2ο Φεστιβάλ «Art for More»

Η Τέχνη δεν κάνει Διακρίσεις!
Καταπολεμά την προκατάληψη, την έλλειψη ενημέρωσης& τον στιγματισμό!
2ο Φεστιβάλ «Art for More»

Στο φιλόξενο χώρο του «Art House» (Κων/πόλεως 46, Γκάζι) πραγματοποιήθηκεστις 3-4 Οκτωβρίου 2008 από την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» το 2ο Φεστιβάλ «Art for More», με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την Ψυχική Υγεία. Η εκδήλωση αφιερωμένη στο Έτος 5ιαπολιτισμικού 5ιαλόγου, πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου) και είχε ως κεντρικό μήνυμα «ΤΕΧΝΗ χωρίς ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ».

Σε ένα διήμερο που περιελάμβανε πλήθος εκδηλώσεων (ενημέρωση κοινού, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές και μουσικές εκδηλώσεις), η μεγάλη συμμετοχή του κοινού και η ζεστασιά με την οποία αγκάλιασαν οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες το φεστιβάλ επιβεβαίωσαν και στην πράξη ότι οι τέχνες μπορούν να αποτελέσουν παράγοντα διατήρησης και ανάκτησης της ψυχικής υγείας του ανθρώπου, καταπολεμώντας τους βασικότερους «συμμάχους» της αρνητικής στάσης σε σχέση με τους ψυχικά πάσχοντες: την προκατάληψη, την έλλειψη ενημέρωσης και τον στιγματισμό.

Το θετικό μήνυμα – ζητούμενο της εκδήλωσης ήταν «Η Ψυχική Υγεία είναι στάση Ζωής» και όλοι φάνηκαν να το κάνουν πράξη και τις δύο ημέρες! Η «ΕΔΡΑ» θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες της στους επισκέπτες του φεστιβάλ, σε όλους τους καλλιτέχνες και τις ομάδες που συμμετείχαν αφιλοκερδώς, αλλά και τους συνεργάτες και τους χορηγούς που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης:


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ