων, εκ των οποίων έξι παγκόσμιοι νικητές αναγνωρίστηκαν για την καινοτομία και τις προσπάθειές τους για απαλλαγή άνθρακα.

Τα βραβεία 2024 Sustainability Impact Awards συνεχίζουν τη δυναμική της πρωτοβουλίας Schneider Partnering for Sustainability, που στοχεύει στην ενδυνάμωση του εκτεταμένου οικοσυστήματος συνεργατών της Schneider Electric για την επίτευξη ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος. Το πιο πρόσφατο επίτευγμα αυτής της πρωτοβουλίας ήταν η έναρξη του Schneider Electric Sustainability School, μιας ψηφιακής πλατφόρμας που παρέχει δωρεάν μια σειρά διαδραστικών μαθημάτων με στόχο να εφοδιάσει τις εταιρείες και τους επαγγελματίες με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για τη βελτίωση των επιδόσεών τους σε θέματα βιωσιμότητας, αλλά και να επιταχύνουν το ταξίδι τους προς την απαλλαγή από τον άνθρακα.

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ